Vanavond gaan vele BN’ers u vragen geld te storten voor Haiti en mee te leven met de ellende daar. De ellende daar is grotendeels te wijten aan armoede. Want een aardbeving van dezelfde kracht trof Noord Californie 21 jaar geleden en leidde tot……63 doden.  De armoede in Haiti wordt ‘bestreden’ met geld en mensen. De ‘internationale gemeenschap’ heeft in de afgelopen decennia meer dan 3 miljard dollar hulpgeld in het eiland gestort. Het land telt per hoofd van de bevolking de meeste non-gouvernementele organisaties ter wereld.  Het uiteindelijke resultaat van al die inspanningen zien we nu dagelijks in de media.  

Driekwart van de 9 miljoen Haitianen leeft op minder dan 2 dollar per dag. De helft van de bevolking heeft geen toegang tot schoon water. Haiti heeft een van de hoogste cijfers op het gebied van kinder- en babysterfte.  De corruptie op Haiti is zo enorm dat een derde van alle ambtenaren zogenaamde spookwerknemers zijn. 95 % van alle werkgelegenheid zit in de zwarte en grijze economie. Officieel is de helft van de beroepsbevolking werkloos.

Negen jaar geleden publiceerde William Easterly een boek waarin hij zich afvroeg hoe het kon dat ontwikkelingslanden arm bleven terwijl er in 50 jaar meer dan 1 triljoen dollar in werd gestoken. Haiti was een modelvoorbeeld van dat beleid.  Deze buitenlandse hulp heeft Haiti’s situatie eerder verslechterd dan verbeterd.

De Wereldbank vond een ’totale mismatch tussen het niveau van buitenlandse hulp en de overheidscapaciteit om dit op te nemen.’  De hulp heeft de corruptie en ongelijkheid aangewakkerd tot een veenbrand. Daarbij is hulp niet vrijblijvend. De Verenigde Staten, het grootste donorland, verplichtte Haiti bijvoorbeeld om Amerikaans voedsel aangeleverd door Amerikaanse boten af te nemen hetgeen de lokale economie flink schaadde.  Veel talentvolle Haitianen kiezen voor een beter betaalde baan bij een hulporganisatie of nemen de wijk naar het buitenland.

Ontwikkelingshulp, het is op de Vrijspreker al eerder gezegd, is eerder een vloek dan een zegen. Vernietiging van de lokale economie, afhankelijkheid, corruptie, een apathische bevolking en instandhouding van een verrot regime zijn eerder regel dan uitzondering.

Hoe afschuwelijk de situatie nu op Haiti is, zij toont overduidelijk het totale failliet en de complete mislukking van ontwikkelingshulp aan. Het recept voor de opbouw naar een gezonde staat bestaat uit de volgende ingredienten: vrijhandel, legalisering bezit, scholing en particuliere investeerders. Hierdoor ontstaat een gezonde middenklasse die het land stabiel en welvarend houdt.

14 REACTIES

 1. Ja, complete mislukking van de ontwikkelingshulp.
  Deze week was er bij Pauw en Witteman een man die werkte in een groot kinderopvangcentrum in Haïti.
  Met iets van 150+ (wees?)kinderen. Compleet gefinancierd door (Amerikaanse) particulieren.
  Hij wees er op dat die ook hulp konden gebruiken.
  P&W deden geen moeite om een adres of betaalmogelijkheden ervoor op te geven,

  Zou dat kunnen zijn omdat de man net had verteld dat hulp vanuit de VN niets voorstelde omdat die dames en heren alleen maar rondreden in grote auto’s met chauffeur? Toen veranderden P&W ook heel vlug van onderwerp!!

 2. Openbare nieuwsgaring is niet meer van deze tijd.Juist NOVA en NETWERK worden gesloten en dat waren nou net programma`s waar ik informatie kreeg die ik niet in de kranten vond.Nou ja oke de volgende dag naar aanleiding van de uitzending dan.

  Maar nu is er een nieuwe opzet om..NEUTRAAL nieuws te brengen.Maar even over dat VN circus.Zoek even allen op internet hoe de rol en manier van optreden door de VN troepen daar wordt beschreven..

  Maar kijk ook even wat er de laaste 10 jaar over Haiti is geschreven in de zin van welke opties er zouden zijn voor de komende jaren.

  Deze beving werd reeds voorspeld in 2008 maar ik vraag me af waar de Seizmologische gegevens zijn van het laatste half jaar.Je zou toch verwachten dat die nu breedt op de tv besproken zouden worden.Je zou verwachten dat er enkele uren of dagen voor de echte schok al aanwijzingen waren en ik wil dan graag weten met wie dit is doorgenomen en waarom er geen waarschuwing is uitgegaan.

  De hele manier van optreden van de VS is ook een doorn in het oog van Frankrijk wat het in feite gewoon een invasie noemt.De banden van Frankrijk met Haiti zijn bekend en het is ook niet vreemd als Frankrijk nu bang is naast het net te vissen als de oliebronnen worden aangeboord.

  Juist de manier waaro zarko wil uitstralen dat samenwerking met de VS lekker loopt is iets te nadrukkelijk aanwezig.Immers hoe meer je je best doet dat er niets wringt des te groter is het wantrouwen.

  De VN heeft wel meer op zijn kerfstok en dat Ritter nu via een slinkse manier monddood is gemaakt wil niet zeggen dat de feiten en omstandigheden zijn veranderd.De VN troepen spelen vaak een dubbele rol.

 3. De fondsenwervende organisaties in Nederland (en dat zijn er heel veel) buitelen over elkaar heen om te laten zien hoe goed ze wel niet zijn. De miljoenen, die ze al eerder bij elkaar gesprokkeld hebben (o.a. ten tijde van de tsunami in Thailand) jeuken in hun handen. Ter bevrediging van hun calvinistische schuldgevoelens MOET heel Nederland meedoen, zoals vandaag volcontinu door alle beschikbare media werd rond getoeterd. Van enige structuur is echter geen sprake. Alleen maar zoveel mogelijk geld verzamelen, om aldus ook onze nationale weldoener Koenders een zo groot mogelijke poot uit te draaien. Dat dit een sigaar uit eigen doos is, heeft men meestal niet eens in de gaten. En enig idee, waaraan dit geld moet worden besteed, vooral op de langere termijn, is er niet. Gewoon in de bodemloze put gooien?

 4. Noodhulp bij dergelijke catastrofes vind ik oké.
  Bij de watersnoodramp in NL is het niet meer dan normaal dat je je medemens door die noodfase heen helpt.
  Wanneer noodhulp overgaat in ontwikkelingshulp gaat het natuurlijk fout. Haiti schijnt daar dus een deccenia lange ervaring mee te hebben.

 5. Het is geen noodhulp meer.
  De verdeling van de buit vind pas over een week of wat plaats.

 6. Wie is wie wat schuldig? Als ik zie hoe mijn ouders als honden zijn behandeld en bestolen door instanties en overheden, omdat ze te goed waren voor hun omgeving en waarschijnlijk de heren en dames zich gepasseerd voelden, omdat mijn ouders het stelden zonder hulp van de zogenaamde softe sector en socialistische gemeente. En nog steeds worden ze bespuugd. Het enige wat ze hebben misdaan is dat ze zonder aan te kloppen bij instanties, zelfstandig en zonder financiële of fysieke hulp twee kinderen van een ander hebben grootgebracht, toevallig ook nog kinderen van een Arabisch/Surinaamse vader…De kinderen hadden waarschijnlijk net niet genoeg kleur om de snoet om interessant genoeg te zijn voor de linkse graaiers, die deze mensen ook nog eens belachelijk hebben gemaakt en telkens hebben getracht ze onderuit te halen. (jaren 70).

  Ik heb diepe bewondering voor mijn ouders die al vechtend en met vallen en opstaan, zonder te bedelen en zonder nadenken twee wildvreemde kinderen hebben grootgebracht..Tot op heden zijn mijn ouders nog aan het vechten voor hun eigen verworven plek, de plek die ze gecreëerd hebben, zonder hulp van anderen…Laat ze met rust zou ik zeggen, tenminste als de gemeente en overheid nog iets van leven in het lijf voelen. Zo niet, dan val dood zo als van hun anderen mogen doodvallen.

  Nee, ik geef geen cent (doe ik natuurlijk wel via de blauwe enveloppe). Mijn wantrouwen in instanties, stichtingen en de overheid die het vertikken mensen daadwerkelijk te helpen en te begeleiden, is te groot. Het was zelfs door toedoen van de overheid en gemeente bijna fataal met de oudste van de twee afgelopen (deze jongen is ook nog eens geestelijk gehandicapt en is/was daarom extra afhankelijk). De overheid laat je wegrotten op eigen bodem, binnen je eigen muren en wil ook nog eens een keer vertellen hoe te leven binnen die muren….De gristenen en de socialisten lopen telkenmale voorop in de mars als het er om gaat het eigen volk kapot te krijgen en te vertrappen, en dan wil dat zooitje ongeregeld, deze maffia bende ook nog dat we geld doneren?? Zelfredzaamheid wordt niet gewaardeerd of gehonoreerd…eerder tegengewerkt.

 7. Dat mensen geld geven aan de Haitianen, vind ik prima. Is immers hun eigen keuze.
  Dat ”Mr. Koenders” het bedrag verdubbelt stoot me tegen de borst, ik denk namelijk niet dat Koenders het uit eigen zak verdubbelt.

 8. First things first to be absolute clear on this subject:
  “My heart, love and simpathy goes out to all the souls in Haïti!”.

  Toen ik het nieuws hoorde over een aardbeving in Haïti, ging er iets knagen van binnen. Ik heb dit genegeerd, maar toen ik – een paar dagen later – bijna letterlijk bedolven werd onder het mediamonster – “Inzameling voor Haïti”. En ik ging vragen stellen zoals:
  – HOE kan het dat geheel! medialand spontaan? binnen NO_TIME!! ineens een Haïti inzamelings actie op touw had?
  – WAAROM waren de UN er binnen een aantal DAGEN al aanwezig (met humanitairan aid)??
  – Waarom doet de UN niets aan het enorme menselijke leed op het Afrikaanse contintent?
  – Hoezo kon Obama zomaar 100 miljoen hulp toezeggen aan Haïti?
  – Waarom komt de Haïti-Hulp zo BLOEDSNEL op gang in vergelijking tot bijv. aardbeving en de daaropvolgende tsumanie in Indonesia, een paar jaar geleden.
  – Viel het jou ook op dat er bijna OVERAL bij vermeld werd (binnen en buitenland) dat het gedoneerde GELD WEL op zijn PLAATS zou aankomen??

  Mijn gevoel is dat dit gehele rampen_scenario van A tot Z GEPLANNED is ergens vanuit duistere NWO achterkamertjes. Maar aan gevoel alleen heb je niets. Dus op zoek gegaan naar feiten online (voor zover er geen mis-informatie word rondgestrooid door nsa, cia)

  1. Kijk zelf eens terug naar het AANTAL en SOORTEN zogenaamd “Natuurlijke rampen” die Haïti de laatste paar jaren hebben getroffen?
  2008 – VIER Hurricans trekken over Haïti het land keer op keer achterlatend in dieperwordende ellende!!
  2010 – Mega Aardbeving PRECIES in een groot bevolkings centrum (Porto-au-Prince)
  Zo dat allemaal toeval zijn? Ik voel van niet en ik heb ook hele sterke vermoedens dat hier OPZET in het spel is geweest vanaf het nivo van NWO-top of de Verenigde Nat(z)ies.

  2. Het blijkt dat er (over de gehele wereld, in handen van de VS) installaties bestaan, gebaseerd op Nicolia Tesla technologie – HAARP genaamd – die in staat zijn om:
  – De atmosfeer te beinvloeden via ELF radiogolven
  – BEWUST AARBEVINGEN te veroorzaken
  en nog meer andere truckjes…
  Google maar eens op het woord “HAARP” en schrik niet wat je zult vinden.

  3. De United States AirForce is ook bewust bezig om totale controle te krijgen over het WEER (de russen trouwens ook) “als strategische kracht vermenigvuldiger. Lees dit document over hier:
  http://csat.au.af.mil/2025/volume3/vol3ch15.pdf

  4. Er is al- sinds de jaren zeventig – een verborgen een geheime oorlog om heerschappij over het wereldweer tussen o.a de VS en Rusland. (lees deze website voor achtergrond info)
  http://www.cheniere.org/books/ferdelance/index.html

  5. Kijk eens naar dit (nwo-gecensureerd) CNN nieuwsbericht.. gaan bij mij de haren recht overeind in mijn nek staan. [b] Envoy- Earthquake gives opportinity to reform Haïti[/b]
  http://www.cnn.com/2010/WORLD/americas/01/21/Haïti.reform/index.html?section=cnn_latest

  Onder het motto, We krijgen het op een diplomatieke manier niet voor elkaar (wegens enorme corruptie), laten we dan maar bewust veroorzaakte natuurrampen als wapen gebruik om dit gehele land de vernietigen en haar bevolking uit te roeien.
  Zodat we dan later – onder het mom van “humanitarian aid” het land weer – heel human – kunnen helpen wederop bouwen. We drukken Haïti een wederopbouwlening van de WERELDBANK door de strot. In ruil daarvoor plunderen meteen (als dank) alle natuurlijke rijkdommen van Haita door VS gebaseerde NWO Big Corporations.

  Mogelijke toekomst muziek:
  A – Wanneer Haïti is ingenomen door de UN en er uiteraard “humanitarian aid” (militaire) VS basis zijn gebouwd, vormt het een mooi CARABIBISCH BEACHHEAD om olierijk buurland VENEZULA aan te gaan vallen met een of andere terroristisch smoes. Dan heeft de NWO-cartel weer toegang tot meer (en makkelijker inpikbare) olievelden van Venezuela 😉

  B – (terug in eigen land)
  Sinds de hollandse belastingdienst GIFTEN AFTREKBAAR heeft gemaakt kan – via massale opgezette en vooraf geplande hulpacties – ingespeeld worden op de vrijgevigheid van den (nog onbewuste) hollanders.
  Zo word je – indirect via “geregisseerde wereld-ellende” – van je laatste (spaar)geld beroofd uit je eigen vrijgevigheid. Dit is ook een manier om deze economie weer aan het geld-uitgeven te krijgen na de kredietcrisis. Wees je dus bewust waar je je volgende GIFT aan schenkt en waarom je dit doet.
  Er is absoluut GEEN GARANTIE garantie dat je goedbedoelde donatie op de juiste plek aankomt!

  C – Voor de duidelijkheid naar alle lezers hier:
  Ik heb intens medeleven met het enorme menselijke leed wat de inwoners van Haïti BEWUST is aangedaan. Maar ik voel en weet dat dit geen “natuurlijke spontane trilling van moeder aarde korst” is geweest. Er zullen nog meer van dit soort “(weer en aardbevings) natuurrampen” gaan volgen in de toekomst, zolang deze HAARP installaties blijven bestaan! Hou de (gecensureerde overheids) nieuwskanalen maar in de gaten. (voor zolang ze nog mogen bestaand na sept 2010)
  http://www.thelivingmoon.com/45jack_files/03files/SURA_Radar_Facility.html
  http://www.cyberspaceorbit.com/phikent/haarp/WEATHER.html

 9. @Peter de Jong [12]:
  Jouw bericht maakt pijnlijk duidelijk dat we de geldstroom moeten volgen om te zien wie,wat,wanneer en hoe hebben bedacht.

  Ik weet niet op de aardbeving een natuurlijk verloop had maar ik weet wel dat als er een wapen zou zijn met deze uitwerking men het zeker zou toepassen.

  De VS is in feite al jaren de weg maar vooral het geld kwijt en met de inname van Haiti is een groot deel van die problemen alweer opgelost.,

  Hoe lang zal het duren voor we Amerikaanse contractors naar olie zien pompen, en alle andere delfstoffen tegen een belachelijk lage prijs het land uitvoeren.

  Maar als jouw rekensom klopt dan heeft Koenders het een en ander uit te leggen.

  Niet dat dat nou gebeurd maar ach democratie is een droom en niet meer dan dat.Als je opstaat is alles net als vroeger in de koloniale tijd.Alleen is de slavernij nu heel erg multi culti geworden.

Comments are closed.