NeDDRland, Stasi controleert!!!

Schokkend vond ik het nieuws dat ik vanmorgen op de radio hoorde. Nog schokkender vond ik, dat het propaganda-medium voor “eigen gelederen” (de website InOverheid.nl) de zaak heel vriendelijk uitlegt voor de ambtenaartjes.

Het citaat van de bron http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/1947141/ambtenaar-mag-toegang-tot-woning-eisen.html?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email liegt er niet om:

Ambtenaar mag toegang tot woning eisen

Miljoenen Nederlanders moeten binnenkort controleambtenaren binnenlaten, zonder verdenking, maar op straffe van verlies van kinderbijslag, AOW of bijstand. Dit meldt het Nederlands Dagbald.

Ook voor weduwen en weduwnaren, wezen en oudere arbeidsongeschikten geldt: wie de controleur niet binnenlaat, wordt daarvoor gekort. Dat staat in een wetsvoorstel van het kabinet dat in behandeling is bij de Tweede Kamer.

Volgens het wetsvoorstel wordt kinderbijslag in het geheel inghouden wanneer de controleambtenaar niet binnenmag. Andere uitkeringen worden gehalveerd.

Op grond van de nieuwe wet mogen gemeenten, de Sociale Verzekeringsbank en het UWV zelf bepalen wanneer zij toegang tot iemands woning willen. Dit om na te gaan of iemand echt alleen woont, of zijn eigen kinderen verzorgt.

Preventieve werking
Het kabinet acht de wet noodzakelijk om ‘het draagvlak van sociale voorzieningen’ in de samenleving te behouden. Van het wetsvoorstel moet ‘een preventieve werking’ uitgaan. Maar het kabinet verwacht dankzij de ruimere controlebevoegdheden níet meer fraude op te sporen dan nu het geval is. Dit omdat het allang is toegestaan huisbezoeken te doen bij burgers, als zij worden verdacht van fraude.

Grondrechten
Het doorzoeken van een woning van iemand die niet verdacht is, mag sinds 2007 alleen nog wanneer de burger vrijwillig meewerkt. Veel gemeenten willen echter al bij de eerste aanvraag van een uitkering een kijkje kunnen nemen in de woning van de aanvrager; het wetsvoorstel moet dat mogelijk maken.

Rechtsgeleerden achten het wetsvoorstel in strijd met het thuisrecht van burgers, dat is vastgelegd in de grondwet, en met het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens.

 <einde citaat>

De Berlijnse Muur is weer opgebouwd. Hij staat rond Nederland en wij zitten verdomme nog aan de verkeerde kant van dat ding. Totalitair communisme, geleid door een combinatie van socialisten en religieus gehandicapten. Wat een kl@tenland is dit geworden, zeg.

78 REACTIES

 1. Zonder enige reden verdacht en onaangekondigde “bezoekjes” van informatiegeile snuffelaars toestaan? Gaat niet gebeuren!
  Laat ze zich eerst maar eens bezig gaan houden met degenen die bewust geen zorgverzekering hebben afgesloten en aldus degenen die WEL verzekerd zijn met steeds hogere premies opzadelen.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8874
  Dan nog maar even een paar gratis tips:
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=9134
  Als ik alles hierboven zo lees, vind ik het tijd worden dat alle Nederlanders straks, bij de komende Kamerverkiezingen(duurt helaas nog meer dan een jaar, maar kan voor hetzelfde geld ook eerder zijn) eens verstandiger gaan stemmen.
  Ik ben erg benieuwd of ik dat nog beleef.
  Want ik ben iemand die in een democratisch land van niemand Stasi-praktijken accepteert en al helemaal niet van 216 idioten*
  die u en ik proberen wijs te maken dat ze het beste met ons voor hebben.
  *141 Tweede- en 75 Eerste Kamerleden samen

  flap [3] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [9] reageerde op deze reactie.
  1 [12] reageerde op deze reactie.

 2. U is toch hopelijk niet verbaasd… Na vorig jaar ‘genoten’ te kunnen hebben van de pandbrigade in oa. Den Haag. Was toch al duidelijk dat zulks een goed werk van onze geliefde roverheid met spoed landellijke navolging verdiende.

  Gelukkig zijn de meeste overlevenden van de vorige overheid die zich dit soort praktijken toestond ondertussen wel overleden of geestellijk al dusdanig afgetakeld dat ze het niet meer doorhebben.

  Och en dat het ‘nog’ niet mag van Europa heb ik ook niet zo’n hele hoge pet van op… Tenslotte mag bpm ook niet van europa en daar trekt Den Haag zich ook geen barst van aan…

 3. “Dat staat in een wetsvoorstel van het kabinet dat in behandeling is bij de Tweede Kamer.”

  Is er te controleren welke kamerleden voor die wet stemmen?
  Dan maken we daar een “zwarte lijst” van met advoes om nooit op deze en ook nooit op hun partij te stemmen.

  BTW, ik verklaar nu al dat ik mij aan dit advies zal houden.

  Wie kan/wil die stemming in de gaten houden?

 4. @flap [3]: FOUTE rekenwijze!
  Ik heb doelbewust alle leden van de PVV niet meegeteld.
  Ik reken erop dat ze bij de volgende verkiezingen een klinkende overwinning behalen en deze gore praktijken(zie artikel)een definitief halt toeroepen.
  Verder ben ik benieuwd wat jij gaat doen als je dergelijke snuffelaars aan je deur krijgt. Ga je dan ook roepen, kom binnen heren, ik heb niks te verbergen..???

  flap [18] reageerde op deze reactie.

 5. @Josie [4]: Op zich heb je gelijk; je gaat hiermee nog een stapje verder richting de basis. Namelijk: is een uitkering wel terecht, ja of nee?

  Die discussie licht in het verlengde van het feit dat men nu dus serieus aan het overwegen is om een NSB/Stasi dienst in het leven te roepen. Of beter: om die “taken” toe te voegen aan ambtenarenfuncties.

  Dan zeg ik: kinderbijslag meteen al 100% afschaffen. Dit is in mijn ogen wel zo’n vreemde en immorele vorm van subsidie, en daarmee ook een van de meest immorele vormen van belasting afdwingen.

  Dan nog even een algemene vraag: gaan die Stasi-ambtenaren nu ook invallen plegen bij mensen die kinderbijslag wegsluizen naar andere landen? Laten we het vriendelijk zeggen: rond het Middellandse-Zee gebied? Ben dan eens benieuwd in welke karabijnloop ze dan kijken, wanneer ze een Berberhut binnenvallen…

 6. @Josie [4]:
  Nee, hier is van alles mis mee.
  Je kan niet zeggen dat een opeenstapeling van misdaden zoals het uitdelen van gestolen geld opeens een geldige reden is om deze mensen die gebruik maken van deze regeling te controleren achter de voordeur.
  Dat is de omgekeerde wereld!!
  U zult misschien verbaast zijn, maar ook deze mensen zijn slachtoffer van de staat (ook al weten ze het niet).
  Een echte oplossing zou zijn de liefdadigheidsinstellingen weer het werk laten doen en de bewijslast weer bij de burger zelf neer te leggen in plaats van anoniem geld overmaken via taxaties.
  Ik ben best bereid een gedeelte van mijn loon in te leveren voor de mensen die het echt nodig hebben. Maar dan geen belasting meer!!

 7. Stemmen heeft nog nooit iets veranderd.
  Leren we dan nooit van gemaakte fouten?
  Als nu wel iets zou willen veranderen, zou het hele systeem structureel moeten veranderen.
  Daar zitten sommigen helemaal niet op te wachten.

  Als je in een klein dorp op het platteland woont, net zoals ik, waar veel boeren en tuinders wonen, moet je eens kijken wie de posters van het CDA achter hun ramen, en op hun oprit hebben hangen.
  Het zijn allemaal de rijken.

  LvM [33] reageerde op deze reactie.

 8. @Annamarie [10]:
  Ik stem niet op de lokale maffia, dan ook niet op de landelijke maffia. Zoiets heet principieel zijn tegen dwang en geweld.
  Zodat je je kinderen recht in hun gezicht kunt aan kijken als je weer eens zegt dat geweld niet hoort in interactie tussen mensen.
  Maar.
  Stel dat stemmen wel recht zou doen.
  U denkt dat de PVV de mammoettanker die overheid heet kan keren?
  Heeft u wel eens gewerkt met ambtenaren?
  Het instituut overheid doet precies wat het hoort te doen, waar het voor gemaakt is.
  Parasiteren op de bevolking. U ervaart de negatieve invloeden. De oplossing is het kankergezwel helemaal tot op het bot wegsnijden. Dus niet verminderen, maar wegsnijden.
  Dus niet stemmen en de quick heroïnehit nemen die PVV heet, maar voor onze kinderen een betere wereld achterlaten door het niet meer te pikken!

  Andre [23] reageerde op deze reactie.

 9. @Maik:

  Ik zou eerst maar eens goed uitzoeken hoe Geert Wilders hier tegenover staat (en tegenover andere privacy-kwesties) voordat je op hem stemt, of bedoel je soms dat niemand meer een uitkering krijgt? Daar is de PVV van teruggekomen omdat het onrealistisch is.

  @Josie:
  “zelf in je levensonderhoud voorzien”

  Dit kun je van een werkloze eisen op voorwaarde dat een werkgever is verplicht iedere geschikte kandidaat aan te nemen of als de gemeente grond gratis ter beschikking stelt en kapvergunningen afgeeft voor bouwmateriaal. Zoniet dan leidt dit slechts tot een lange rij bedelaars aan je deur. Waarschijnlijk kom je daar snel van terug.

  R. Hartman (NI) [44] reageerde op deze reactie.

 10. “Volgens het wetsvoorstel wordt kinderbijslag in het geheel inghouden wanneer de controleambtenaar niet binnenmag.”

  Typisch overheid, de kinderbijslag is in essentie bedoeld voor het KIND. Mooie manier om de ouders te straffen…

 11. @Maik [6]: Als u de hoop op de pvv hebt gevestigd komt u bedrogen uit…
  geert wilders krijgt al een stijve als hij aan het idee denkt om overal zo naar binnen te mogen. (al zal hij wel melden dat het dan vooral om de moslimisering en de kb-fraude van die groep gaat)

  En aangezien ik geen kinderen of uitkering heb komen de heren/dames snb-ers er bij mij niet in.
  In ieder geval niet zonder politiebegeleiding.

 12. Enige manier om dit soort zaken aan te pakken, als “ze” dan toch al binnen mogen komen, is om het om te draaien!

  Met andere woorden, elke instelling wat draait op belastinggeld, open die boekhouding.

  Moeten jullie eens opletten wat er dan gebeurd. Dan veranderd de gehele politiek!

  Dat betekend dus ook dat de boekhouding van de belastingdienst open moet!

  Tot nu toe prima idee, enige wat je hoeft te doen, als er Stasi achtige praktijken ontstaan doordat ‘ze’ bang zijn hun HUIDIGE macht/geld te verliezen.

  Dit zijn tekenen van bange mensen met veel geld.

  Er is namelijk geld genoeg, voor iedereen, voor de hele wereld, echter zoals nu de huidige politiek is ingericht, is ingericht om geld en welvaart te verdelen.

  Iedereen zou kunnen werken en goed kunnen verdienen, dan heb je geen UWV nodig, geen kinderbijslag etc..

  Alleen de zieke mensen moeten ondersteund worden..

  OPEN DIE BOEKHOUDINGEN!
  – van zorgcentra’s en ziekenhuizen
  – verzekeraars!
  – van kleuterschool tot universiteit
  – stichtingen en verenigingen
  – belastingdienst
  – gemeentes
  – verzin zelf wat.

  Follow the money.. zij mogen bij ons binnen kijken, dan ook andersom!

  IIS [34] reageerde op deze reactie.

 13. Tja, de Christen Unie heeft zijn zin… Ook achter de voordeur willen we kunne kijken….
  Gelukkig heb ik een hond.

 14. @Marcel [15]: Een advocaat namens P.Kuijper heeft in 2007 een paar zaken gewonnen, met het gevolg dat alleen onder strenge regels bij 65-plussers mag worden gecontroleerd! Bron: http://www.destentor.nl
  @Flap: kan me voorstellen dat je die snuffelaars niet binnenlaat, hier gebeurt dat evenmin, wouten of niet. Ze moeten nl. een duidelijke reden hebben en ik ga niet in op verzinsels.
  @Liberty 5-3000: ik kan niet eens meer stemmen, want sedert de verkiezingen voor de EU-kletskaravaan(4-6-2009) moet je je legitimeren, iets waar ik nooit aan begin(medewerkers van stembureaux zijn GEEN beëdigd opsporingsambtenaar!), en als je je niet legitimeert, mag je niet meer stemmen. Wie nou nog twijfelt aan de chantagepraktijken van al die NEP-democraten moet zich maar eens snel laten nakijken. Tot slot vind ik dat dit land niet meer door politici wordt bestuurd, maar door achterbakse stressveroorzakers en machtswellustelingen.
  Tip: voormalig staatssecretaris van Sociale Zaken A.Aboutaleb is de aanstichter van deze controle-waanzin..!!
  Bron: de Stentor.
  Het wordt tijd voor MASSAAL VERZET.
  Voor mij is de grens van tolerantie cq het vertrappen van fundamenteel recht(dwz het in het EVRM vervatte recht van ongestoord genot van eigendom zonder inmenging van het gezag!!!)bereikt.

 15. @1 [12]: Filmpje is niet van de laatste dagen, stond medio vorig jaar al op internet.
  En als mensen niks op hun kerfstok hebben, moet je mij eens vertellen waarom die camera werd afgepakt. Zelf denk ik, dat die verdomde wouten(+aanhang)doodsbenauwd zijn dat hun rotkoppen op internet verschijnen, hetgeen gelukkig is gebeurd.
  Daarom roep ik iedereen vanaf NU op hetzelfde te doen, bij dergelijke “bezoekjes”. Zorg ook voor getuigen, bel ze meteen op, en laat hen ook alles vastleggen. Zet de info op internet, zet die STAATSUILEN voor altijd te KIJK.
  Hier nog iets van een andere Gestapo uit een grijs verleden…
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=10361
  Goed weekend iedereen en blijf ALERT..!!!
  M

 16. Ik vind het een erg sterk idee om een systeem van samengestelde belastingen in te voeren, net als met de rente. Dat tikt lekker aan en zal een hoop Nederlanders de uitkeringen in drijven, waar dan vervolgens de politie weer kan binnenvallen.

  Ja, ja.. koppie, koppie..

  Ik verdien hiermee een slaapzak in de tweede slaapkamer. Vind ik.

  flap [25] reageerde op deze reactie.

 17. Ik zie al een hoop blije ambtenaren die naar hun favoriete bijstandsmoeder gaan en de nieuwe macht om de uitkering stop te zetten persoonlijk op de bank bij de bijstandsmoeder gaan uitonderhandelen.

  Het stopzetten van een uitkering is geen initatie van geweld, maar wat er aan vooraf gaat, is wel doordrengt met de initiatie van geweld.

  De vraag is, zou je vrijwillig geld geven aan een hulp instantie die hulp gaf onder die voorwaarden? Ik denk dat sommigen het wel en sommigen het niet zouden doen. Dan kun je als hulpbehoeftigde proberen bij beide soorten instanties hulp te krijgen. Met of zonder controle. Als een organistatie die controle zou misbruiken, zouden ze gelijk al hun donateurs verliezen. De angst hiervoor alleen zal misbruik onwaarschijnlijk maken. De staat verliest echter nooit haar donateurs, vanwege de gun in the room.
  Ik zou zelf het liefst geven aan een instantie die kon aantonen dat ze mensen weer op de been hielpen.
  Als het huidige systeem er niet was, zouden mensen bij voorbaat al veel beter uit kijken (partnerkeuze, studiekeuze, verdovende middelen gebruik) om niet in de problemen te komen.

  Paul Martens [28] reageerde op deze reactie.

 18. Zaak verkocht, Ik vertrek Ik weiger me nog langer door de boevenbende te laten uitkleden.
  Nederland, -2 universitair opgeleiden die werk verschaften aan 50 mensen.
  PvdA, er kunnen weer 2 gelukszoekers naar binnnen! Ook zij zijn ongetwijfeld een aanwinst voor de NL samenleving….
  ——
  ——————————————————–
  De mensch, wordt gezegd, is Geneigd tot Het Kwaad
  Dus hebben wij dan ook een staatsapparaat
  Om ons te vertellen hoe of dat het hoort
  En ons te weerhouden van doodslag en moord

  Dit zegt men – en iedereen slikt dat als koek
  Als niemand ons leidt is het einde toch zoek?
  Maar er zit een addertje onder het gras:
  Staatslieden zijn ook van het menselijk ras…

  Pamela Hemelrijk

  Polity [36] reageerde op deze reactie.

 19. @pcrs [26]: Dat vrijwillig geven, pcrs. Ik heb het nog nooit uitgewerkt maar loop al jaren met het idee dat het ook via producten kan. Ik bedoel het volgende:

  In principe zijn de meeste mensen toch wel begaan met een of ander “goed doel”. Of dit nu gehandicapten zijn of andere mensen die terecht een bepaalde vorm van hulp behoeven.
  Even een dom en ongenuanceerd voorbeeld (nogmaals, nog nooit goed uitgewerkt) zou kunnen zijn dat de winkelketen AH een deel van haar winsten aan onderwijs zou schenken en de Jumbo (of Praxis, of Gamma of Kruidvat) gehandicapten zou steunen. Dan heb je als consument in ieder geval meer controle dan nu waar je een deel van je centen aan besteedt. Nog niet optimaal, maar wel een verbetering. Want je hebt een keuze waar je jouw boodschappen doet of spullen koopt. Zo betalen ook de “niet vrijwillige schenkers” toch een deel voor hulpbehoevenden.

  Maar dan wel echt aan mensen die hulp nodig hebben door omstandigheden waar ze niets aan kunnen doen; niet voor lanterfanters, die “doelen” moeten gewoon uitgebannen worden. Gezonde mensen moeten hun eigen broek maar ophouden.

  In een maatschappij zonder overheid houden we met zijn allen individueel meer geld over, dus is het ook eenvoudiger om wat extra’s te schenken. Dat zien we zelfs in het huidige systeem: hoe beter de mensen het hebben, hoe meer “onzinnige” doelen goed gesteund worden.

  Niet perfect dus, maar beter en eerlijker misschien wel?

 20. Ik begrijp dat de overheid overal naar binnen wil om te kijken, niet alleen bij mensen met een uitkering of kinderbijslag.

  De strijd van terroristen zoals Bin Laden tegen het westen kan ik nu goed begrijpen. Die hebben al lang gezien dat leiders hier steeds mee macht krijgen en van alles willen opdringen aan anderen.

  Zaakje omdraaien lijkt me een goed idee:
  “Indien u bij mij naar binnen komt zonder mijn medewerkeing verkoop ik mijn auto, stop met werken, verkoop mijn zaak, verkoop mijn huis, stop met huren, stop met consumeren, zet alle verzekeringen stop, en vertrek naar een andere plek in deze wereld.”

  Slap gelul want niemand zal dit doen ?

  Paul Martens [30] reageerde op deze reactie.
  Polity [36] reageerde op deze reactie.
  cybermongool [67] reageerde op deze reactie.

 21. @mdejong [29]: Waarom vertrekken naar een ander land? Vertel hen dan gewoon dat je hier blijft en elke uitkering en subsidie zal opzoeken en tot het bot uitmelken dat in jouw macht ligt. Je werkt niet meer, dus tijd zat om dat allemaal uit te pluizen.

  Het systeem zoveel mogelijk, tot op het bot, gebruiken/misbruiken. Is ook een optie, toch?

  Polity [36] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.