“IJsland” moet “Nederland” 1,3 miljard euro terugbetalen?

“IJsland”? IJsland? Wie is dat dan? —–Zijn dat de politici uit hun parlement? Welnee, die worden ook gevoed door de productieve IJslanders. —–Zijn het de bankiers of aandeelhouders van de bank die niet aan hun verplichtingen konden voldoen? Welnee, die zijn gewoon niet thuis. —–Wie dan wel? Het zijn de IJslandse werkers, de vissers, de middenstanders, en iedereen die productief is: de gedwongen belastingbetalers! Die moeten betalen voor falende banken waar ze niets mee te maken hebben en waar ze niet verantwoordelijk voor zijn. Geen wonder dat ze in een referendum waar ze de kans voor krijgen “TEGEN” stemmen. Zou iedereen met verstand toch doen?

En wie is die ontvanger “Nederland”?
Is dat iedere Nederlander? Als dat al zo zou zijn, met welk Recht dan?

Hier ligt de geldstroom iets minder eenvoudig en direct. Het financiële contract ligt namelijk tussen een aantal Nederlandse “Spaarders” en die IJslandse banken, waaraan door IJslandse politici garanties verstrekt zijn.

Toen het fout dreigde te lopen heeft de Nederlandse minister van Financiën, ene Wouter Bos populair gedaan en aan die spaarders ook een garantie gegeven. Te betalen uit de Nederlandse staatskas van de burgers. Of hij daar de bevoegdheid voor had, is mij nog een groot raadsel. Het zou me niets verwonderen, want de overheidsdictatuur is in Nederland steeds veel verder dan je denkt.
Als het geld niet uit IJsland komt, draait de Nederlandse burger er dus voor op. (De Engelse dito) Terwijl ook hij er niets mee te maken heeft en geen cent ontvangt als het goed gaat.

Daarom is het dus wel in het belang van de Nederlandse belastingslaven dat de IJslandse belastingslaven gedwongen worden om te betalen. Zonder een eigen vrije keuze worden zij er in geduwd. Zowel de IJslandse als de Nederlandse slaven worden buiten hun schuld betrokken bij zaken tussen spaarders en banken waar ze niets mee te maken hebben. En dit gebeurt door toedoen van politici als Wouter Bos.
Waarbij het heel bijzonder is dat het gros van die burgers dit alles ondergaat als zombies die van voren niet weten dat ze van achteren leven!

De Vrijspreker heeft een petitie gelanceerd om de IJslandse burgers een steun te geven om bij hun referendum (op 6 maart) te laten merken dat ze niet willen opdraaien voor fouten van anderen waar ze niets mee te maken hebben. Zie hier waar al 614 stemmen op staan.

**  U kunt uw steun hier ook nog betuigen. Stem nu!

Afhankelijk hoe dit verder loopt, overwegen we om een nieuwe petitie te lanceren voor Nederlandse burgers om tot uiting te brengen dat ook zij buiten dit proces staan. Hier is het ook alleen een contract tussen spaarders en de bank. Het is ook hier volkomen onzin en immoreel om derden (belastingbetalers) voor de schade te laten opdraaien.

Stem nog op de petitie.  ** HIER .Laat uw moraliteit voorrang hebben op de gedachte dat als de IJslanders niet gedwongen worden, dan worden wij gedwongen! Want toegeven aan immoraliteit krijg je gegarandeerd straks op je eigen brood!

————————-

Zie ook : IMMORALITEIT VAN OVERHEIDSGARANTIES.

12 REACTIES

 1. De ‘garantie’ van Bos is een soort (debiteuren)verzekering.
  Particulier leent geld uit aan Bank tegen een vergoeding (rente). Mocht Bank niet in staat zijn geld terug te betalen, dan vergoedt de Verzekeraar (de Staat NL) een deel van het uitstaande bedrag.

  Nu het bizarre van de constructie:
  – Iedereen betaalt ongevraagd premie. Niet geoormerkt geld dat ‘belasting’ heet. Ook mensen geen geld hebben om te sparen (de armsten??) betalen mee aan deze ‘verzekering’
  – De verzekeraar kan naar believen de premie en de maximale uitkering veranderen, zonder inspraak van de verzekerden
  – De maximale uitkering is ineens 500% (van 20k naar 100k) dus de premie…..
  – De verzekeraar probeert nu het uitgekeerde bedrag terug te vorderen van een andere verzekeraar die op vergelijkbare wijze opereerde (de Staat IJsland) en die totaal niet betrokken was bij de beide transacties (geld lenen en verzekering)

  Zolang de inwoners van zowel NL als IS dit een normale constructie vinden, en er niet tegen protesteren, zal er niet veel veranderen. En dan gaat het niet alleen om dit ene geval, maar om het hele fenomeen belasting en de willekeur waarmee dat gestolen geld door de dieven besteed wordt.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  Erwin [11] reageerde op deze reactie.

 2. @Daniel Freeman [5]:
  “Zolang de inwoners van zowel NL als IS dit een normale constructie vinden, en er niet tegen protesteren, zal er niet veel veranderen.

  Klopt, maar dat is ook hier iets bijzonders. Via de weigering van hun president om klakkeloos de politici te volgen, krijgen IJslanders de kans in een referendum te protesteren.
  Dit Recht zou iedere vrijheidsminnende persoon kunnen ondersteunen door de petitie te tekenen!

  Misschien heeft het ook zin daarna een petitie te maken om Nederlanders de mogelijkheid te geven ook te protesteren.

 3. @Michael [4]:

  Neen. Ik denk dat iedereen die eerlijk is dat liever heeft. Is gewoon gezond egoïstisch.
  Maar daarom kun je wel het onrecht veroordelen.
  Bvb door nu deze petitie te tekenen!!

 4. Dat zal wat worden als straks eoa oliebedrijf in nigeria de olievelden van shell heeft overgekocht en failliet gaat.. Dan moeten de nigerianen daarvoor opdraven. Nee, die globalisatie was een uitstekend idee.

  Mensen en gemeenten die bij icesave hebben gespaard zijn voor hun eigen keuze verantwoordelijk, het is absoluut schandelijk en schaamteloos om de burgers aldaar verantwoordelijk te stellen. Ik heb me sinds Woii niet meer zo voor nederland geschaamd. Misschien maar goed dat we ons hebben laten helen aan de eu.

 5. @Daniel Freeman [5]:

  met veel text beschrijf je dat de kinderen van die andere groep loon slaven (boerderij van de buren), de verzekering betalen van de huidige loonslaven hier op onze boerderij.

  Met rente natuurlijk!

  Maar minnus de 50%-90% ‘commissie’ van de tussenpersonen (i.e. regeringen)

  Heerlijk hé,
  de winst privatiseren en het verlies socialiseren. 😉

  lol, pesioenen precies hetzelfde!

  pesioenen worden gefinancieerd met verkoop van wapens, drugs, oil
  dit gaat zo ver dat dit alles vervolgens de hele wereld omzeep brengt.

  wapens en drugs die aan uw kinderen worden verkocht, maar héééé, je krijgt je pensioen! (al is dat ook al geen zekerheid meer 🙂 haha)

 6. Ontgaat het u nou dat u bestolen werd en weer wordt of slaapt u rustig door? U gaat de rekening nog krijgen.

  I told you so

  Stem ze weg !

Comments are closed.