In de hoofdstad  Nuku’alofa van het Koninkrijk Tonga staat een  groot bord met de afbeelding van een familie bestaande uit man, vrouw en kinderen.
Op het bord   staat een tekst die er   toe aanmoedigt,  geen huiselijk geweld te bedrijven.

Er is  niets mis met  dit bord, dat met zorg geschilderd is door  een kunstenaar de ongetwijfeld  meer  dan adequaat beloond zal zijn.

Beloond door wie ?                       

Op het   bord   staat een tekst die duidelijk maakt dat het bord betaald is uit  belastingontvangsten in de Europese Unie.

Dit is interessant.  

Interessant, omdat  vermoedelijk weinig  Europeanen er weet van hebben, dat  zij borden   tegen huiselijk geweld in de Stille Oceaan financieren, 20.000  kilometer van Amsterdam.

Men vraagt zich af of er  niets binnen Amsterdam  is, waar  nog geld aan gespendeerd kan worden, bij voorbeeld  geweld  van de zijde van Marokkanen.

Mijn gedachten  gaan terug naar het jaar  1980   toen ik in het vliegtuig  op weg naar de Solomoneilanden naast een Nederlander  zat , die op de luchthaven van Honiara een nieuwe verkeerstoren  kwam  neerzetten op  kosten van de  Europese belastingbetaler.

Hij kostte    zeven miljoen gulden en zal intussen  wel  aan vervanging toe zijn. Want  goed  onderhouden wordt dat  soort gebouwen  meestal niet.

Hugo van Reijen

3 REACTIES

 1. Tja Hugo, ik houd me al maanden in met mijn volgende reactie, want alle absurditeiten van politici hebben maar 1 verklaring: het past allemaal prima in de doelstellingen van Bilderberg, CFR, Club van Rome, Trilaterale Commissie, en noem maar op. Evenzo het artikeltje van Hub over die jaarlijkse 700 miljoen euro voor Turkije.

  Die “schimmige” groeperingen schaarde ik vroeger altijd onder de complotthorieën, maar hoe meer ik erover lees, hoe eenvoudiger het wereldnieuws te plaatsen is. Bijna elk artikel in krant, internet en fora als Vrijspreker is te verklaren aan de hand van bovenstaande groeperingen. Ongelooflijk!

  Die doelstellingen hebben o.a. alles te maken met het afhankelijk maken van andere landen door financiële verbintenissen. Voorbereiden van toekomstige machtsposities.

  Mensen, wordt wakker en informeer uzelf.

  hugo van reijen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Paul Martens [1]:

  In dit verband is het interessant te zien, dat China zeer actief is in de Pacific, veel geld stort voor deze landen en dat ook veel Chinese immigranten zich vestigen in de Pacific.
  Hugo van Reijen

 3. Hallo Hugo jij komt ook overal he.Maar inderdaad geld dient transparant uitgegeven te worden en als we daar zaken zien die onze goedkeuring niet hebben dan moeten we dat tegen kunnen houden.

  Wel opvallend dat je gelijk weer over Marokanen begint zeg.Er wonen ook nog andere Hoek van Holland relschppers in ons hele kleine landje.Maar die man in het vliegtuig naast je heb je daar wat meer gegevens over om een en ander na te kunnen trekken.Er zal op het internet dan vast wel wat te vinden zijn over die financering van de verkeerstoren.

  Maar mogelijk dat die verkeerstoren ook doorgaand vliegverkeer moet begeleiden en het dus in feite eigen belang is om het vliegverkeer veilig te laten verlopen in de sector boven die eilanden.

Comments are closed.