Links_left_wingIk heb, om zoiets ook eens mee te maken, in 2002 en 2006 met een eigen lijst meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen hier in Heiloo (zie www.leefbaar-heiloo.nl ).

Het is beide keren niet gelukt, de eerste keer hadden we een halve zetel en de tweede keer een kwart maar dat had er ook wel mee te maken dat ik er niet al te veel werk van heb gemaakt, zeker de tweede keer niet, het ging eigenlijk om de lol van dat verkiezingscircus.

Ik zou weer mee hebben gedaan alleen wordt het mij door clubjes als de anti-fascistische onderzoekcollectief Kafka onmogelijk gemaakt.

Als voormalig zeer actief LPF-er sta ik als rechts-extremist geregistreerd in die kringen (zie http://kafka.antifa.net/verk2006np.htm), dit staat er letterlijk: “Heiloo In het Noord-Hollandse stadje Heiloo doet ex-LPF’er Wladimir van Kiel (1950) mee onder de naam Leefbaar Heiloo. Bij de ondersteuners zitten enkele mensen die voorheen de LPF ook steunden. Wladimir van Kiel was in 2002 actief in de Noord-Hollandse afdeling van de LPF. Hij valt al jaren op door zijn ongenuanceerde epistels op internet en in de ingezonden brieven rubrieken.”

Ik ben dus een levensgevaarlijke rechts-extremist omdat ik hier & daar in linkse ogen ongenuanceerde stukjes tegen de staat zou publiceren, er heerst kennelijk een enorm tekort aan echte rechts-extremisten dat ze mij zo nodig erbij moeten slepen.

Nou vind ik dit allemaal wel vermakelijk, het is toch een soort van een Geuzennaam om als rechts-extremist te worden bestempeld door levensgevaarlijke linkse fanatici met staatssubsidie maar hiermee en door het huidige kiessysteem wordt mijn verdere deelname aan de verkiezingen in Heiloo feitelijk onmogelijk gemaakt.

Om mee te doen moeten er minimaal 20 stemgerechtigde personen uit het betrokken kiesdistrict (Heiloo in mijn geval) op het gemeentehuis een steunverklaring invullen en daar gaat het knellen.

Voor mij zijn het wat vrienden, kennissen en oude buren die niet echt politiek geïnteresseerd zijn en veelal niet eens op mij stemmen en die alleen maar tekenen omdat ze mij die deelname uit vriendschap gunnen. Echter, in het kader van de wet op openbaarheid van bestuur heeft Kafka na de vorige verkiezingen aangekondigd de namen van alle ondertekenaars van steunverklaringen van in hun ogen verdachte partijen (ik dus ) voor nader onderzoek te zullen opvragen.

Ik kan mijn ondersteuners nu niet meer met goed fatsoen vragen om voor mij te gaan tekenen wetende dat hun daardoor een onderzoek naar mogelijke rechts-extremistische banden boven het hoofd hangt en dat ze alleen maar door te tekenen sowieso het stempel van neo-nazi voor de rest van hun leven zullen dragen.

Dat ondersteuningsverhaal dient duidelijk als een zoveelste barrière om nieuwe deelnemers aan verkiezingen buiten de kliek gevestigde partijen tegen te houden en dat werkt uitstekend.

Leve de democratie !

31 REACTIES

 1. Wladimir,

  Het is dat ik niet uit omgeving Heilo kom, anders had ik je zeker gesteund. Niet toegeven aan die fascisten.

  Als je als libertarier meedoet aan verkiezingen krijg je uiteraard in NL een gigantische bak poep over je heen.
  Libertariers worden inderdaad rechts extremisten genoemd, en daarmee op een lijn met Hitler gesteld.
  Natuurlijk is dit een achtelijke vergelijking. Soms vraag ik me wel eens af wat die mensen nou hebben tegen vrije wil -wat het libertarisme in twee woorden is-. Deze mensen zijn tegen vrije wil, en voor dwang en coercie.

  Ondanks dit alles is het in 031 tijd voor een actieve Libertarische Partij. Ik denk dat de tijd er rijp voor is.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.
  LvM [10] reageerde op deze reactie.

 2. Misschien is het gewoon handig om te stoppen met het meespelen aan het spel der etatisten.
  Stop eens met te praten over “linx-mensen” et cetera, zodat zij weer kunnen wijzen op dat “rechts” gedoe.
  Veel te emotioneel beladen. Is net religie voor die gasten (zie klimaat).
  Waarom gewoon niet het onderscheid maken wat wel bestaat.
  Zij zijn Voorstanders van geweld en dwang.
  en wij zijn tegen.

  Peter de Jong [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Liberty 5-3000 [250772]:

  “Zij zijn Voorstanders van geweld en dwang. En wij zijn tegen.”

  Prima insteek! Dat punt wordt zelden of nooit benadrukt, terwijl het wel de essentie is.

  De termen ‘links’ en ‘rechts’ moet je juist zoveel mogelijk vermijden. Iedereen heeft er andere associaties bij en je haalt er zwevende kiezers niet mee over de streep.

  De termen ‘geweld’ en ‘dwang’ daarentegen spreken iedereen aan!

  ===
  Belasting is diefstal debat:
  http://www.youtube.com/watch?v=seC7HPMdhqM

 4. Wladimir, is het niet mogelijk ook buiten je huidige vrienden en kennissenkring te zoeken?

  Je hebt in Heiloo vast wel computer en smartphone bezitters die je diensten mbt installatie en onderhoud goed kunnen gebruiken. Als je hen die diensten belangeloos aanbiedt, samen met een goed glas whisky, en hen je politieke aspiraties uitlegt dan zijn ze vast wel bereid hun handtekening op je kieslijst te zetten (wist je dat er tegenwoordig zelfs daklozen met laptops en smartphones zijn die ook een beker warme erwtensoep niet afslaan? ;-).

  Kies wel mensen uit die niet wakker liggen van zo’n Kafka publicatie. Eventueel kunnen betrokkenen een aanklacht wegens smaad indienen en een flinke vergoeding eisen. De bewijslast van verboden (rechts-extremistische) activiteiten ligt bij Kafka, dus dat zit wel goed.

  Wladimir van Kiel [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Peter de Jong [250774]: het is niet zo dat deze mensen wakker liggen van Kafka maar ik wel. Zo hebben twee bejaarde buurvrouwen twee keer voor mij getekend en ik moet er niet aan denken dat ze opeens een telefoontje van de Kafka zouden krijgen met vragen over hun neo-nazi sympathieën of zo, dat kan ik die mensen gewoon niet aandoen.

  Ik zit weliswaar in de ICT maar ik heb met hardware weinig te maken, vrees ik. Ik ben business analist en analyseer zakelijke informatiestromen met het doel deze in een latere fase (waar ik buiten blijf) te ondersteunen door computersoftware en dat bij hele grote bedrijven als banken en verzekeringsmaatschappijen. Voor mij is een computer ook een zwarte doos dus dat is als dienst weinig bruikbaar voor de particulier.

  Een partij met een echte achterban die in de partij gelooft zal geen moeite hebben met dit soort toestanden maar ik ben slechts een 1-mans lijst met ondersteuners die het om persoonlijke redenen doen.

  Feit is dat de linkse jongens van Kafka mij gewoon te pakken hebben.

  Peter de Jong [23] reageerde op deze reactie.

 6. ja, ik kan me wel vinden in je stelling… maar dit is ook een mooie kans om te weten wie die (anti)-fasisten nu eigelijk zijn.

  De wet op de openbaarheid zal het voor je mogelijk maken om intezien wie hiervan gebruik maakt en waarvoor…

  misschien een gemiste kans die terugtrekking van je

 7. Enge organisatie die KAFKA. Ben benieuwd of en hoeveel subsidie deze fascistenclub ontvangt.

  Het is mij trouwens compleet een raadsel wat tegenwoordig nog links en rechts is. Volgens KAFKA zijn de gematigd nationaal-socialistische NVU (misschien nog wel linkser dan de SP) en de sociaal-democratische PVV (linkser dan een gevaarlijk linkse partij als de VVD) extreem-rechts: http://kafka.antifa.net/partijov.htm

  Volgens de ultra links-extremistische website gebladerte is libertarisme extreem-rechts (in een anarchistisch jasje) :
  http://www.gebladerte.nl/00765p46.htm

  Een artikel waaruit blijkt dat men helemaal niets van libertarisme begrepen heeft. Het libertarisme wordt met racisme en seksisme in verband gebracht.

  Liberty 5-3000 [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Ragnar Daneskjolld [250771]:

  “Als je als libertarier meedoet aan verkiezingen krijg je uiteraard in NL een gigantische bak poep over je heen.”

  Dat is niet voor niets het geval. Meedoen met het politieke spelletje geeft legitimatie aan dat spelletje, en helpt daarmee het systeem in stand te houden. Dat is niet waar het libertarisme voor staat. Een “libertarische partij” is een contradictio in terminis, en staat voor opportunisme.
  Oscar [11] reageerde op deze reactie.
  Ragnar Daneskjolld [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Oscar [250781]: daarom was ik ook geen politieke partij maar een lijst zonder leden en het doel was toe te werken naar een gemeente met 1 wethouder als enig personeelslid van die gemeente die vervolgens voor het uiterst beperkte takenpakket van de uiterst gesaneerde gemeente privé aannemers zou inhuren, zie http://www.leefbaar-heiloo.nl .

  Iedere ommekeer zal toch vanuit de huidige situatie moeten worden geïnitieerd en dat is vanuit de politiek zoals we die kennen.

  Devidas [22] reageerde op deze reactie.

 10. @LvM [250780]:

  Ik ben het er niet mee eens, om libertarische doeltstelling te behalen moet je je in het hol van de leeuw begeven, van de zijlijn gebeurt er niets.
  Politiek is natuurlijk een vunzig spelletje, maar om al de schade die de veel te grote overheid heeft aangericht ongedaan te meken, moet je invloed op die overheid hebben, en dat kan alleen door er actief aan mee te doen.

  Wat als Ron Paul zon dergelijke houding had aangenomen? Dan hadden de overheidslievende amerikanen veel meer buiten de picture gestaan.

  Oscar [15] reageerde op deze reactie.

 11. Volgens onderstaand Geenstijl artikel kun je aanhangers vrijwel anoniem laten tekenen. Ze vermelden alleen niet hoe het werkt.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/01/de_pedopartij_komt_naar_u_toe.html

  Ik zou er alleen een wat minder humeurige website van maken en vooral de nadruk leggen op wat de winst is voor de kiezer (iets als lagere belastingen en betere dienstverlening?). Wie weet kom je dan nog in de gemeenteraad ook.

  Met Liberaal Amsterdam, welke een tamelijk libertarisch programma had, werd het 4 jaar geleden niks. Maar die waren ook vrijwel onzichtbaar in de aanloop naar de verkiezingen. Eigen schuld, want ik vond het een hele prestatie in een stad waar veel mensen balen van de huidige regentenkliek (alleen de moslims lijken tevreden).

 12. @Oscar [250785]:
  Het verschil is dat libertariers niet willen regeren om mensen te vertellen wat te doen, maar om diegene die dat wél willen tegen te werken.

  Ron Paul zit al jaren in Washington, en is zijn tanden nog niet verloren, sterker nog, zijn volwassenentanden beginnen net vormen aan te nemen.

  Ik wil niet dat mijn libertarische leven beperkt blijft tot posten op een site. Ik wil de idioten die de samenleving besturen op hun donder geven. Ik wil vrijheid.

  *Gaat zich bij de LP aansluiten.

  LvM [18] reageerde op deze reactie.

 13. Zou deze Kafka nu ook linkse partijen onder de loep nemen, of discrimineert men daarin? Wel gewijs naar rechts, maar niets naar links. Kan me toch herinneren dat iemand van Groen linksafdevernielingin recentelijk nog moest opstappen ivm een niet zo lekker verleden

 14. @LvM [250788]:

  Ik heb echt moeite de houding van de Vrijspreker-lezers te begrijpen, wat betreft politiek activisme.

  Als een libertarier de politiek betreed, hoeft dit niet te betekenen dat hij een politicus word. Compromissen zijn uit den boze. Geen regels voor de mensen, maar regels voor de politici.
  Het is geen opportunisme, maar bereidheid om op te komen voor je zaak.

  Mensen kunnen ook kiezen voor vrijheid, mits er een libertarische partij is. Nu heb je geen keuze, alle partijen zijn authoritarian.
  De nederlandse politiek is vastgeroest, maar dat wil niet zeggen dat er geen mentaliteitsverandering kan plaats vinden.

  En wat Ron Pul betreft; ik was tijdens de presidentsverkiezingen woonachtig in de VS. Vertel deze mensen dat Ron Paul weinig voorstelt. Deze man heeft zoveel mensen laten zien waar het libertarisme voor staat, en zoveel onderwerpen op de kaart gezet die eerst onbespreekbaar waren.

  Ook zijn voorstel om de FED te auditen, is geen kleinigheid. een goede audit betekent het einde van de FED en een eerlijk(er) monetair systeem.

  Het zou mij niet verbazen als hij in 2012 Obomba opvolgt.

  LvM [20] reageerde op deze reactie.
  Devidas [21] reageerde op deze reactie.

 15. @Ragnar Daneskjolld [250789]:

  Ik heb echt moeite de houding van de Vrijspreker-lezers te begrijpen, wat betreft politiek activisme.

  Ho eens even, ik spreek enkel voor mijzelf.

  En u realiseert zich dat u zelf een vrijspreker-lezer bent, waardoor u met deze stelling impliceert dat u uw eigen houding wat betreft politiek activisme moeilijk kan begrijpen?

  Politiek is politiek. Goede bedoelingen veranderen daar niets aan, integendeel zelfs. Maar ik zie dat ik u niet van gedachten kan laten veranderen. Ik hoop dat u te zijner tijd uit uzelf van gedachten veranderd, wellicht met ervaring.

  Peter de Jong [23] reageerde op deze reactie.

 16. @Ragnar Daneskjolld [250789]:
  Politiek activisme lijkt mij vooral goed voor de naamsbekendheid van de stroming. Gewoon mee doorgaan dus.
  Ik ben daarnaast ook voor een soort van seasteading in Nederland. Gewoon wat offshore libertarische leefplatformpjes. Alle kennis daarvoor is al in Nederland aanwezig. Sterker nog, één van de technische mannen bij dat Amerikaanse seasteading gebeuren is een Nederlandse student.
  Hier meer: http://seasteading.org/
  Dit staat Nederland op het lijf geschreven.

  Peter de Jong [23] reageerde op deze reactie.

 17. @Wladimir van Kiel [250775]:

  Onderzoek eens hoe die pedo-partij het heeft aangepakt. Die hebben het nog veel moeilijker dan neofascisten.

  @LvM [250790]: “Ik hoop dat u te zijner tijd uit uzelf van gedachten veranderd, wellicht met ervaring.”

  Tenzij iemand zich volledig buiten de maatschappij kan plaatsen, is dit een achterhaalde discussie, LvM:

  “One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors.” – Plato (ca. 427-347 BC)

  @Devidas [250791]:

  Je kan kiezen voor het REM-eiland. Of voor Sealand ( http://www.sealandgov.org/ ). Maar ik heb toch liever dit:
  http://www.aboardtheworld.com/

  ===
  Secession:
  http://www.libertarianfaq.org/index.php?title=Political_Philosophy

  LvM [24] reageerde op deze reactie.

 18. @LvM [250794]:

  Het probleem, dat je hier aankaart speelde 2000 jaar geleden al. Plato stelt, dat als je je niet met de politiek bemoeit de politiek zich wel met jou bemoeit, en wel zodanig dat je alleen nog aan idioten moet gehoorzamen. Hoe meer verstandige mensen zich in de politiek begeven hoe minder invloed de idioten hebben is zijn bevinding.

  2 millennia later onderschreef Isaac Asimov (de overleden Amerikaanse SF-schrijver) Plato’s bevinding nog maar eens (met bitterheid, dat wel):
  “these ignorant people, the most uneducated, the most unimaginative, the most unthinking among us, who would make themselves the guides and leaders of us all”

  ===
  “Imagine the people who believe such things and who are not ashamed to ignore, totally, all the patient findings of thinking minds through all the centuries since the Bible was written. And it is these ignorant people, the most uneducated, the most unimaginative, the most unthinking among us, who would make themselves the guides and leaders of us all; who would force their feeble and childish beliefs on us; who would invade our schools and libraries and homes. I personally resent it bitterly.”

  – Isaac Asimov (1920-1992)

  LvM [27] reageerde op deze reactie.

 19. Wat valt er eigenlijk te behalen door één of enkele plaatsen te veroveren in de gemeenteraad? Mag je dan meepraten over de renovatie van de plaatselijke speeltuin, of komen er ook belangrijkere dingen aan bod?

 20. @LvM [250797]: Je zei hierboven: “Meedoen met het politieke spelletje geeft legitimatie aan dat spelletje, en helpt daarmee het systeem in stand te houden”.

  Het 1e klopt, het 2e niet. Iedere organisatie kan zichzelf ook opheffen, dat hangt zowel van de externe als van de interne omstandigheden af.

  Het helpt als mensen buiten het systeem ontevreden zijn over de politiek en dit laten blijken, terwijl politici binnen het systeem pleiten voor een kleinere overheid.

  De principiële keuze je niet met de politiek te bemoeien, zorgt er niet per definitie voor dat je dan geen last meer van de politiek zou hebben. Alleen als je rijk en invloedrijk c.q. volledig zelfvoorzienend bent kan je jezelf buiten de politiek plaatsen.

  De door politici veroorzaakte onrechtvaardigheid zou gewoon doorgaan. En zelfs in verhevigde mate, zoals Plato 2000 jaar geleden al benadrukte.

  In die zin bevordert je afwijzende houding juist de problemen.

  Oscar [29] reageerde op deze reactie.
  LvM [31] reageerde op deze reactie.

 21. @Oscar [250799]:

  Dat hangt er van af, Oscar. Als je de problemen wil verminderen kan je dat maar beter wél doen (zgn. evolutionaire aanpak).

  Je kan natuurlijk ook wachten tot er geen verstandig iemand meer in het praathuis en het openbaar bestuur zit, de problemen de pan uit rijzen en uiteindelijk het hele systeem zichzelf opblaast, waarbij je uiteraard niet te beroerd bent om vanaf de buitenkant een handje te helpen (zgn. revolutionaire aanpak).

  Het 1 is niet persé beter of sneller dan het ander. Het is een inschatting die ieder voor zich zal moeten maken.

  (Als 3e weg kan je natuurlijk ook nog ondergronds gaan en de staat zoveel mogelijk negeren.)

  ===
  “Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There never was a democracy yet that did not commit suicide.”
  – John Adams (1814)

Comments are closed.