Netwerkdinsdag 26 januari. Over bouwbedrijven die door de vorst en de koudeperiode problemen hebben. Onder andere met iemand van het CNV.

Winterse situaties die ik me van vroeger talloze keren herinner. De ene keer wat erger dan de andere, maar het werd steeds wel opgelost. Al zal het deze keer ernstiger zijn door de crisis.

Er was trouwens een soort vorstverlet-verzekering.

Maar nu!! Bij netwerk werd verklaard dat bedrijven zich maar niet meer hadden verzekerd, OMDAT ER DOOR DE KLIMAATVERANDERING (global warming) TOCH GEEN STRENGE WINTERS MEER ZOUDEN KOMEN!

7 REACTIES

 1. Hahaha, ’t zal hen (die de overheid geloven) leren de overheid te geloven. ROFL. Mooi zo. Dit kan een wijze les zijn. Een begin in de omslag van het denken naar een meer “propagandacritische” houding.

 2. zit nogsteeds te wachten tot we de oplossing hebben voor Global warming.
  ik was van mening dat de politici opbranden op een ouderwetse phyre het probleem per direct oplost..
  Maar dat ben ik he

  (gebruik van geweld mag met geweld bestreden worden nietwaar?)
  🙂

 3. Vroeger kon je lieden inhuren die een regendans o.i.d. konden doen, om de juiste god gunstig te stemmen. Is dat niet iets voor deze aannemers?

  Alle gekheid op een stokje; dit is toch geen *strenge* winter? Men is gewoon niets meer gewend, stelletje mietjes.

  flap [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Bon Vivant [3]:

  Nee dit is geen ‘strenge’ winter. Alleen wel een lange.

  Ook hier geen medelijden met de bouwbedrijven. Deze hebben gezamellijk besloten om de vorstverletregeling op te zeggen, en deze te vervangen voor een individueel besluit. Dat de bouwondernemers het geld wat ze bespaarden met het aflopen van de regeling niet gedeeltellijk hebben geinvesteerd in een verzekering is op zijn zacht’s gezegt nogal nalatig.

  Voor de stomste kreet van het jaar wil ik graag “met de kennis van nu” voordragen.

 5. Geweldig.

  Ik zag gisteravond dat ze hier in het dorp bezig waren met grondwerk onder een soort plastic rups, iets van een dikke 50 meter lang. Terwijl de heteluchtkanonnen de temperatuur in de rups veraangenaamden, zaten de heren in de keet.

  Typisch nederland.

  Lotta Fuzz [7] reageerde op deze reactie.

 6. Men kan lang en breed lullen, maar de aarde warmt op. http://www.hoesnel.nl/klimaatverandering/opwarming-aarde-temperatuurstijging.html Dat het deze winter in het hele Noordelijk halfrond wat dramatisch lang sneeuwt en vriest, is gewoon een tijdelijke stuiptrekking van het weer…Nee, de bouwvakkertjes ondernemingen hoeven na dit jaar geen verzekering af te sluiten, want de aarde warmt nog steeds op. Gewoon blik op oneindig, leugens en afkoeli…sorry, opwarming van de aarde plakt men als patchwork aan elkaar en kijk een geloof is geboren. Kijk diep in mijn ogen en zeg me na…”..de aarde warmt op, de aarde warmt op, uw geld is mijn geld, uw geld is mijn geld”…

  Ik zie een grotere catastrofe bij het kouder worden dan bij het warmer worden van de aarde. Meer en meer afhankelijk worden van energie door afkoeling van de aarde is een regelrechte ramp…Mocht de aarde opwarmen, dan zie ik niet in waarom we gelijk hysterisch moeten worden en daarvoor miljarden dienen te worden stukgegooid.

  Wedden als er een paar hete/natte zomers komen gevolgd door een paar zachte winters, het hele gezeik over opwarming van de aarde weer van voren af aan begint….En trek dan helemaal maar je portemonnee. Bush scheepte ons op met een vieze oorlog en Odrama gaat even fijn zitten roeren in de milieu strontpot en wil dit prakkie even bij ons tegen betaling direct komen afleveren…Politiek is gewoon van alle kanten verrot..

  Heren, dames politici en onderdanen van de multinationals,…We moeten onafhankelijk worden van energie dat heeft de hoogste prioriteit, en bijkomend effect kan zijn dat alternatieve energiebronnen ook nog een stuk schoner en goedkoper zijn, dus is er zelfs voor de overspannen milieufreak iets te winnen. Laat je niks wijs maken, olie/gas moeten zolang mogelijk mee en de kas zolang, en liefst zoveel mogelijk worden gespekt.
  Alternatieven genoeg, maar die worden m.i. domweg door het grote geld ( = macht) gesaboteerd.
  Aardwarmte, zonne-energie, weet ik veel wat niet meer, is een schier onuitputtelijke bron van energie, maar we kunnen daar geen gebruik van maken? We kunnen met zonne-energie geen waterstof produceren…enz. Liever blijft men afhankelijk van olie en gas…en maar blijven zeiken over rekeningrijden en belastingverhogingen en hoe we het milieu moeten sparen…Maar slecht, dat is het smerige en overspannen spel dat moet worden gespeeld.
  Onze verrotte links gereformeerde regering zit liever te zeiken over controle en macht en is graag de slinkse dorpsidioot voor de Amerikanen en de Eu dan dat ze werkelijk iets tot stand weten te brengen..Ja smijten met subsidies ( = ons geld) aan god mag weten wie?

  Laat de paradijsvogels maar komen, het bijbehorende volk hebben we reeds en zijn daar iedere dag, men kan het lezen, zeer content mee…

 7. @Andre [5]:
  Die rups is er niet om een aangenamer klimaat voor de heren te maken. De vorst zit tot diep in de bodem. Veel van wat er nu aan ondergrondse leidingen en bekabeling ligt, is niet goed bestand tegen werkzaamheden bij zulke lage temperaturen.

Comments are closed.