Harvard-historicus Ferguson voorspelt dat in ieder geval nu wel. Nu moet je die voorspellingen van allerlei profeten natuurlijk met een korrel zout nemen. Zij eten ook maar brood! Maar je moet het ook niet als alleen maar onzin zien als mensen die een reputatie hoog te houden hebben, een chaos voorspellen. Er kan altijd iets van waar zijn dat jouw leven kan beïnvloeden. En als je dan voorbereid bent, zul je er minder nadeel van ondervinden.

Niall Ferguson, historicus aan de prestigieuze Harvard University en auteur van de bestseller ‘The Ascent of Money’, denkt dat 2010 het jaar wordt waarin de schuldencrisis daadwerkelijk uitbreekt.

De schuldencrisis komt terug in een volgende golf. De dollar verzwakt verder en de goudprijs stijgt enorm. Staten zullen niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Voorop de PIGS-Countries (Portugal, Ierland, Griekenland, Spanje).
De opgedrongen noodzakelijke bezuinigingen hebben het grote risico van rellen in de diverse landen. Zelfs voedselschaarste is niet uitgesloten

Een “ontstekingspunt” kan al binnen maanden veroorzaakt worden als het met Griekenland nog slechter gaat en de Bossen en de Merkels de zaak niet langer kunnen sussen.
Analisten van Barclay tonen ook  in een interessant rapport de waarschijnlijkheid van een echte crisis in 2010 aan.

Ik ben het eens met Ron Paul die onlangs in een van zijn bandjes zei dat een serieus onderzoek naar de FED de fraude kan blootleggen van de politiek en de verrijking van bankiers en politici die de rest van het volk hebben laten zitten met gedevalueerd geld. Een eerlijk en volledig onderzoek dat duidelijk aan het licht brengt hoe het geldsysteem echt werkt, zou gegarandeerd ervoor zorgen dat de burgers de zwendel niet meer pikken!

Probeer zo goed mogelijk door te krijgen wat er gebeurt en je dan zo goed mogelijk voor te bereiden op paniekerige, rel-achtige gebeurtenissen.
————

P.S. Uit een andere hoek komt nog:

IS THE CDS MARKET SENDING A WARNING SHOT AGAIN?

31 REACTIES

Comments are closed.