Harvard-historicus Ferguson voorspelt dat in ieder geval nu wel. Nu moet je die voorspellingen van allerlei profeten natuurlijk met een korrel zout nemen. Zij eten ook maar brood! Maar je moet het ook niet als alleen maar onzin zien als mensen die een reputatie hoog te houden hebben, een chaos voorspellen. Er kan altijd iets van waar zijn dat jouw leven kan beïnvloeden. En als je dan voorbereid bent, zul je er minder nadeel van ondervinden.

Niall Ferguson, historicus aan de prestigieuze Harvard University en auteur van de bestseller ‘The Ascent of Money’, denkt dat 2010 het jaar wordt waarin de schuldencrisis daadwerkelijk uitbreekt.

De schuldencrisis komt terug in een volgende golf. De dollar verzwakt verder en de goudprijs stijgt enorm. Staten zullen niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Voorop de PIGS-Countries (Portugal, Ierland, Griekenland, Spanje).
De opgedrongen noodzakelijke bezuinigingen hebben het grote risico van rellen in de diverse landen. Zelfs voedselschaarste is niet uitgesloten

Een “ontstekingspunt” kan al binnen maanden veroorzaakt worden als het met Griekenland nog slechter gaat en de Bossen en de Merkels de zaak niet langer kunnen sussen.
Analisten van Barclay tonen ook  in een interessant rapport de waarschijnlijkheid van een echte crisis in 2010 aan.

Ik ben het eens met Ron Paul die onlangs in een van zijn bandjes zei dat een serieus onderzoek naar de FED de fraude kan blootleggen van de politiek en de verrijking van bankiers en politici die de rest van het volk hebben laten zitten met gedevalueerd geld. Een eerlijk en volledig onderzoek dat duidelijk aan het licht brengt hoe het geldsysteem echt werkt, zou gegarandeerd ervoor zorgen dat de burgers de zwendel niet meer pikken!

Probeer zo goed mogelijk door te krijgen wat er gebeurt en je dan zo goed mogelijk voor te bereiden op paniekerige, rel-achtige gebeurtenissen.
————

P.S. Uit een andere hoek komt nog:

IS THE CDS MARKET SENDING A WARNING SHOT AGAIN?

31 REACTIES

 1. Misschien in 2010, zou ook 2011 of 2012 kunnen wezen. Hoe dan ook, het zal waarschijnlijk niet heel lang meer duren voordat de pleuris goed uitbreekt. Loops, megalomaan gedrag heeft nu eenmaal zijn prijs.

  Altijd handig, water, voedsel, wapens, zilver en andere primaire items om te kunnen overleven en dit komende avontuur goed aan te kunnen gaan.

 2. Ik denk dat deze professor het wel erg somber inziet allemaal, er zijn juist tekenen dat de economie weer begint te herstellen.
  Ik denk dat het deze keer (nog) zal overleven, of dat bij een volgende crisis ook het geval is…

  Rellen zullen denk ik dus ook wel uitblijven, en anders, heb ik hier nog een stoer vechtmes liggen… kom maar op, punk 😀

  Trouwens, je tweede link werkt niet.

  En er zit een alinea in het verhaal welke wat werk behoeft:

  “Ik ben het eens met Ron Paul die onlangs in een van zijn bandjes zei dat een serieus onderzoek naar de FED de fraude van de politiek en de verrijking van bankiers en politici de rest van het volk heeft laten zitten met gedevalueerd geld.”

  Ik neem toch niet aan dat het onderzoek dat veroorzaakt heeft.

  henk [4] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [28] reageerde op deze reactie.

 3. Het wordt tijd dat ook burgers aktie ondernemen tegen het politieke- en bankierstuig. Zoals de mevrouw in deze video (vanaf ±14e minuut): http://maxkeiser.com/2010/01/21/kr10-keiser-report-markets-finance-scandal-debtors-revolt/

  In Amerika heb je gelukkig nog lokale “community” banken waar je je geld kunt stallen. Hier zijn ze verdwenen, behalve misschien de Friesland bank. De Rabobank is in dit opzicht niet serieus te nemen.
  henk [4] reageerde op deze reactie.
  GB [5] reageerde op deze reactie.
  Paul [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Bon Vivant [3]:

  Ik heb dat verhaal van die vrouw even bekeken en ze heeft helemaal gelijk.

  Ik hoop met heel mijn hart dat hier een kluizenbedrijf (bank wil ik het niet noemen) komt waar ik mijn geld veilig kan stallen.
  Nu vind ik het niet verantwoord om alles op te pakken en onder het bed neer te leggen.
  Ik hoef géén rente en wil zelfs een kleine commisie voor die veilige opslag betalen
  Als ik de banken een poot kan uitdraaien door er al mijn geld vanaf te halen en het elders veilig kan wegzetten ben ik daartoe bereid.
  Ik heb het helemaal gehad met die klootzakken.
  Ik ben in principe tegen geweld maar het wordt tijd dat er eens een aantal van die bankdieten tegen een kogel aanlopen.
  Gisteren het gespuis van Goldmann Sachs weer topwinsten en bonussen maar tegelijkertijd tegenvallende werkeloosheidsaanvragen. Wallstreet en haar regeringsvriendjes zuigen Mainstreet helemaal leeg.
  Hoe lang accepteert het volk deze beroving nog?

 5. Noem me gek, noem me alles wat je wilt, maar als ik kijk naar foto’s, plaatjes of ik luister naar mensen dan voel ik leegte. Een gevoel van totale leegte komt er over me, een leegte die nu nog niet bestaat, maar ergens aanstaande is. Kan het niet helemaal thuis brengen, maar mijn gevoel of hoe je het ook noemen wilt ‘ziet’ wereldwijd een leegte, alsof miljoenen mensen niet meer aanwezig zijn en hele gebieden niet meer zijn bevolkt. Kan geen tijd zeggen, maar zie wel dat er een andere wereld komt.

  We zitten gevangen in het idee dat we zaken kunnen richten, zaken kunnen sturen voor de toekomst. Maar we kunnen helemaal niks, we kunnen als het goed gaat smijten met geld en leven als gekken, maar kunnen verder, als het feest over is, helemaal net niks. De dood wordt ontkent en is niet aanwezig, tenminste dat maken we ons zelf wijs. Maar in feite is de dood onze baas en het leven een speldenprik. We leven alsof we 300 jaar oud kunnen worden, maar uiteindelijk leven we maar even, een dag waarin we jong en uitbudig zijn, daarna is het afbouwen. Wat halen we uit dit leven? Helemaal niks natuurlijk, en op dit moment worden we ook nog eens geleefd door politiek, banken, organisaties en ondernemingen die bezig zijn een zogenaamde nieuwe wereld te creëren. Uitzuigen, misleiden en bedriegen, meer doen ze niet, en daarop stemmen wij ons leven af…dat is ons leven geworden, omdat we geloven in de bagger, de bagger die ze ons iedere dag weer voorschotelen. Macht laten ze zien, maar macht hebben ze niet, alleen een paar regels in één of ander boek maakt dat ze wat zijn. Macht uitoefenen met ongelijke middelen, met onzuivere energie en met totale overrompeling, worden we in dit korte bestaan aan banden gelegd en dom gehouden,…onderdrukt in breedste zin van het woord.

  Maar ik ben er van overtuigd dat dit binnenkort afgelopen is, natuurlijk zullen en gaan ze ons slopen, we zijn reeds gesloopt, alleen zien we dat nog niet. Maar daarmee en daarna zullen ze zelf ook gesloopt zijn en worden. Het kwade, het verrotte en het negatieve wat de overheden uitstrooien, zullen ze als een boemerang net zo hard terug krijgen. Degene die dan het hardste jammeren, zullen degene zijn die het hardst erom hebben gevraagd…Wie nog medelijden met deze mensen zal voelen heeft het dan nog niet goed door, maar er is niets verloren aan de gillende zwijnen die worden geslacht.
  Angelique [31] reageerde op deze reactie.

 6. @Bon Vivant [3]:
  het is inderdaad tijd dat de burgers actie ondernemen. Via internet kunnen we veel meer dan we voor mogelijk houden als het gaat om banken laten vallen.

  Neem nu NIBC, een zakenbank (geen systeembank), dat ruiterlijk gebruik maakt van de EUR 200 miljard bancaire garantieregeling van Fouter Bos (verlengd inmiddels tot 30-6). Zonder deze regeling en het depositogarantiestelsel (het aanboren van de spaarmarkt was voor NIBC een noodgreep) hadden ze geen geld kunnen aantrekken. En waren ze kapot gegaan.

  Het is toch van de zotte dat de werknemers daar dikke salarissen kunnen pakken terwijl wij het risico lopen?

  Als we daar ons geld weghalen, en hiertoe oproepen op internet, zou dat wellicht weer kunnen leiden tot wat extra besef bij de mensen. Hoe meer bank runs hoe beter.

  Kunnen we op de as van het fractionele reserve bankieren een mooie libertarische bank beginnen.

 7. Lijkt me een onrealistisch verhaal. Wat gaat gebeuren is dat de belastingen omhoog gaan en de uitgaven omlaag. Het schuldenprobleem is dan ‘opgelost’ in de zin dat de burger nog meer gaat afdragen voor nog minder overheidsdiensten.

  Japan overleeft al 20 jaar lang met een staatschuld die het dubbele is als % GDP dan de PIGS. Italie en Belgie persen ook met veel success hun bevolking al uit met rentelasten die veel hoger zijn dan de PIGS nu hebben.

  Sorry, maar dit wordt geen klap, maar ‘gewoon’ meer van hetzelfde: hogere belastingen en daarmee lagere structurele economsiche groei.

  GB [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Armin [8]:

  *Japan overleeft al 20 jaar lang met een staatschuld die het dubbele is als % GDP dan de PIGS.*

  Ik denk niet dat je gezagsgetrouwe spaarzame jappaners kunt vergelijken met de westerse mens.
  Structureel tientallen jaren groei en welvaart inleveren wordt hier niet zomaar geaccepteerd denk ik. Zie bv de aanhoudende onlusten in Griekenland. De economieën hier spelen zich voor een groter deel af in het zwarte en grijze circuit. Vooral in de zuidelijke landen van Europa is die zwarte economie zeer groot.

  Een klap is daarom volgens mij waarschijnlijker.
  Dan breng je ook in één keer een zware slag toe aan dit zwartgeld circuit en dat is weer een voordeel voor de overheid. Kom maar eens met een flink bedrag op de proppen als er (bv na een collectieve banksluiting) ineens moet worden gewisseld naar een nieuwe (gedevalueerde) munt. Je hebt dan het een en ander uit te leggen.

  Het zou voor vele mensen in NL verstandig zijn om een deel van hun spaargeld op te nemen en zwart te maken. Rendement op spaargeld is op dit moment toch nagenoeg nul.
  Ook dan doe je die banken al flink pijn aangezien het hun solvabiliteit nog verder terugbrengt.
  Omdat er forse belastingsverhogingen aankomen kun je voor de fiscus maar beter niet als de sterkste schouders worden gezien.

  Te veel zwart geld is echter ook weer tricky op dit moment.

  Armin [10] reageerde op deze reactie.

 9. @GB [9]: Ik denk niet dat je gezagsgetrouwe spaarzame jappaners kunt vergelijken met de westerse mens.
  Structureel tientallen jaren groei en welvaart inleveren wordt hier niet zomaar geaccepteerd denk ik. Zie bv de aanhoudende onlusten in Griekenland.

  Italie en belgie acepteren het echter al jaren …

  En de Grieken protesteren vooral dat de staat niet genoeg doet. Niet tegen hoger belastingtarieven. Immers de werkenden protesteren niet … Het is vooral het linkse jonge tuig dat tegen de staat protesteerd. Echter 10 jaar laer ziten ze thuis met een vrouw en baby en zijn 100% afhankelijk van de staatsuitkering om net rond te komen. Dan zijn ze weer stil.

  Ik denk dat je de protesten zwaar overschat.

  Ook in Oost-Duitsland waar in bepaalde regio’s (qua oppervlakte zo groot als NL) de werkloosheid structureel 20% is, zijn geen onlusten.

  Het spijt me, maar ik zie geen klap. Ik zie enkel stagnatie. ;-(

  GB [12] reageerde op deze reactie.

 10. Bekijk het filmpje op YouTube “free man on the land”.

  http://www.youtube.com/watch?v=eQzrfJbbj_o

  Zij wijzen iedere zeggenschap over hun leven van de hand, van welke overheid dan ook.
  Ze hebben geen grote auto, geen breedbeeldtelevisie, geen schulden, geen aandeel in de schuld van de overheid, betalen geen inkomstenbelasting.
  Ze kennen de wet, en die staat aan hun kant.

  Dat zou een goed voorbeeld voor ons zijn.
  Gewoon alle luxe wegdoen.

  Wie is voorraden aan aan het leggen?
  Ik heb voorlopig genoeg eten voor 1 maand voor 4 man.
  Genoeg gas voor koken, licht en verwarming.
  Hout voor de houtkachel.

  IIS [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Armin [10]:

  *Immers de werkenden protesteren niet*

  De immense zwarte economie is natuurlijk ook een vorm van protest 😉 Belastingen nog verder verhogen zal dit zwartgeldcircuit alleen maar aanwakkeren. Denk jij dat een werkloze bouwvakker thuis gaat zitten?
  En gelijk heeft ie wat mij betreft; uitkering opstrijken en zwart bijpakken!
  Als door de overheid gefaciliteerd banktuig over onze rug hun zakken volsteekt is die bijspijkering van je uitkering niet immoreel wat mij betreft.

  Vwb dat linkse tuig heb je natuurlijk gelijk. Trouwens; ik kan me totaal niet vinden in hun wereldbeeld maar hun aversie tegen de globalisering en de corrupte monetaire systeem en bankwereld deel ik.

  De toekomst zal uitwijzen of ik het overschat. Het zou natuurlijk kunnen maar Jappaners zijn m.i. geen goede graadmeter.

 12. Gemodereerd wegens schending huisregels.
  BBJ, JBB, Balthasar Gerards of hoe je je ook noemt: je bent onder je diverse aliases al eerder gewaarschuwd. Dit is een officiële en laatste waarschuwing: Nog een schending en je hebt een ban.
  GB [16] reageerde op deze reactie.

 13. @John2 [11]:

  Maar wat is luxe, voor een steppebewoner is een koffiezetapparaat al een luxe. En luxe is toch niet het probleem of iets om schuldig over te voelen? Ik wil best afstand doen van luxe, maar niet omdat een ziek links gristelijke overheid mij dit verplicht. Het probleem is dat de overheid gelooft dat men een wereld kan maken door geld te creëren uit het niets en door dit uit te delen aan wie het maar hebben wil, een economie kan opbouwen. Het probleem is dat men is doorgeschoten in alles wat ooit stabiel en evenwichtig was, voor 20 jaar terug was m.i. de wereld nog enigszins, ten minste zo leek het, nog redelijk in balans. Maar sinds het aantreden van mensen die eigenlijk in het gekkenhuis thuis horen en niet aan de knoppen behoren te draaien, is de wereld compleet doorgeschoten, verziekt en corrupt.
  Ik vrees dat schulden, miskleunen en corruptie zullen worden afgewenteld op burgers, burgers die juist wel voor orde en spaarzaamheid waren en zijn. Burgers die gewerkt hebben voor hun geld en daar nu van willen profiteren, maar dit niet meer kunnen omdat de rentes bijvoorbeeld op spaartegoeden absurd zijn verlaagd en belastingen en heffingen groteske vormen aannemen, i.p.v verlagen of af te schaffen. Ik denk dat mensen die ook maar iets bezitten het mikpunt zullen worden van politici die gaten moeten dichten en vertikken het geld te zoeken binnen eigen gelederen, bijv. door te korten op abnormaal hoge salarissen of ontslaan van overtollige ambtenaren of het stopzetten van de meest ridicule subsidies of door corrupte systemen aan te pakken. Weer zal de overheid, omdat de overheid ziek, kortzichtig en verrot is, mensen pakken die het niet verdienen en juist daarmee de economie kapot maken ten onder zal gaan in een dalende vicieuze cirkel.
  John2 [19] reageerde op deze reactie.

 14. Toen het communisme faalde riepen de communisten:

  We hebben nooit een echt communistisch systeem gehad!

  Toen het kapitalisme faalde riepen de kapitalisten:

  We hebben nooit een echt kapitalistisch systeem gehad!

  Nu de fascisten falen, roepen ze:

  WANT ZO IS HET WEL HOOR!

  Oscar [17] reageerde op deze reactie.

 15. @BBJ [13]:

  *nogmaals, de “goudprijs” is geprijsd in die verzwakkende $.*

  Goud in de 21-ste eeuw
  $ € $ % € %
  2000 273 289 -6% 0,3%
  2001 277 311 1,5% 7,6%
  2002 343 327 23,8% 5,1%
  2003 417 331 21,6% 1,2%
  2004 438 324 5,0% -2,1%
  2005 517 434 18,0% 34,0%
  2006 636 482 23,0% 11,1%
  2007 834 566 31,1% 17,4%
  2008 881 630 5,6% 10,3%
  2009 1097 765 24,4% 21,6%
  2010 1138 789 3,8% 3,2%

  Bovenstaand staatje van de goudprijzen in euro’s geven aan dat je naast een ongemanierde hond ook nog eens te dom voor woorden bent.
  Ga lekker terug naar je VMBO forum om je frustraties daar uit te leven zou ik zeggen.

  Hub Jongen [29] reageerde op deze reactie.

 16. @Oscar [17]: Zou wel vet zijn eigenlijk 😀 Maar er zou altijd wel iemand rondlopen die sterker is dan ik natuurlijk 🙁

  En verder zouden mensen verplicht worden te vechten die het niet leuk/spannend/gaaf vinden, en dat is onaceptabel.

  Geen goed idee dus 😀

 17. @IIS [14]:

  Ik voel me ook niet schuldig over luxe (ik drink geen koffie overigens).
  De overheid zal alle luxe, en dingen die onontbeerlijk zijn extra belasten (energie, auto).
  Ik heb geen luxe nodig (sommigen noemen dat armoede).
  Zo probeer ik alvast te wennen aan wat komen gaat, en spaar geld uit voor belangrijker dingen (meer blikken soep, groenten in glas, alle andere eten in blik).
  Beter nu alvast een stap terug doen, dan later de klap moeten voelen.
  Daarbij wil ik geen regering steunen door op die manier belasting (BTW) te betalen.
  Verder wens ik geen aandeel te hebben in de schulden van de regering.

  Hoeveel mensen bereiden zich voor op een voedselschaarste, of als er een paar dagen geen electriciteit is (gebeurt steeds vaker tegenwoordig)? Of als er geen gas of water is?
  Hoeveel helpt het noodpakket dat zoveel aangeprezen wordt je?

  Ik begrijp ook wel dat de meesten geen gasflessen, of voedselvoorraden aan kunnen leggen, omdat ze gewoon geen plaats hebben.
  Maar hoe lang kun je vertrouwen op de aanvoer van de supermarkt als het echt ernstig wordt?
  Zeker als je in een grote stad woont.
  Geld die ik vroeger aan luxe uitgaf, geef ik nu aan bruikbare spullen uit.
  Hoe lang duurt de volgende run op de bank nog?
  Wat denk je nog te kopen als je € niks meer waard is.
  Kunnen sommigen hier wel bijdehante opmerkingen maken dat je geel metaal ook niet kunt eten, maar het papier in je portemonnee is toch wel minder waard dan de knoop aan mijn broek.

  Waarom was in alle vroegere culturen goud een waardevol metaal, maar denken sommige idioten van tegenwoordig dat het niks waard is omdat je het niet kan eten?
  Eten die dan wel Euromunten???

  Ik heb een vriend die niet wil geloven in een economische apocalyps.
  Hij heeft een zo goed als nieuwe breedbeeld LCD televisie, en die moet nu weg voor een nog bredere LED televisie.
  Hij gelooft zelfs dat het in Maart weer als vanouds is, en zegt dat ik het net zo zwart moet zien.
  Zulk soort mensen zijn totaal onvoorbereid.
  Zij maken fatale fouten.

  Nu maak je de beslissingen op welke manier je al dan niet de komende jaren gaat overleven.
  Er zal geen hulporganisatie komen om je van eten en onderdak te voorzien.

  Ik druk me soms niet zo poëtisch uit als sommigen van jullie.
  Ik hou van rechtlijnig zeggen wat ik denk.
  Hoop je begrijpt dat.
  Peter de Jong [25] reageerde op deze reactie.
  Oscar [26] reageerde op deze reactie.

 18. @John2 [20]:

  In de zin van meer geld uitgeven dan je binnenkrijgt, leningen aangaan zodat je met je grotere auto de buurman af kunt troeven of dat nog grotere beeldscherm aan kunt schaffen, klopt dat.

  “We” moeten het niet willen om schulden aan te gaan t.b.v. consumptie. Helaas wordt dat in de hand gewerkt omdat geld kunstmatig goedkoop wordt gehouden waardoor consumptie t.o.v. spaarzaamheid aan aantrekkelijkheid wint.

 19. @John2 [20]:

  Ophouden met consumeren is een doodlopende weg. Dat gaat geheid tot hongersnoden leiden. We dienen meer te PRODUCEREN.

 20. @John2 [20]: Klopt, laten we alle uitkeringenbevriezen, staatsuitgaven bevriezen en bovendien de belastinginkomsten ook.

  Immers de staat kan het goede vorobeeld geven, toch?

  In realiteiot is ‘consumptie’ ook het ziekenhuis, de politie, etc. Immers als er niet meer geconsumeerd wordt is er geen economische groei en geen groei in de uitgaven van de staat mogelijk. Dan zijn ook dingen als zorgtoeslagen, kinderbijslag, uitgaven aan justitie, etc opeens stabiel.

  En dan bllijken voorstanders van minder consumeren opeens toch geen voorstander te zijn 🙂

  IIS [24] reageerde op deze reactie.

 21. @Armin [23]:

  Nog beter is dat de staat ophoudt te bestaan of op z’n minst wordt overgenomen door mensen met een ondernemersmentaliteit. Zie je het al gebeuren dat een onderneming een kleur heeft? Alleen maar werkt volgens politieke ideeën o.i.d.? Het is toch al meerdere malen gezegd dat als de staat een onderneming was hij reeds vele malen failliet was gegaan. Dat geeft toch aan dat de staat, de overheid, niet goed functioneert en derhalve dient te worden afgeschaft. De staat is net als het koningshuis, zonder onderdanen en afgedwongen geld zou ze niet eens kunnen overleven. Het parasitaire gedrag, de wanorde en de ongebreidelde geldzucht van de overheid dient te worden gestopt. Eigenlijk moet de staat onder curatele worden gesteld, voordat het nog verder uit de hand loopt.

 22. @John2 [19]: “Ik heb geen luxe nodig”

  Vooruitgang is geen luxe. Waarom zou je terug willen naar een tochtige grot om op een houtje te gaan zitten bijten? 😛

  De Baldos II is één van de milieuvriendelijkste auto’s ter wereld (brandstofverbruik 1 op 152) en is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg:
  http://09.baldos.se/project-info/media/

  Wat deze Zweden eigenlijk wilden hebben is een 806pk Koenigsegg CCX (brandstofverbruik 1 op 7, top 390 km/u):
  http://www.youtube.com/watch?v=cggVCGmM9qA

  De Koenigsegg kost echter 1.300.000 euro. Dat is precies de reden, dat economische groei altijd noodzakelijk is. Hoe wil je anders een dergelijke auto betalen ? 😉

 23. @John2 [19]:

  “Ik heb geen luxe nodig”

  Prima. Voortaan voor John2 elke dag maximaal 2200 kilocaloriën (geen snoepjes, koekjes, vlees, suiker, koffie of thee) en anderhalve liter water en een habijt gemaakt van een juttezak als kleding. Geen vervoersmiddelen, geen electronische apparaten, geen boeken en geluidsdragers, en samen met nog drie anderen overnachten in een garagebox op een sufgeneukte matras op een bed van stro.

  Ik heb wél luxe nodig. Ik ben blij dat ik, mocht ik dat willen, meer zou kunnen eten en drinken dan ik per dag nodig heb. Dat ik af en toe kan snoepen, vlees eten, koffie en thee drinken of een pijpje kan stoppen. Ik ben blij dat ik een computer heb met internetaansluiting, een bibliotheek met boeken, een mp3-speler, een comfortabel bed, meubelen, mooie, goed zittende pakken, telefoon, geluidboxen, beeldscherm en DVD-speler.

  En ik ga graag op reis naar een zonnige bestemming.

  GB [27] reageerde op deze reactie.

 24. @Oscar [26]:

  Huh? Is er misschien ook nog een middenweg 😉 ??
  John2 heeft wel gelijk dat veel mensen zich laten opjagen in deze consumptiemaatschappij.
  Veel mensen hebben niet door dat die consumptiedruk en vooral het maken van schulden hierdoor hen van hun vrijheid aan het beroven is.
  En vrijheid is onbetaalbaar.
  Daarom heb ik wel waardering voor die gasten die zich zich in het filmpje bij @11 ontworstelen aan het huidige systeem.

  Het is een keuzevrijheid voor ieder individu. Zolang je maar niet zoals die socialisten jaloers bent op een hardwerkende veelverdiener die zich omringt met materieële rijkdom.
  Want ook daar ken ik voorbeelden van en ik heb groot respect voor de manier waarop ze dit voor elkaar gebokst hebben in een maatschappij die succes tegenwerkt.

 25. De kredietcrisis is bewust veroorzaakt. (zie hier)
  (Deel 1 en 2 van 2)
  http://www.youtube.com/watch?v=Q0zEXdDO5JU
  http://www.youtube.com/watch?v=38BmwOSmzsc

  Dit is waar ik me veel meer zorgen over zou gaan maken:

  [b]Codex Alimentarius[/b]:
  De macht over de totale voedselketen als machtig wapen tegen de overbevolking:
  http://www.youtube.com/watch?v=h93lkcv6Ees
  http://www.healthfreedomusa.org/?page_id=155

  Het plannen van deze wereld chaos is allang begonnen,
  3 eeuwen terug in de 17e eeuw, toen een clubje Freemasons hun plannen voor wereld-over-heersing smeedde. Het begrip New World Order, (voor het eerst gebezigd in het openbaar door “Pappa Bush” in de begin jaren 199x) is daar een uitvloeisel van.

  Hier vind je hun draaiboek:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

  Wake up allemaal, de chaos is allang bezig

Comments are closed.