woensdag, 2 december 2009
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Wilhelmus van Nasouwe ben ik van ……..

Volkslied_EuroHet Nederlandse Nationale volkslied vult bij de puntjes in: “Duitsen bloed.”

In DutchNews lees ik dat de Tweede kamer het zingen van dat lied verplicht wil stellen bij de inburgering van immigranten.

Maar dat lied zal toch gaan verdwijnen. Nederland heeft aan de EU zijn echte onafhankelijke nationaliteit prijs gegeven en daarmee kan dat lied dan ook vervallen.

De nieuwe nationale hymne wordt toch nu “Alle Menschen werden Brüder”.

Dwing dan alle immigranten om meteen up to date te zijn, en te kunnen zingen:”Wilhelmus van Nasouwe ben ik van Euro-bloed””.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Cultuur, EU, Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. J.Klein schreef op : 1

  Hoe is dat nu mogelijk, terwijl we verraden worden door die NSBers met de weigering van het referendum voor het het nederlandse volk. Schijnheiligheid ten top van de tweede kamer met die onzin.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 2
  Hub Jongen

  @J.Klein [1]:
  Hoe dat mogelijk is?
  Tel eens een aantal protesten die uit het volk komen, en je hebt de verklaring!.

 3. peter schreef op : 3

  Nu was het zg. wilhelmus toch al een eigenaardig versje. Nazi’s zongen ver voor de oorlog al dit deuntje, maar dan met andere woorden. Het is ook pas in 1932 ons “volkslied” geworden, ondanks dat een vreemde mevrouw die een paar paleizen heeft gekraakt stellig beweert, dat het haar eigendom is. Dan is het dus ook geen volkslied, gelukkig maar.

  Vooral de confessionelen in de kamer zijn geporteerd van het verplicht stellen ervan. Absurdistisch gedrag, kenmerkend voor gediplomeerde lakeien die zich “volksvertegenwoordigers” noemen.

  Alle reden om dit volkslied af te schaffen en dan gelijk ook maar de hele santemekraam er omheen en wat nieuws bedenken.

 4. drnomad schreef op : 4

  Mischien is “Oops, I did it again” van Britney Spears wel een leuk alternatief voor volkslied. Is ook makkelijker te leren voor buitenlanders denk ik.

  Spy-Nose [5] reageerde op deze reactie.

 5. Bon Vivant schreef op : 6

  @Spy-Nose [5]:

  Die is toch niet nodig? Een beetje Nederlander vandaag de dag spreekt liever Engels dan Nederlands. Dan kunnen de inburgeraars het zingen eindigen met “hit me baby one more time…”

  Dat volkslied dat ik weiger te kennen (moet ik nu mijn paspoort inleveren?) is alleen geschikt voor gristelijke oranje-aanbiddende lakeien.

  Ik ben meer voor: “waar Neerlands bloed door d’n adren vloeit, van Amsberg smetten vrij”

 6. Johnny schreef op : 9

  Het lied is hersenspoeling. Ik ben zeker wel trots op een gedeelte van dit land, dat betreft mensen die nog zelfstandig kunnen denken. De Wilhemus blatende schapen kan ik niet trots op zijn.

  Oscar [10] reageerde op deze reactie.

 7. Oscar schreef op : 10
  Oscar

  @Johnny [9]:

  Het Wilhelmus is een calvinistisch strijdlied, gezongen door dezelfde lieden die voor miljoenen aan kunstschatten stuksloegen en nonnen verkrachtten. Handige zet geweest van Wilhelmina om dit tot nationaal volkslied verklaard te krijgen.

  Overigens heeft het “Alle Menschen werden Brüder”, dat ik vroeger erg mooi vond, op mij bijna dezelfde uitwerking als het had op Alex, hoofdpersoon van A Clockwork Orange, na de behandeling.