helmDe ZZP-ers moeten volgens de SER zelf vertegenwoordigd worden in SER want deze groep van kleine zelfstandigen is groot en groeiende.

ZZP-ers gaan hun eigen gang, dragen zelf verantwoordelijkheid voor zaken als sociale zekerheid en vinden elkaar op talloze manieren op internet en daarbuiten.

Een beetje socialistische bestuurder moet het een doorn in het oog zijn dat er een groeiende groep van zelfstandigen bestaat die geen bestuur nodig heeft en dat evenmin vraagt.

Er staan thans weer talloze baantjes-zoekers te popelen om zich op te werpen voor de belangen van de ZZP-ers. Tegen een riante vergoeding uiteraard zijn zij bereid zich zogenaamd tot het uiterste in te spannen voor de belangen van deze hulpeloze harde werkers.

Er lonken weer kansen om premies te heffen, dure gebouwen te betrekken met contra-productief personeel, lease-auto’s te faciliteren, buitengewoon goede eigen arbeidsvoorwaarden te regelen, eindeloze vergaderingen te beleggen, gala’s en dure bijeenkomsten te organiseren en vooral veel studiereizen naar het buitenland te maken.

Maar dan moet die ZZP-er wel georganiseerd worden. Linksom of rechtsom.

ZZP-ers aller regio’s, hoed u voor de bende van overbodige bestuurders die weer een volgend signaal heeft gegeven dat zij er aan komt. Zij komen u organiseren waar u geen organisatie nodig hebt, zij komen u helpen waar u geen hulp behoeft, zij komen u vertegenwoordigen op plaatsen waar u nog nooit iets aan hebt gehad en problemen oplossen die u niet hebt.

Het zal waarschijnlijk hooguit een paar honderd euro in de maand gaan kosten, maar dan heb je ook niets.

Sen Huwa

9 REACTIES

 1. ZZP-ers opgelet, zorg dat die overheid er niet tussen komt, want dan gaat het geheid verkeert! Houdt je eigen broek omhoog en laat dat niet aan de overheid over, want dan zakt hij tot je enkels af!

 2. Chapeau!
  Treffender had het niet verwoord kunnen worden.
  Het is te hopen dat veel ZZP-ers dit lezen.

 3. Ik ben zelf ZZP-er en voel mij al meer dan vertegenwoordigd door de Kamer van koophandel die mij jaarlijks een factuur stuurt en het productschap die mij ook jaarlijks een factuur stuurt en bovendien af en toe een enquete waarin ik gratis persoonlijke informatie mag geven. (doe ik niet hoor) Voor mijn bedrijfsvoering voegen beide instanties niets toe.

  Het SER heb ik dus niet nodig, het lijkt er eerder op dat zij mij nodig hebben om bestaansrecht aan te ontlenen want eerlijk gezegd weet ik niet wat het nut van deze drie organisaties is.

  Als iemand mij het werkelijke nut kan vertellen hoor ik het graag.

 4. De reden dat ik 12 jaar geleden ZZP’er ben geworden ligt precies in het feit, dat ik geen collectivistische argumenten kon goedkeuren om mijn werk te doen en mijn verdiensten te besteden.

  Goed artikel Sen Huwa. Voor je het weet zitten de ZZP’ers in een of andere “bond” die de belangen denkt te beheren. ZZP’ers zijn daarvoor té divers en té individueel (vanuit hun eigen bedrijfje) bezig. ZZP’ers hebben echt wel de vaardigheden om zelf hun netwerken uit te bouwen en informatie te verkrijgen hoe met bepaalde wetgeving en regeltjes om te springen. Daar hebben zij, denk ik, geen overkoepelende organisatie voor nodig.

  ZZP = Zelfstandige Zonder Politieke bemoeienis.

 5. Je kan altijd nog van je ZZP een LTD of BV maken maar dan ben je een hoop fiscale aftrekposten kwijt plus dat je kosten toenemen.

  Pas inderdaad maar op voor dit soort zelfbenoemde ‘vertegenwoordigers’. MKB Nederland en VNO/NCW zijn al verpest door deze kliek parasieten.

  Men is natuurlijk als de dood dat er steeds meer mensen uit het pyramidespel -dat verzorgingsstaat heet- stappen en er achter komen dat het helemaal niet eng is om op je eigen benen te staan. Ik kan het iedereen aanraden.

 6. Ik ben ZZP-er en heb geen “overheidssteun” *kuch* nodig. Al erg genoeg dat ik steeds die paarse enveloppen ontvang. Laat ze dat schrappen dan ben ik genoeg geholpen…

  “Het zal waarschijnlijk hooguit een paar honderd euro in de maand gaan kosten, maar dan heb je ook niets.” LOL!

 7. Ik loop liever met mijn broek half onder aan mijn kont dan dat ik hem door de roverheid en zijn consorten zou helpen laten ophouden…
  De Kvk is al erg genoeg, niks voor je doen en toch betalen… het ware kenmerk van de bemoeials..
  Het is ook niet gek dat er zoveel freelancers zijn.. als je net als ik al wat ouder..ahum… bent.. is toch verder niemand in je geïntereseerd. Maar al zelfstandige ben je gewild..!!

Comments are closed.