balkenendeJan Peter Balkenende heeft de Europese christendemocratische partij opgeroepen tot het motto “banen, banen en meer banen”.

Hij riep zijn Europese partijgenoten daarom op om van Europa de concurrentiekrachtigste economie ter wereld te maken.

“Omdat de concurrentie elders aan het groeien is”, zei Balkenende op een partijcongres van de Europese Volkspartij in Bonn.

De CDA-leider stelde dat de christendemocraten bij uitstek geschikt zijn voor een verantwoorde aanpak van economische problemen.

“Socialisme noch liberalisme kunnen het gebalanceerde antwoord geven dat wij als christendemocratische partij kunnen bieden. Nu is de tijd voor actie”, aldus Balkenende.

Hij wees erop dat alleen al in Nederland werkgroepen voor ruim 30 miljard euro aan besparingen zoeken.

De christendemocratische partij is de grootste politieke partij van Europa, benadrukte Balkenende. De partij levert 13 van de 27 regeringsleiders in de EU, de grootste fractie in het Europarlement en de leiders van de drie EU- instellingen zoals de Europese commissie.

“Met macht komt verantwoordelijkheid. We zijn goed toegerust om die last te dragen en hebben het juiste leiderschap voor deze taak.”

Tot zover de media.

Was er in Lissabon 10 jaar geleden al niet afgesproken dat Europa in 2010 de krachtigste economie ter wereld zou zijn? En hoever is de christendemocratische partij nu?

Maar dat het doel niet verwezenlijkt is ligt waarschijnlijk aan de liberalen en socialisten.

Ja, in het creëren van banen die door anderen gefinancierd worden zijn politici van welk pluimage dan ook zeer goed in. Sinds politici zich met de economie gingen bemoeien, sorry ik moet, om politiek correct te blijven, natuurlijk zeggen de vrije markt ingoede banen hielpen te leiden, is het aantal ambtenaren drastisch toegenomen.

Niet alleen het aantal ambtenaren is toegenomen ook de staatsschuld is naar ongekende hoogten gestegen. Al die honderden miljarden euro’s zijn via belastingheffingen aan de vrije markt onttrokken. En hoeveel banen heeft dat opgeleverd? Geen enkele, integendeel dat heeft duizenden banen gekost.

Niet vreemd is natuurlijk ook dat het aantal wetten en regels, tijdens de regeringsperioden van de christendemocraten (en al ander pluimage), nog drastischer is gestegen dan het aantal ambtenaren. Natuurlijk om Jan en alleman te beschermen tegen…. Wie eigenlijk?

Niet tegen de politici, want die creëerde er nog een machtsinstituut bij (EU genaamd) met de daarbij behorende duizenden ambtenaren. Die op hun beurt weer hun uiterste best zullen doen om het ondernemen aan nog meer wetten en regels te binden. En dit alles om van Europa de concurrentiekrachtigste economie ter wereld te maken.

Dat er ondanks dat nog zoveel banen beschikbaar zijn, is niet de verdienste van de christendemocraten, socialisten of liberalen of groenen of wie dan ook, maar komt puur door de kennis en doorzettingsvermogen van ondernemers.

Balkenende schept op dat hij 30 miljard euro aan besparingen (in politieke kringen betekent dat normaal een lastenverzwaring voor de burgers) gaat zoeken.

Ik kan ze zo voor hem vinden (zelfs nog veel meer) maar het uiteindelijke resultaat van zijn zoeken zal zijn dat er misschien twee miljard gevonden wordt, maar meer ook niet.

Als hij namelijk die 30 miljard wel zal vinden, hoe verklaart hij dan dat dit bedrag alle voorgaande jaren nodig geweest is?

Banen, banen en banen, is het motto van Balkenende en zijn christendemocraten.

Bekijk dan nog eens het AOW-plan van Piet Hein Donner (CDA).

Daarin staat: dat werkgevers moeten personeel dat zwaar werk doet, helpen om hun baan lichter te maken of na 30 jaar regelen dat ze een minder zware baan krijgen.

Doen de werkgevers dat niet, dan moeten zij dat personeel tot hun 67e jaar doorbetalen.

Dus wel loonkosten maar geen productie.

Weg concurrentiepositie en waarschijnlijk faillissement. Hoezo, banen creëren?

Ik stel voor dat Balkenende en consorten volgende link De gebroken ruit. | Libertarian.nl – De Startpagina voor Individuele Vrijheid raadplegen.

U mag natuurlijk ook bovenstaande link raadplegen.(is niet alleen voor politici!)

Misschien kan hij en zijn consorten hiermee hun kennis vergroten en er naar handelen.

Met andere woorden “laat ons met rust”.

13 REACTIES

 1. Als overheid moet je geen dingen roepen, maar dingen doen. Wil je meer banen, dan moeten daarvoor de voorwaarden geschapen worden en wel op duurzame basis: productiviteit in de zin van verhandelbare zaken en geen onzin-banen die geen economische waarde opleveren en waar mensen ook niet echt gelukkig van worden.
  Simpel eigenlijk. Zo simpel dat de MP dat zelf ook wel bedacht heeft. Blijkbaar zijn er toch andere dan de uitgesproken zaken belangrijker. Walgelijk!

 2. Het CDA is volgens peilingen nog steeds de partij die de meeste stemmen trekt. Dus er zijn nog steeds veel mensen die deze jan klaassen serieus nemen.

  Er zijn denk ik twee alternatieven om meer banen te creeren: of van iedereen ambtenaar maken (planeconomie; deze was een groot succes in Oost Europa 1945-1989) of inderdaad: laat ons met rust. Maar dat laatste kunnen ze niet doen, want dan hebben zij zelf niets te doen.

 3. Beetje negatief dit allemaal hoor. De regels zijn vervijfvoudigd, het aantal ambtenaren vertienvoudigd, dus het aantal regels (per ambtenaar) is dus drastisch gedaald! En dat willen we toch allemaal? Minder regels?

  Van een hoogleraar(!!!) economie gehoord (op BNR meen ik); we moeten niet zeiken over een hoge staatsschuld voor onze (klein)kinderen, want kijk eens wat voor moois ze ervoor terugkrijgen! Mooie stations, wegen, noem maar op!

  We moeten onze regering door dik en dun verdedigen, wat we hebben er toch voor gekozen? De meerderheid althans. Nou ja, de grootste minderheid van de mensen die gestemd hebben. Zo ongeveer, want niemand koos specifiek voor deze coalitie. Maar toch.

 4. Ik denk niet dat alleen Balkenende schuld heeft aan de achteruitgang van nederland.
  Denk er eens aan hoe wij gepasseerd zijn aangaande de grondwet Eu die ons door de strot is geduwd, dat is van hogerhand besloten en ik bedoel hiermee dat er geen wet de deur uit gaat zonder dat de koningin haar handtekening er onder heeft gezet. In feite ligt de schuld bij het koningshuis dat wij niet net als Ierland en de heer Klaus van een ander land, niet het meest haalbare uit de EU hebben kunnen halen. iedereen weet dat de landen die tot op het laatst hebben gewacht er vele voordelen uit hebben gesleept alvorens te tekenen. Nederland als braafste jongetje van de klas moest weer haantje de voorste zijn met als gevolg dat wij het hoogste percentage aan Europa betalen en bijna al onze rechten naar Europa hebben overgehevelt.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/07/pleegt-koningin-beatrix-eedbreuk/

 5. Als lullen worst was,dan kan hij een worst fabriek beginnen en een grote ook, maar dan moet er wel meer vrijheid komen onder de burgers, die steeds tegen de belangen van de ambtenaren aan lopen, en waarbij dan ook de helft van de ambtenaren aan het arbeidsproces moeten meedoen,omdat de lasten van de ambtenaren de pan uitrijzen is het voor het bedrijfsleven niet meer op te hoesten om te kunnen concurreren, het is het communisme wat hier in nederland de kop opsteekt,waarbij wij allen aan ten onder zullen gaan.

 6. Eerst even voor de duidelijkheid: met de PVV heb ik niet zoveel, met name vanwege het feit dat deze groep de monarchie in dit land een warm hart toedraagt en een monarchie verdraagt geen democratie, zelfs niet de nep-democratie waar wij hier zo trots op zijn!
  Maar onze ongekozen MP, (s)prekend tot ons, die er niets van begrijpen, rept van samenwerking met de bovengenoemde groep, maar is het apert oneens met de stelling dat Nederland uit de EU moet, hetgeen die groep voorstaat. De belangrijkste reden die de nationale woordvoerder van ongekozenen daarvoor aandraagt is, dat we ons niet moeten afsluiten van het buitenland, waar we toch zo afhankelijk van zijn. Kortom Nederland MOET meedoen, teneinde iedereen weer aan het werk te krijgen, anders verpauperen wij waar we bijstaan. Dit zijn pur sang dreigementen en riekt naar je reinste chantage, want het tegendeel is niet te bewijzen, namelijk een functionerend Nederland, onafhankelijk en vrij van de EU, haar reglementen en bodemloze financiële put.
  Deze gewezen professor die graag met de grote jongens meedoet, is niets anders dan een landverrader, samen met zijn kameraden in de regering en de rest van de Haagse kliek. In een door hen overigens fel bestreden referendum is destijds tegen de EU grondwet gestemd, waarvan akte. Toch zitten we in de EU carousel en alleen de corporate elite is hier content mee. Weer denken wij het beste jongetje van de klas te zijn en dragen verreweg het meeste per inwoner aan Brussel af om de ambtenaren-moloch aan het vreten te houden. Ook ons ongekozen staatshoofd heeft de eed van trouw aan de grondwet gebroken door te blijven zitten en pleegt denkelijk regelrecht landverraad. Overigens een lucratieve bezigheid, zoals bekend, dat zitten op een troon. En ook nog met weten wij hóeveel nationaliteiten, waar de Nederlandse er slechts één van schijnt te zijn. Vele “hide-outs” in het buitenland, vluchtgereed om “erger te voorkomen”.
  Dus met een ongekozen staatshoofd die de eed breekt, een ongekozen premier die de kluit heeft belazerd en een parlement die met vertegenwoordiging van de kiezer niets heeft uit te staan, is dit land uitgeleverd aan een dictatoriale bureaucratie dat zijn weerga niet kent.
  Laten we maar weer een referendum organiseren: óf de Nederlandse grondwet óf het verdrag van Lissabon. De parlementariërs zijn overigens stuk voor stuk ontslagen van hun eed van trouw aan het ongekozen staatshoofd en kunnen direct aanvangen met het reorganiseren van het staatsbestel met om te beginnen nieuwe verkiezingen uitschrijven. Daarna mogen ze trouw zweren aan het “Souvereine Volk van Nederland” en een begin maken met de hersteloperatie Republiek der Nederlanden (zonder VOC-mentaliteit). Dan hebben wij tenminste een begin.

 7. Er is een discussie over scholen in Amsterdam waar leerlingen niet de standaard halen.
  De fout ligt bij scholen en niet de leerling.
  Als men kijkt naar de laatste 20 jaar hebben veel mensen die de eindstreep wel haalden en via vooral politiek als de cream van een samenleving er een zootje van gemaakt.
  Een land waar absoluut niets meer kan en idioten als experts de dienst uitmaken zonder namen te noemen iedereen weet wat ik bedoel.
  Een landgenoot word vermoord met een brief op z,n borst en reden van het afslachten. Het intellect Balkenende troost gelijk de gemeenschap die indirect wel verantwoordelijk was.
  Daar heb je een superior IQ voor nodig ongeveer op het zelfde niveau als Madoff om gewoon als marktkoopman de boel te belazeren waar je bijstaat.
  Wat begrip voor de koopman oplevert maar niet voor de ander die gewoon doet wat een baas [Bilderberg] wil.

 8. Alleen het woord al.. “concurrentiekrachtigste”.

  Met kaas, tulpen en klompen kunnen ze de hele wereld aan.

  Vanuit de wortel fout voor de toekomst, maar we moeten wel want we zijn Europa geworden.

 9. **Weg concurrentiepositie en waarschijnlijk faillissement. Hoezo, banen creëren?**

  Er zijn tov een jaar geleden 140.000 banen vernietigd. Dit terwijl de cijfers geflateerd zijn door deeltijd ww-ers die als een voltijdsbaan worden meegeteld en er ook nog eens 46.000 banen in de collectieve sector (vnl zorg) zijn gecreeërd.
  Minder bedrijvigheid en meer ambtenaren (met alle respect voor mensen in de zorg) dus.

  http://www.biflatie.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=357:banen-in-nederland-grootste-daling-in-25-jaar&catid=34:economisch

  Los van het feit dat ze het economische wind tegen hebben; is dit de verantwoorde aanpak waar de gristendemocraten bij uitstek geschikt in zijn?? Nog een laatste opmerking hierover; het CDA is veruit de grootste partij in dit kabinet dat al zo’n 2 jaar haar “ding” doet…..

  Zelfoverschatting van Balk? Ik vind dit nog een understatement! Die gast zou zo kunnen solliciteren bij Goldmann Sachs.
  Daar denken de toppers namelijk ook dat ze god zelf zijn.

  Slechtste premier ooit in het slechtse kabinet ooit.

  Punt.

 10. De man heeft duidelijk blijk gegeven zich meer met internationale zaken in te laten dan het wel en wee van de Nederlandse bevolking. Willens en wetens worden sociaal gevoelige zaken ontweken en als hij naar de kamer moet komen vanwege politiek nationale hoofdstukken als de AOW leeftijd, loopt ie te morren. De man heeft met zijn partij met de achterkamertjes politiek met de PvdA absoluut niet bijgedragen aan de sociale stabiliteit.
  Balkenende is de allerslechtste premier die ik ooit “in actie” heb gezien.
  We staan nu met onze voeten in de stront en zullen dus door de stront moeten waden om er weer uit te komen.

  Peter de Jong [13] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.