quick lunchTja, het is nieuws over Verweggistan, maar ik vond het wel een stukje pijnlijke humor dat ik u niet wilde onthouden:
In het nieuwe jaar moeten ambtenaren in het West-Afrikaanse Gabon harder aan de slag. Ze moeten voortaan beginnen met werken om half acht in plaats van acht uur. Ook kunnen ze nog maar een half uur lunchpauze nemen in plaats van drie uur, berichtte de Britse radiozender BBC maandag.

De langdurige middagpauze was een overblijfsel uit de tijd van de Franse overheersing. Na een uitgebreid middageten zakten ambtenaren echter moe in hun bureaustoelen weg. De regering hoopt met de nieuwe regels de productiviteit van het ambtenarenapparaat te vergroten.

Veel werknemers zouden de nieuwe werktijden verwelkomen, omdat ze na sluiting van het kantoor om half vier ’s middags meer tijd met hun familie kunnen doorbrengen.

3 REACTIES

  1. Het is een illusie te menen dat men in dergelijke landen mensen aan het werk kan krijgen.
    Het blijft in de meeste gevallen bij wat lachen, gieren en brullen en de westerse belastingbetaler mag bijstorten wat er tekortkomt.
    hugo van reijen

  2. In Zuid Korea was men ook aardig bezig. Waar ik het las weet ik niet meer, dus even vanuit mijn geheugen: De ambtenaren moesten voortaan om half 8 ’s morgens op kantoor zijn, net als in het bedrijfsleven daar, en de salarissen werden gematigd.

    Ik ben dan ook heel benieuwd of er uberhaupt 1 ambtenaar wordt ontslagen als de NL overheid gaan bezuinigen. Men kondigde bezuinigingen aan.

  3. lijkt een beetje op chavez die vond dat mensen in 4 minuten moesten konden douchen.

Comments are closed.