Overheden zijn er om dingen te doen, vindt men. Dingen die “belangrijk” zijn.

Als er iets mis gaat met het financiële systeem, dan wil men ingrijpen. “Doe iets, het schip zinkt !!”. Dat de overheidskapitein degene was die het schip richting de ijsberg had gestuurd, verdwijnt gemakshalve in de “memory hole”. Een mens is ten slotte kort van geheugen, zeker als vroege herinneringen vervelende gedachten naar boven roepen.

We hebben dus in de loop van de geschiedenis te maken met ingreep over ingreep over ingreep. De handelingen, doorgaans beperkend van aard voor de vrije markt, worden nooit als zodanig tegen het licht aan gehouden; nee, het is eenvoudiger om om er een nieuwe, nog meer beperkende maatregel aan toe te voegen.

Aldus is Obummer, president van de VSSR “leuk bezig”. Luister naar de analyse van Judge Andrew Napolitano en Tom Woods.

[HTML1]