Ogen-Openen_EYEOPENERTot nu toe had ik het idee dat “iedereen” (met enkele uitzonderingen), domweg achter de politici aanliep. Bij voorbeeld betreffende de Pandemie Mexicaanse griep die werd verkondigd alsof mensen in de stad bij bosjes dood zouden neervallen. De werkelijkheid is dat het zowat de meest milde griep aller tijden schijnt te zijn. Er gaan al minder mensen naar de tweede injectie. Maar ook over de klimaathype
 
Ook daar zien we meer mensen tot de ontdekking komen dat de waarheid niet door de media, of door het aantal wordt bepaald. Denk maar eens aan Galilei, die stond helemaal alleen tegen de hele wereld en de FEITEN gaven hem gelijk: de aarde draait om de zon en niet omgekeerd.

 Wat betreft de Klimaathype zien we nu een begin aan het verstandig beoordelen van de werkelijkheid. Of dat doorzet, is mede afhankelijk van ons allemaal: Hoe duidelijk kunnen we de Feiten aan anderen overbrengen?

 –Er zijn nu in Kopenhagen enkele sceptici aanwezig. Of en hoeveel kans die krijgen, moeten we afwachten. Zo zijn er Lord Monckton en Senator Imhofe die misschien het podium kunnen halen.
Wij kunnen proberen dit zoveel mogelijk te verkondigen:

 –Er is de Climategate, die de NL Jacqueline Cramer minister zeer opvallend in de doofpot probeert te stoppen.

 –Al ouder is dat op Engelse scholen de reclamefilm van Al Gore alleen maar getoond mag worden met toelichting over de fouten die er in staan.

 –Maar een zeer positief punt is dat op maandag 14 december in het 20.00 uur journaal serieus aandacht geschonken werd aan Hans Labohm en Salomon Kroonenberg die beiden duidelijk aangaven dat mensen nog maar eens moesten nadenken.

Dit was de eerste keer dat ik op het journaal een dergelijke objectieve mening over het klimaat zag. Kon dat gebeuren omdat Jacqueline in Kopenhagen zit? J

 –De nonsens en fraudes met de handel in emissierechten worden ook steeds meer duidelijk.

 Het is natuurlijk te vroeg om te zeggen dat dit een ommekeer in de klimaathype betekent. Dat zou “wishful thinking” zijn. Maar we mogen het wel hopen, en we mogen deze ontwikkeling zeker versterken waar we kunnen.

36 REACTIES

 1. @trui [29]:
  “Als wij dat als burgers, zonder overheid zouden kunnen doen, dan komt er een ander verantwoordelijkheidsgevoel bij mensen boven, hetgeen zij / wij omzetten in daden”

  Helaas werkt dat niet zo.
  Naar mijn bescheiden mening (ik volg hier de lijn van Molyneux) ligt de oplossing voor het overheidsprobleem niet extern, maar intern.
  De overheid met al haar dwingende regels kan alleen maar bestaan als een projectie van de gezinssituatie.
  Indien ouders niet meer hun kinderen opvoeden met hypocriete regels, die nooit voor hunzelf gelden, dan zul je zien dat die kinderen als volwassenen niet meer hun problemen zullen willen oplossen door hypocriete regels te laten opstellen voor anderen.

  De viertrapsraket gaat als volgt:

  1. Wij hebben regels.
  2. Wij begrijpen die regels zelf niet.
  3. Jij moet ze opvolgen.
  4. Omdat wij dat zeggen.
  Oscar [32] reageerde op deze reactie.

 2. @Liberty 5-3000 [31]:

  Ik denk te begrijpen wat Trui bedoelt. Als er geen instituut meer is dat zaken verbiedt, en voorzieningen heeft die bepaald gedrag in de hand werken, dan zal dat ander gedrag tot gevolg hebben. In het begin ook meer excessen, maar naderhand verantwoordelijker gedrag.

 3. @John [26]:

  tuurlijk is het giftig in hoge concentratie zo ook inderdaad zuurstof en water als je maar genoeg in neemt.
  waarom zijn ze anders bij de CO2 opslag zo bezorgd

  maar nu jouw redenering volgend:
  arcenicum is dat giftig of niet?
  volgens mij is het in hoge concentraties (hoog voor arcenicum) giftig, en in lage conentraties niet.
  alle staat in perspectief

  maar de vraag waarop ik reageerde was wat word de nieuwe hype.
  ik zeg plastik:
  hier komt mijn doomsenario:

  veel plastig in zee als een moleculaire soep.
  pastic is hoog energetisch
  het wachten is op een bacterie die deze grondstof neemt als voeding.

  wouw plastik probleem lost vanzelf op door regulerend vermogen natuur: jubeljubel

  maar wacht even de bacterie ontsnapt uit de zee en begint aan alle plastik in de wereld.

  probleem: wereld zonder plastik is een terugkeer naar het stenen tijdperk.
  dus doen we voortaan antibiotica in het plastik om de houdbaarheid te vergroten.
  nieuw probleem resistentie en ook resistentie overdracht naar andere stammen.

  Zo een nieuwe hype is ontstaan:
  stuur er maar een persbericht uit.
  maak maar een film
  vraag subsidie aan

  wat als deze bacterie overschakeld naar pure olie.

  Peter de Jong [34] reageerde op deze reactie.
  trui [35] reageerde op deze reactie.

 4. @jan [33]: “wat als deze bacterie overschakeld naar pure olie?”

  Zo werkt het niet, Jan. Mag ik een poging doen?

  Ieder ecosysteem bereikt een dynamisch evenwicht. Is het een goed jaar voor de konijnen, dan neemt ook het aantal vossen toe. Vreten de vossen te veel konijnen op, dan heerst er hongersnood en neemt het aantal vossen snel af. Dat biedt de konijnen dan een kans om weer in aantal toe te nemen. Waarna ook het aantal vossen weer groeit, etc.

  Zo’n plastic-vretende bacterie vormt in grote aantallen natuurlijk een welkome voedingsbron voor andere organismen. Die houden het aantal dan binnen de perken.

  Uiteraard zal ieder organisme zich proberen te verdedigen. Die konijnen graven diepe holen en telen flink voort om de verliezen snel te kunnen aanvullen. En mensen bijv. zitten onder de micro-organismen (wassen helpt niet, ze komen steeds weer terug) die bijna niet kunnen wachten tot we de laatste adem uitblazen. Ze peuzelen ons dan met huid en haar lekker op.

  Dat ze daar geen kans voor krijgen zolang we nog gezond zijn komt omdat we dan een goed immuunsysteem hebben met onze eigen collectie ‘opvreters’. Daartegenover verbleekt ieder bestaand antibioticum.

  Er is geen enkele reden waarom moderne plastics c.q. oliebronnen niet van soortgelijke dynamische immuunsystemen zouden kunnen worden voorzien (nanodeeltjes).

 5. @jan [33]: Beste Jan, realiseer jij je wel, ondanks het feit dat jij een duidelijke reactie hebt geschreven, dat met of zonder bacterien, er een ernstig voedsel te kort is, dat over een paar jaar West Europa bereikt?
  Dus een deel van de mensheid gaat ten onder aan voedsel gebrek of aan enge ziektes.
  Hier in Nederland zijn er nog weinigen die daadwerkelijk een moestuin kunnen onderhouden, kunnen stropen en villen, een vuurtje kunnen stoken, enz. enz. enz..
  De meeste menselijke overlevenden zullen voorkomen in Australie, in de oerwouden van Zuid Amerika, Mongolie, IJsland en gebieden waar het dun bevolkt is met mensen. Die hebben zoveel bacterien, virussen en andere chemische stoffen, die geen naam hebben, dat zij er niet koud of warm van worden dat er weer een bacterie uit zijn of haar schulp is gekropen.
  Dat de aarde zich zelf geneest, doet zij al miljoenen jaren en is zelfs wetenschappelijk bewezen.
  Trui

  Oscar [36] reageerde op deze reactie.

 6. @trui [35]:

  Het tegendeel is waar, Trui. Nergens is men zo kwetsbaar tegenover bacteriele infectieziektes en virussen als in afgelegen, dun bevolkte, gebieden.

Comments are closed.