Doel_road_to_successVeel mensen maken op 1 januari goede voornemens voor het komend jaar. Meestal om die op 2 januari weer te vergeten! En toch kan zoiets wel tot positieve resultaten leiden. Daarom kunnen we eens onderzoeken of dit proces nuttig kan zijn voor het bereiken van een vrije wereld. Hoe een goede stap in de juiste richting te bereiken? Hoe kan dit op gang gebracht worden?
 
Hier een voorstel voor een procedure.

–Allereerst wordt iedereen hierbij uitgenodigd om op te geven wat volgens hem/haar een belangrijk resultaat zou zijn om te bereiken in 2010. Welk resultaat zou je aan het eind van het jaar blij en/of trots maken? Waarmee zou je het een bevredigend jaar vinden?
Wat zou een (eventueel moeilijk) haalbaar succes zijn?

–Afhankelijk van het aantal plannen of ideeën wordt dan geprobeerd om één doel of proces te kiezen als “Hoofddoel 2010”.
Dit kiezen kan door de VrijSprekerSchrijvers, of door een poll waarin weer iedereen een mening kan geven.

Voor 1 februari proberen we de keus definitief te hebben.
Daarom graag uw ideeën/wensen insturen vóór 18 januari.

—Uiterlijk vanaf 1 februari kunnen dan bvb. artikelen en acties bedacht worden voor de realisatie van dat “Hoofddoel 2010”.

Door op deze manier de creativiteit en de mogelijkheden van zoveel mogelijk vrije individuen op dit punt te bundelen, kan het resultaat maximaal zijn.
Libertariërs kunnen beslist “samenwerken” in en aan vrijheid!

Geef je idee, doel, wens zo snel mogelijk door: hieronder bij reacties, of stuur aan info@vrijspreker.nl

33 REACTIES

 1. Ik heb me voorgenomen in het nieuwe jaar om op geen enkele wijze meer gediscrimineerd te willen worden door het dwingende opleggen van een voor mij onaanvaardbare ideologie, welke de “nieuwe nederlanders” menen te mogen en moeten opleggen naar de oorspronkelijke inwoners van nederland toe. Ik zie niet in dat het katholieke geloof , protestantisme, of altruistme minder waarde zou hebben dan het Islamisme. Laat de rechtbank zich daar maar eens over buigen.

  R. Hartman (NI) [5] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 2. -Voor de vrijspreker lijkt het me belangrijk dat ze hun bekendheid vergroten. Bij diegenen die hier regelmatig vertoeven ligt de mooie taak hieraan mee te werken. Mondelinge reclame en vanuit andere sites hierheen linken is een goede stap.
  Het aantal unieke bezoekers omhoog zien te krijgen (bv +20%) lijkt mij een mooi doel.

  Er is een toennemende aversie tegen de overheid en vóór meer individuele vrijheid dus het moet mogelijk zijn. Websites als Geenstijl en Elsevier maken die tendens steeds beter zichtbaar. Met dank een dit gristenlijk/socialistische kabinet, de toenemende invloed van de Islam en de koningin.

  GB [3] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. @GB [2]:

  Nog een aanvulling; probeer de artikelen niet te lang en met teveel links te maken. Probeer ook het aantal artikelen beperkt te houden.

  Ik heb regelmatig wel eens een uurtje vrij maar ik heb geen zeeën van tijd om een groot artikel met daarin meerdere engelstalige links (wat het weer een stukje lastiger maakt) gedegen door te spitten.
  Dat kost je al gauw een aantal uren en die tijd heb ik meestal niet. En ik denk dat ik absoluut niet de enige ben! We leven in snelle tijden.
  Probeer het kort en bondig te houden. Het hoeft de kwaliteit niet in de weg te zitten.

  Spy-Nose NI [11] reageerde op deze reactie.

 4. Niet liegen.

  Neem verantwoordelijkheid voor uwe daden. Daar wordt u beter van, behalve natuurlijk als u asociaal bent. Dan is een goed voornemen: Niet meer asociaal zijn.

  In mijn ogen zou men echter geen jaarwisseling nodig moeten hebben om zichzelf te verbeteren.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Annamarie [1]: Ik vraag me af of je bedoelt wat je schrijft. Religies zijn gelijkwaardig in de zin dat zij onderdrukking nastreven. Altruïsme gebiedt dat je jezelf slaaf maakt van iedereen om je heen, en past daar wel bij, net als socialisme en nog zo een paar ‘ismes’ die niet van de soevereiniteit van het individu uitgaan.

  Islamisme is echter geen religie, ook al blijven velen dat tegen beter in volhouden. Het is een staatssysteem dat als hoogste regeringsfuntionaris een godheid heeft, wiens wetten wegens een communicatiestoornis door zijn vazallen geïnterpreteerd worden. “het katholieke geloof , protestantisme, of altruistme [hebben] minder waarde […] dan het Islamisme” in de zin dat het ‘slechts’ religies zijn, en hoe vervelend hun inmenging bij de staat is kun je dagelijks ervaren met de huidige confessionele regering.

  In de westerse cultuur is de scheiding van kerk en staat wenselijk, zij het niet geheel gerealiseerd. In de islamitische cultuur is scheiding van kerk en staat onwenselijk, moeten zij zelfs één zijn, en aangezien het heiligschennis is om aan gods ‘waarheden’ (en de interpretatie daarvan) te twijfelen is de islam het perfecte instrument voor onderdrukking en als zodanig gefundenes Fressen voor machtswellustelingen.

  Daar hoeft een rechter zich niet over te buigen. Het is slechts vereist dat de vrijheid van meningsuiting erkend en gerespecteerd wordt. En religie dient als apart begrip uit de wet geschrapt; geloof is immers ook slechts een mening.

  Annamarie [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Annamarie [1]:

  OK, “Ik wil me niet laten discrimineren”is een goed voornemen.
  Dit is echter iets wat je vooral persoonlijk moet/kunt doen. Ik zie nog niet goed hoe daar een samenwerkingsproject van te maken of hoe anderen daarbij kunnen helpen.
  Misschien met tips geven?

  @GB [2]:
  OK dat betekent plannen maken om bvb 20 % meer bezoeker te krijgen.
  —Iedereen kan
  -andere sites doorlinken naar de Vrijspreker.
  -mondeling reclame maken.

  —Schrijvers en inzenders:
  -artikelen niet te lang, kort en krachtig zonder kwaliteit te verliezen.
  -niet te veel (Engelse) links. Liever korte NL-essentie.

  @LvM [4]:
  Natuurlijk is die jaarwisseling daarvoor niet nodig, het is slechts een aanleiding om iets op gang te brengen.

 7. Een belangrijk resultaat om te bereiken is erkenning van het eigendomsrecht. Maar ik vrees dat dat er niet in zit, in dit Calvinistische landje. Dus als inzending voor deze poll is deze entry waarschijnlijk niet zo zinvol, al zou er een vijfjarenplan van gemaakt worden.

  Maar al die kleine tussenstapjes boeien me niet zo. Duurt te lang, en er is teveel kans dat die ongedaan gemaakt worden voordat het volgende stapje een feit is.

  Ik wil dus, bij gebrek aan de kans op een kapitalistische anarchie, een kleine staat, bestuurd door morele mensen die het eigendomsrecht volledig erkennen.

  Moet ik nu naar de gesloten afdeling?

  Hub Jongen [26] reageerde op deze reactie.

 8. Ik heb een goed voornemen voor 2010. Laten wij zo snel mogelijk, nu de president van IJsland nog twijfelt, een online petitie starten tegen de terugbetalingsregeling van IJsland omdat het immoreel is dat de IJslandse burger moet boeten voor fouten van banksters en roverheid. Daarmee steken we de IJslanders een hart onder de riem en laten we zien dat wij niet achter onze ‘leiders’ staan. Zou ook een goede manier zijn voor de Vrijspreker om bekendheid te vergaren waarna de 20% stijging in bezoekersaantallen gemakkelijk te realiseren is.

  Spy-Nose NI [10] reageerde op deze reactie.

 9. @R. Hartman (NI) [5]:

  @ Hartman,
  U heeft natuurlijk volkomen gelijk als men wat dieper na denkt, ik weet dat de Islam een ideologie is , dat had ik in mijn reactie ook al aangegeven, maar in het algemeen wordt die gerelateerd aan Allah en als religie aangenomen. Ik heb natuurlijk Wilders vaak horen zeggen dat de Islam geen religie is maar een ideologie, het is afwachten hoe de rechter op de komende rechtsgang dit wil interpreteren. U heeft gelijk als u stelt dat elk geloof een mening is en ik wil geen mening opgedrongen krijgen van welke godsdienst ideologie of wat dan ook. Ook ik heb de vrijheid van mening hoog in het vaandel staan en ik geef zoveel mogelijk reacties en link zoveel mogelijk artikelen die hierover gaan, zodat de mensen weten hoe noodzakelijk de vrijheid van mening is.

  http://weblogs.nrc.nl/ellian/2009/05/22/wilders-versus-islam-het-koranproces/

 10. @GB [3]:
  “Ik heb regelmatig wel eens een uurtje vrij maar ik heb geen zeeën van tijd om een groot artikel met daarin meerdere engelstalige links (wat het weer een stukje lastiger maakt) gedegen door te spitten.
  Dat kost je al gauw een aantal uren en die tijd heb ik meestal niet. En ik denk dat ik absoluut niet de enige ben!”

  Dank voor je opmerking. Ik vrees helaas, dat dit een schaap met vijf poten is.
  De wereld wordt steeds gecompliceerder, er komen steeds meer schakels tussen plannen- en beleidsmakers (politici) enerzijds en uitvoerders (bureaucraten, ambtenaren ewdmz) anderzijds. Anders gezegd: de bureaucratie wordt steeds groter.

  We kunnen hapklare brokken maken, maar het nieuws moet wel ergens vandaan komen. Dat vind je nauwelijks of niet in de NL media, want die houden zich in de praktijk alleen bezig met amusement i.p.v. met journalistiek.

  Willen we kwaliteit brengen, dan zijn we verplicht om het echte nieuws in de buitenlandse media te zoeken.
  Bovendien zou het niet onaardig zijn als we de lezers erbij vertellen, waar we het nieuws vandaan hebben, zodat hij de bronnen desgewenst kan controleren.
  Doen we dat niet, dan verliezen we onherroepelijk kwaliteit en geloofwaardigheid.

  Spy-Nose
  GB [12] reageerde op deze reactie.

 11. @Spy-Nose NI [11]:

  Engelse links zijn op zich geen probleem maar ik geef eerlijk toe dat ik er toch wel behoorlijk wat langer over doe om het tot me te nemen. En ik weet zeker dat ik dan niet de enigste ben.
  Het wordt er inderdaad niet gemakkelijker op om de juiste info tot je te nemen door die complexiteit.
  Ik vermeld het dan ook puur als suggestie om naar te streven en niet als kritiek.

  Het bereik zal toenemen als je de brokken iets hapklaarder of kleiner zou kunnen maken.
  Puur omdat het toegankelijker wordt voor meer mensen.
  Het hoeft niet altijd ten koste van de kwalitiet te gaan denk ik.

  Kwaliteit staat natuurlijk wel voorop.

  Oscar [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Spy-Nose NI [10]: Bedankt! Je hebt sites als http://petities.nl/ maar misschien is het beter om een petitie te starten binnen een apart kader op Vrijspreker.nl waar naar wordt verwezen door andere sites. Mensen moeten hier hun digitale handtekening kunnen zetten. Hopelijk krijg je dan een sneeuwbaleffect. Aangezien in Nederland volgens mij niemand anders dit initiatief is gestart moet je zeker internationale coverage kunnen krijgen. De pers in IJsland zal er zeker van smullen zodat wellicht ook de traditionele media in Nederland erover zullen berichten. Biedt een goede gelegenheid om het volk wat bij te brengen over moraliteit. Wat veel zelfingenomen Nederlanders niet beseffen is dat veel buitenlanders de terugbetalingsregeling schaamteloos vinden. Imperialistisch afpersen.

  Hub wat vind jij hiervan?

  Hub Jongen [15] reageerde op deze reactie.

 13. @Paul [14]:

  Paul twee opmerkingen:
  1.Ik heb de indruk dat dit razend snel moet gebeuren. Alleen de president houdt het nog tegen, begreep ik. Hoe lang nog?

  2. Ik ben razend enthousiast om het NU op de manier te doen die jij adviseert.
  Maar ik weet niet hoe dat te doen.
  Weet jij of iemand anders dit zodanig bij mij te bezorgen (bvb in WORD) zodat ik het meteen op de Vrijspreker kan plaatsen?
  Je bereikt mij snel op hub@vrijspreker.nl

 14. Solidariteit met de ijslanders is prima, die kan je niet laten vallen, helaas laten wij ons nederlanders de das om doen met het referendum, doordat onze regering samen heult met die kliek in EU omdat het neen was geworden!

 15. @GB [12]:

  “Het hoeft niet altijd ten koste van de kwalitiet te gaan denk ik.”

  Ik zou er helemaal voor zijn dat er meer artikelen uit andere talen vertaald zouden worden om toegankelijk en laagdrempelig te worden gemaakt voor de Nederlandstalige lezers.

  Wellicht dat ook u een steentje kan bijdragen door af en toe voor de Vrijspreker een interessant artikel of artikeltje te vertalen…

  GB [23] reageerde op deze reactie.

 16. Check http://icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16539&ew_0_a_id=355959
  Hier staat helaas niet in hoeveel tijd de president nodig heeft.

  Wat ik kan doen is je dit weekend een kort en goed onderbouwd verhaal sturen, enigszins lijkend op wat ik eerder stuurde http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/11/het-paradijs-thule/#more-66837 maar dan veel korter en serieuzer. In Engels en in Nederlands. Je zou misschien kunnen afspreken dat het aantal comments dat onder het bericht verschijnt gelijk staat aan het aantal handtekeningen. Ik denk dat het belangrijkste niet eens is het aantal handtekeningen/comments, maar meer het gegeven dat dé libertarische website van Nederland dit initiatief ontwikkelt. Nadat het gepubliceerd is en de eerste honderden handtekeningen binnen zijn, sturen we de link gelijk aan alle IJslandse kranten.

  Hub Jongen [19] reageerde op deze reactie.

 17. @Paul [18]:
  OK, Paul,
  Stuur maar ASAP.

  Als het kan:
  –Een kort “prikkelend” stukje voor de voorpagina,
  –gevolgd door degelijke uitleg en de “Peritie zelf” die eigenlijk ondertekend zou moeten worden.

  Dan kunnen we ondertussen
  —proberen uit te zoeken of er misschien iemand weet hoe we een petitie van de Vrijspreker kunnen laten uitgaan.
  —Plannen maken om bericht extra veel te distribueren.

  GB [23] reageerde op deze reactie.

 18. Doel voor 2010: Afschaffing van de depositogarantieregeling en het toezicht op banken.

  Reden: Hierdoor verdwijnt het onterechte blinde vertrouwen wat consumenten in banken hebben, hetgeen -naast onverantwoord monetair beleid(*)- de oorzaak is van de bubble. Immers wanneer klanten beseffen dat ze risico lopen, hebben ze een prikkel om de soliditeit van banken uit te pluizen en te monitoren en te betrekken bij hun beslissing aan welke instelling hun spaargeld toe te vertrouwen. Bankiers hebben dan ineens geen vrij spel meer (zoals nu bij een ingeslapen massa en toezicht door incompetente en ongemotiveerde ambtenaren) omdat ze behalve op een procentje meer rente voortaan ook zullen moeten concurreren op veiligheid.
  Deze vrije marktwerking (die we tot nogtoe niet kenden) met nu eindelijk alerte consumenten zet een rem op het ongebreideld nemen van allerhande onverantwoorde risico’s door roekeloze bankiers.
  Hierdoor zullen enerzijds op micro-niveau banken zelf niet meer zo gauw in de gevarenzone komen en anderzijds op macro-niveau geen zeepbellen meer geblazen worden.
  Het leidt kortom zowel tot een beter functionerende vastgoedmarkt als tot een stabieler bankwezen.

  (*) kan u al raden wat mijn doel voor 2011 wordt? (Hint: ook afschaffen van een instituut dat iets met banken te maken heeft) 😉
  Peter de Jong [21] reageerde op deze reactie.
  GB [23] reageerde op deze reactie.
  Paul [25] reageerde op deze reactie.

 19. @Michielsens [20]:

  Prima plan! Nationale Hypotheek Garantie (NHG) valt daar natuurlijk ook onder.

  Mensen zullen zich dan ook moeten gaan verzekeren tegen faillisementen (vergelijk de Hagelunie voor de glastuinders).

  ===
  “When government takes [sic] responsibility for people, then people no longer take responsibility for themselves.”
  – George Pataki

 20. Mijn goede voornemen is dat ik blijf doorgaan met goed nieuws van de vrijspreker, door te sturen naar vrienden, kennissen,familie. En dat ik bij veel site´s waar ik kom een verwijzing naar u site maakt,zodat er hopelijk meer mensen wakker worden.

 21. @Oscar [17]:

  Ik zal er nog eens over nadenken.

  @Michielsens [20]:

  Helaas een doel waar wij als individu geen bijdrage aan kunnen leveren. Toch denk ik dat die depositogarantieregeling wel afgebouwd moét worden omdat de regering gewoon niet de middelen heeft om een omvallen van ING te financieren.

  Die NHG slaat inderdaad ook nergens op.

  @Hub Jongen [19]:

  Ik ben benieuwd of er politici bereid zijn om deze petitie te tekenen. Of zouden ze alleen dit onrecht aan de kaak durven te stellen als door ING hier een faillisement dreigt te onstaan? Van de ene kant onschuldige IJslanders willen plukken en van de andere kant miljarden weggeven in ontwikkelingslanden. Hoe hypocriet wil je het hebben??

  Hub Jongen [24] reageerde op deze reactie.

 22. @GB [23]:
  “…omdat de regering gewoon niet de middelen heeft om een omvallen van ING te financieren….”

  Ja, dat klopt voor gewone eerlijke mensen. Maar Wouter Bos kan die toch gewoon uit zijn hoge hoed toveren?
  De meeste kiezers brengen de komende inflatie daar toch niet mee in verband.

  GB [27] reageerde op deze reactie.

 23. @R. Hartman (NI) [7]:

  Wel, je noemt hier dan ook het ultieme EINDdoel!!

  Als we dat bereikt hebben, hoeven we niet meer te strijden.
  Het eigendomsrecht is immers de bron van alle rechten.

  Ayn Rand: “”The right to life is the source of all rights — and the right to property is their only implementation. Without property rights no other rights are possible.”

  Het is een soort “poolster” als kompas bij elke andere actie.

  Het is dus als een eerste stap essentieel om daaraan ook meer bekendheid te geven. Meer mensen moeten dat zien, begrijpen.
  Zou jij daar niet een artikel over kunnen/willen schrijven?
  Dat kan misschien een begin voor volgende stappen zijn.

  BTW. als ze je in de gesloten afdeling stoppen, krijg je daar in ieder geval wel de tijd voor 🙂

  R. Hartman (NI) [28] reageerde op deze reactie.

 24. @Hub Jongen [26]: The right to live is the source of all rights…
  Moet dat niet The right to life zijn? Subtiel maar zeer belangrijk verschil…

  Mijn ‘Opus Magnum’ (zoals Stan het noemde) over eigendomsrecht is vandaag verschenen bij Stan de Jong, in een poging een breder publiek aan te spreken. Ik heb Stan exclusiviteit beloofd, dus plaatsing op Vrijspreker zal pas over enige tijd plaatsvinden. Wie niet kan wachten moet daar maar even kijken…

  Hub Jongen [29] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.