Er wordt wel al een deel van uw belastinggeld aan Turkije geschonken om hen over te halen en te helpen. Ze krijgen van de EU daarvoor 700 miljoen per jaar, maar ze kunnen nog wel wat meer gebruiken. Ook moet u dan niet zaniken over de kosten van reizen en uren van al die politici en ambtenaren die zich bezig houden met de Turken over hun schroom heen te helpen.

Hier volgen nog een aantal zinnen uit een Elsevier verslag van Robin van der Kloor:

Turkije krijgt jaarlijks van de Europese Commissie 700 miljoen euro aan zogeheten toetredingssubsidies.

Turkije kan doen met EU-geld wat het wil.

Turkije krijgt sinds 2002 subsidie om het land klaar te stomen voor toetreding tot de Europese Unie.

Engwirda ontdekte dat de Europese Commissie kennelijk lukraak projecten financiert, omdat maar liefst 236 prioriteiten zijn gesteld

Het volledige artikel vindt u hier.

Wist u dat dergelijke waanzin bestaat? En al zeven jaar aan de gang is?

15 REACTIES

 1. Al 7 jaar elk jaar 700 miljoen euro = bijna 5 miljard euro. Dat gooien “we” dus met z’n allen in die zandbak om ze straks ook nog eens als derde-wereld-land toe te laten treden tot de EU? En dan? Denken we dat zij dan opeens een volwaardige en goed bijdragende partner zullen zijn? Nee, natuurlijk niet: het is en blijft een arme zandbak die als “EU-partner” onze zakken nog sneller leeg zal halen.

  Is er ergens in de politiek nog iemand over die wél na kan denken? Kunnen politici en ambtenaren alstublieft per direct vervangen worden door realisten die wél weten waar ze het over hebben?

  Mustafa Gulsever [5] reageerde op deze reactie.

 2. Van mij hoeven politici niet vervangen te worden door weer andere politici.
  Er zou niks veranderen.
  Van mij mag het Europees parlement, en den hele landelijke regering mee, gelijk opgeheven worden.
  Politici die zulke schandalige bedragen uitgeven aan nutteloze projecten, of doelbewust de kluit belazeren, zouden nooit meer een baan met meer verantwoordelijkheid als die van vakkenvuller of krantenbezorger moeten krijgen.
  Dus niet als ze betrapt worden snel aftreden, en dan bij een bank, of een verzekeraar gaan werken.
  Ik zou hen een overall geven.
  Zodat ze zich de volgende dag konden melden bij de gemeente.

 3. Dit specifieke geval ken ik niet, maar ik sta er zeker niet van te kijken.

  Waarom dacht je anders dat de turkse politici zo graag bij de EU willen? Ze willen mee roven uit de enorme buit die de afzonderlijke landen al hebben vergaard en, niet te vergeten, als ze lid worden, mogen ze mee doen met de uiterst lucratieve banencarrousel die in Brussel lustig rondjes draait.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Paul Martens [1]:
  heren, ik ben uiterst tevreden over deze bedragen, ik hoop alleen dat het in de toekomst veel meer gaat worden.Door de subsidie, heb ik 3 jaar terug een bedrijf kunnen openen in Izmir en heb inmiddels 130 man in vast dienstverband. ik krijg komende 3 jaar nog 300.000 euro subsidie! zo kan ik het bedrijf verder groeien. Als Nederlander ben ik tegen de EU toetreding, maar wel voor de subsidies. Het is goed voor de werkgelegheid. Door de subsidie, maak ik ook kans om de renovatie van alle elektriciteitcentrales binnen te halen. Ik klaag net als de 1500 andere Nederlandse bedrijven NIET!!!

  Paul Martens [6] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Mustafa Gulsever [5]: Dat je gebruikt maakt van de beschikbare middelen, daar kan ik je geen ongelijk in geven. Maar immoreel is het wel. Dit is je reinste concurrentievervalsing, gesponsored door overheden en waar de Autoriteit Financiële Markten schijnbaar niet eens oog voor heeft. Sterker nog, het wordt door veel dommeriken nog gezien als kapitalisme, ook.

  Maar goed, in welke producten/diensten heb je een bedrijf? Kan ik, voor mijn verplicht afgedwongen bijdragen aan jouw bedrijf aanspraak maken op een mooie korting? Want ik ben tenslotte gedwongen en anoniem aandeelhouder van jouw kapitaal. Daar wil ik wel wat voor terug zien.

  Mustafa Gulsever [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Mustafa Gulsever [5]: Trouwens, je geeft hier precies aan waar het hypocriete van ontwikkelingshulp in zit. Je geeft aan, dat 1500 Nederlandse bedrijven (vind ik wel veel, overigens) dus via de achterdeur profiteren van het door de voordeur met veel bombarie weggegeven geld, dat ons afgetroggeld is om die zielige bevolking te helpen.

  Laat me raden: je betaalt die lokale werknemers volgens de lokale beloningsnormen en je steekt zelf je zakken vol naar Nederlandse beloningsnormen? En daarmee hebben we ontwikkelingshulp gedaan?

  Het is, dat ik er verplicht en onder dwang aan mee moet doen, maar zoals ik in een ander topic op deze site al schrijf: van mij krijgt geen enkel buitenlands doel vrijwillig geld. En jouw voorbeelden doen mij alleen maar verder sterken in mijn opvattingen. Dank je wel voor het perfecte bewijs. Erg nuttig in toekomstige discussies met “linkse weggevers van andermans centen”.

 7. Heren, ik kan alleen maar met jullie eens zijn, echter kan ik hier weinig aan doen. Trouwens: ik ben door de evd/kvk destijds geadviseerd op de mogelijkheden hierin. Ik denk dat de bedoeling goed is om Nederlandse bedrijven te stimuleren om gebruik te maken van de mogelijkheden. Zelfs grote (NL) multinationals (zonder namen te noemen) maken gebruik van de mogelijkheden.
  Ik verloon de mensen marktconform. Maar hou er aub rekening mee de de tarieven die wij doorberekenen, een stuk lager liggen dan dat de Nederlande vestiging dit doet.
  @Paul Martens [6]: Start een bedrijf in Turkije ik help je met alle subsidies.
  @Hub Jongen [7]: Ik heb niet de regels gemaakt Paul.. de EU!
  Ik maak alleen gebruik van de mogelijkheden. sorry!

  Jerom [13] reageerde op deze reactie.

 8. Lees ik net :
  Hulp EU voor versterken centrale banken
  BRUSSEL – De Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Commissie gaan kandidaat-lidstaten en potentiële kandidaten helpen hun centrale banken en financiële controle-instanties te versterken. Daarvoor wordt een programma voor twee jaar opgezet. De EU trekt daarvoor 2,65 miljoen euro uit, zo is dinsdag in Brussel bekendgemaakt.
  MOOI nog meer geld. hahahaha.

  Michielsens [12] reageerde op deze reactie.

 9. Schandalig hoe makkelijk men andermans geld uitgeeft. Misschien is het geld ook een soort zoethoudertje voor Turkije omdat de EUSSR ook wel weet dat het nog wel even gaat duren voordat ze de inwoners van de lidstaten (met hun eigen geld) zoveel hebben gehersenspoeld dat toetreding kan worden geritseld. Zou me ook niets verbazen als het zo lang duurt dat Turkije voor de ‘ eer’ bedankt. Turkije doet het economisch niet slecht meen ik me te herinneren en de EUSSR is door haar slechte economische beleid, stupide klimaatdoelen, vergrijzende bevolking, onbegrijpelijke immigratiepolitiek en geldverkwisting (QED) gedoemd tot stagnatie. (at best)

 10. @Mustafa Gulsever [10]: Alsof de Europese Centrale banken terzake kundig zijn! Ze hebben verdomme de hele crisis niet zien aankomen en dus ostentatief gefaald bij hun beleid en toezicht (d.w.z. in die landen waar het toezicht bij de centrale bank zit en niet in een appart orgaan zoals de CBFA). Waar halen die lui in hemelsnaam de arrogantie vandaan?

 11. @Mustafa Gulsever [9]:

  Ik kan niet geloven dat jij serieuze reacties plaats. Dit moet wel sarcastisch zijn….

  Zo niet dan ook graag voor mij korting op jou producten/diensten, daar ook ik verplicht mee betaal aan jou bedrijfje.
  Eigenlijk zou ik deze korting op jou producten moeten afdwingen met geweld; dezelfde manier als hoe het geld in de eerste plaats van mij afgenomen is.

 12. Istanbul.. Europese Culturele Hoofdstad 2010
  http://www.en.istanbul2010.org/index.htm

  Joy!

  http://www.reuters.com/article/idUSTRE60H2WJ20100118?type=technologyNews

  VIENNA (Reuters) – Europe’s main security and human rights watchdog said on Monday that Turkey was blocking some 3,700 Internet sites for “arbitrary and political reasons” and urged reforms to show its commitment to freedom of expression.

  Eerder deze maand:
  Europa wil met Turkije verder onderhandelen over toetreding
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1053151/2010/01/12/Europa-wil-met-Turkije-verder-onderhandelen-over-toetreding.dhtml

  “De toetredingsonderhandelingen zijn de beste manier om de modernisering van Turkije vooruit te helpen”, verklaarde Füle (kandidaat-eurocommissaris voor Uitbreiding Stefan Füle).

  Mooi is dat.. volgens mij wil het merendeel van het (nu nog grotendeels) europese volk Turkije NIET bij de EU. NEE is NEE!

 13. Je moet er wel een aantal zaken bijbedenken.

  Er worden pogingen gedaan om Turkije op te splitsen door landen die geacht worden bondgenoot te zijn van Turkije.

  Hoe legt u de steun uit die de Koerden zowel in Turkije als in Irak uit.

  Hoe legt u de dreiging van het Turkse leger aan de Turkse politiek uit.

  Wat was er toch met die atoom geheimen waarmee de FBI langs de deuren van Turkije en Israel ging.

  Wat deden die Amerikaanse `burgers`op die neergestorte vlucht op Schip-lol met een paar hele belangrijke LAPTOPS.
  Oke het klinkt een beetje als een broodje aap verhaal maar ik zou zeggen doe je huiswerk en zoek het even na.

  Sibel Edmonds,o ja ze is ook deels van Turkse afkomst had er het een en ander over te zeggn en die andere conclusie van die laptops trok ik zelf net na het noemen van deze Amerikaanse slachtoffers die spontaan geen naam leken te hebben en we niet precies mochten weten waneer ze werden uitgevlogen naar de VS.

  Maar goed zap even naar Sibel Edmonds en de Deur aan Deurverkoop door de FBI en die atoomgeheimen.Nee niet alles op het internet is waar maar koppel informatie,gooi de helft weg en wat overblijft bekijk je met gezond verstand en het nodige wantrouwen.

Comments are closed.