Energy_wind_farm_desert_islandIs het milieu volgens U schoon genoeg? Waar blijft die opwarming van de aarde eigenlijk? Kost ‘groen’ vooral veel geld en wie wordt er nu toch beter van ‘duurzaam’?. Wat moeten we met al die natuur? Zijn de kinderen van de toekomst belangrijker dan de kinderen van nu? Hebben politici hun prioriteiten wel op een rijtje en heeft U ook Uw buik vol van onheilsprofeten?
Kom dan op 17 februari naar Utrecht (reservering noodzakelijk) voor een dag lang prikkelende presentaties, interviews met vooraanstaande wetenschappers en slachtoffers van de duurzaamheidshype, video’s boeken en debat 
 
Tijd en plaats: De bijeenkomst vindt plaats in Zalencentrum LaPlace Rijnkade 5, 3511LC, Utrecht (3 minuten lopen van het station).

Aanvang 10.00 uur, sluiting 17.00 uur

Toegang: 20 €, Donateurs Groene Rekenkamer gratis 

Meer gegevens en programma:Iedereen kan zich aanmelden, wij checken dan even of U donateur bent, en zo neen dan ontvangt U een mailtje met de verschillende mogelijkheden om ofwel alsnog donateur te worden ofwel 20 Euro te betalen.

Een lunch is niet inbegrepen

Vragen en opmerkingen: redactie@groenerekenkamer.nl
tel. 0113-330030

http://www.groenerekenkamer.nl/ontgroeningsdag  

8 REACTIES

 1. Sorry weet het is off-topic maar dit moest ik hier even melden. Ik maak me nu echt steeds meer zorgen over onze vrijheid! Ik kwam namelijk op de site geenstijl.nl en las dit artikel: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/01/pvda_en_groenlinks_topbanen_al.html

  Als dit waar is kunnen we hier nog wat aan doen? Dit kan toch niet zomaar?

  Nogmaals excuses voor het off-topic bericht, maar mijn nek haren schieten overeind bij het lezen van het artikel.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Fugy [1]:

  Fugy, het zij u vergegen!!

  Maar alle gekheid op een stokje, je hebt 1000 % gelijk.
  Dit is te gek om waar te zijn, en natuurlijk moeten we daar iets tegen proberen te doen. De vraag is WAT”

  Wat denk je van een klein stapje: Een artikel op de vririspreker waarin we de lezers om adviezen vragen welke actie we kunnen starten.
  Aan de hand daarvan kiezen we de volgende stap, gaan die uitvoeren, en zien dan weer wat de dan volgende stap is.

  Wat denk je daarvan?

  Kun/wil jij dat volgende artikel maken en aan mij opsturen voor plaasing?
  Stuur aan hub@vrijspreker.nl

  HJ [4] reageerde op deze reactie.

 3. Een leuk en zeer nuttig initiatief. Maar op een woensdag trek je alleen maar steuntrekkers en bejaarden als publiek. Ik zou graag komen maar kan en ga geen vrije dag opnemen. Overigens niets ten nadele van bejaarden, maar kennelijk behoort de werkende burger niet tot jullie doelpubliek. Anders hadden jullie dit wel in het weekend gepland. Jammer. Gemiste kansen. Door dit op een woensdag te organiseren geven jullie aan mij, en andere werkenden, niet als publiek te wensen. Anders was dit wel in het weekend ingepland. Volgend jaar beter?

  Overigens heb ik meerdere keren op het internet beargumenteerd dat de Waddenzee in de oude glorie van het jaar M AD dient te worden hersteld en dus grotendeels te worden drooggelegd. Daarnaast stel ik bij deze dat de groene waanzin van het knotten van wilgen bomenmishandeling is, die helaas nog steeds gesubsidieerd doorgang vindt. Ik zou dit waarschijnlijk een hele leuke dag vinden waar ik eindelijk eens onder gelijkgestemden zou zijn, maar ik ben werkende en zal dus niet op een woensdag opdagen.

  Kies voor de volgende ontgroeningsdag dan naast een weekend dag ook uit principe voor een locatie die totaal onbereikbaar is met het OV. Hoe kan je een ontgroeningsdag promoten met als kenmerk, het is maar drie minuten lopen van Utrecht CS? Jullie geven hierdoor blijk bejaarde OV adepten te wensen als bezoekers en werkenden met auto niet. Jullie focussen op niet werkenden met OV. Net als groen links. Prima. Ik laat jullie dan lekker links liggen. Ik groet u. En ga mijn eigen weg zonder OV adepten. En geef lekker wat gas bij met mijn Mercedes S. Durf te leven, geld te verdienen, en te kiezen. Zoals ik het zie durft de groene rekenkamer dat niet. En kiest die voor een OV locatie op een werkdag om vervolgens het milieu beleid aan de kaak te stellen voor niet productieven. Wees svp zelf ook eens consequent. Verwerp collectiviteit en dromerij.

  Bon Vivant [5] reageerde op deze reactie.
  Theo Richel [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [2]:

  Hub, ik ben het met je eens. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ik heb zelf ook als voornemen meer artikelen voor vrijspreker te schrijven, of in ieder geval vaker op internet te reageren, bij vrijspreker en andere sites.

  Fugy,

  Welkom op deze site.
  Ik heb zelf tot nu toe maar een paar keer artikelen geschreven voor Vrijspreker. Je komt tot een concept, denkt daarover na, schaaft het bij, en verstuurt het naar Hub. Dan wordt het geplaatst of niet. Maar je hebt intussen wel geleerd beter te formuleren. Wellicht is het goed voor plaatsing kennis te nemen van bijvoorbeeld Ayn Rand en andere denkers, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Schrijf gewoon je artikel en ontdek of het plaatsingswaardig is. Velen zien dat het in dit land fout gaat, maar weinigen handelen. Aan jou de keus of je wenst stil te zitten of te handelen. Handelen is artikelen schrijven op Vrijspreker of commenten op andere sites.

 5. @HJ [3]:

  Vanwaar deze zuuraanval over het openbaar vervoer? Ik hoor bij die ‘paupers’ die soms zo reizen. Gewoon omdat het mij praktisch dan goed uitkomt. Het liefst verplaats ik mij per fiets en als het niet anders kan kies ik het eerst een reismethode (als het uitkomt) de de staat meer kost dan oplevert.

  Verder sluit ik mij aan bij je betoog. De Groene Rekenkamer mist kansen. Ook studenten zijn druk op deze dag. Voor steuntrekkers (behalve de familie van Amsberg) is het te duur, en als ze toch een dag tijd over hebben, kunnen zij zich beter bij het uitzendbureau inschrijven.
  HJ [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Bon Vivant [5]:

  De overheid probeert al tientallen jaren ons afhankelijk te maken van het OV. En daardoor de burger een groot goed af te nemen, namelijk reizen op het moment dat je het zelf wenst naar de locatie die je zelf wenst volgens de route die je zelf verkiest. Dit is een vorm van vrijheid. Die wordt bedreigd door aan de ene kant gesubsidieerd OV, en aan de andere kant de zelfstandige (auto) mobiliteit enorm te belasten. Vandaar mijn zuuraanval. Ik zie een trend om de NL burger op alle manieren zijn auto uit te krijgen. En afhankelijk te maken van een grotendeels door centrale planners geleid systeem. Daar wil ik niet aan meewerken.

 7. @HJ [3]: Wat een vreemde redenering als zouden doordeweekse conferenties alleen door bejaarden worden bezocht. Er is een grote groep mensen die de Ontgroeningsdag bezoekt in het kader van zijn/haar werk of studie. Boeren, vissers, ondernemers, onderzoekers, studenten. Sommige mensen nemen er voor vrij.

  Ik kan me ook allerlei mensen bedenken die we zouden missen als we zoiets in het weekend zouden organiseren. De keus is moeilijk, maar de aanmeldingen verlopen gelukkig voorspoedig.

  En zolang de libertarische heilstaat nog niet functioneert gebruiken we dat openbaar vervoer ook nog maar even. Er zijn trouwens ook diverse parkeergarages in de buurt. Maar goed, dan kom je niet en dan word je in plaats daarvan donateur om de goede zaak te steunen!

  HJ [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Theo Richel [7]:
  Theo

  Ik was wellicht een beetje te scherp en te kort door de bocht in mijn reactie. Ik heb een uurtje op jullie website doorgebracht en me geen seconde verveeld. Een aantal onderwerpen zoals windenergie en ontbossing worden netjes uitgewerkt. De boodschap dat het (in ieder geval hier) eigenlijk nog nooit zo goed is gegaan is er een die ik deel. Het wordt inderdaad tijd dat we ons leven niet langer door onheilsprofeten laten bepalen waardoor we veel geld en mogelijkheden verspillen.

  De dag waarop je dit houdt is inderdaad een afweging. Iemand zoals ik die er niet direct betrokken is zal echter niet zo snel een vrije dag nemen. Dus als je een breder publiek wenst aan te spreken zou een weekend dag beter zijn. Maar dan kan het inderdaad zo zijn dat je weer minder studenten en direct betrokkenen bereikt.

  In ieder geval dank voor de informatie op de website.

Comments are closed.