maandag, 25 januari 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Napolitano en Woods: waarom de overheid niks moet doen

Overheden zijn er om dingen te doen, vindt men. Dingen die “belangrijk” zijn.

Als er iets mis gaat met het financiĆ«le systeem, dan wil men ingrijpen. “Doe iets, het schip zinkt !!”. Dat de overheidskapitein degene was die het schip richting de ijsberg had gestuurd, verdwijnt gemakshalve in de “memory hole”. Een mens is ten slotte kort van geheugen, zeker als vroege herinneringen vervelende gedachten naar boven roepen.

We hebben dus in de loop van de geschiedenis te maken met ingreep over ingreep over ingreep. De handelingen, doorgaans beperkend van aard voor de vrije markt, worden nooit als zodanig tegen het licht aan gehouden; nee, het is eenvoudiger om om er een nieuwe, nog meer beperkende maatregel aan toe te voegen.

Aldus is Obummer, president van de VSSR “leuk bezig”. Luister naar de analyse van Judge Andrew Napolitano en Tom Woods.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Economie, Internationaal, Overheid, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.