Wakker-wordenl-AwakeningHet lezen van het libertarisch jaaroverzicht2009 geeft nu niet direct veel optimisme voor de maatschappij-ontwikkeling in 2010, in het bijzonder met betrekking op de EU-dictatuur. Maar gelukkig geeft een artikel op de Libertarian International site een mooie droom om dit nieuwe jaar met veel positieve energie te starten om te trachten ons vrijheidsideaal het komend jaar een stap dichterbij te brengen: “een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens het recht heeft zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert”. Een maatschappij met welvaart en vrede.
 
Het LI artikel met de positive droom heet: “An Awakening, The Personal Transition” Na de jaarwisseling werden overal mensen wakker uit de zombie-toestand waarin ze jarenlang verkeerd hadden door de continue leugens en propaganda van politici en hun media. De mensen begonnen te denken. En onmiddellijk voelden ze zich beter en gelukkiger.

 

Ze beseften steeds beter dat het schuldcomplex dat hen was aangepraat door politici, media en religies, vals was.
Ze voelden zich niet langer schuldig door het gebruik van wat energie, of natuurlijke hulpbronnen of voor het veroorzaken van een verandering van het wereldklimaat of voor het uitsterven van een bepaalde diersoort.

Zij voelden zich niet meer schuldig door te genieten van datgene wat ze met eigen inspanningen hadden bereikt, of om in hun eigen belang te werken. Geen schuldgevoel door op vakantie te gaan met een vliegtuig, vlees te eten of te roken. En al helemaal geen schuld voor dingen die gebeurden buiten hun eigen persoonlijke invloed.
De mensen gingen beseffen dat ze nergens schuld aan hadden als ze netjes, eerlijk en rechtvaardig (zoals de Vrijspreker-missie) met elkaar omgaan. En dat onafhankelijk van alle wetten die politici verzinnen.

En dit alles maakte een positieve sfeer waarin de mensen blij waren met nieuwe prestaties en resultaten. Met nieuw respect voor individualiteit, onafhankelijkheid, productiviteit, vooruitgang, rechtvaardigheid.
En ze begonnen de leugens en misleiding en het onrecht van de politici steeds beter te zien. De agressieve oorlogen, de verkrachtingen van rechten en vrijheid, de oneerlijke herverdelingen en belastingen. En vooral ook de “anti-mens” politiek van de “milieufanatici” die alle vooruitgang en menselijke vrijheid wilden stoppen.

Het inzicht dat vrede, welvaart en rechtvaardigheid veel belangrijker zijn dan een paar watts energie besparen of zelfs de poolbeer. De weg naar de toekomst moet niet zijn het minder en minder produceren en consumeren. In tegendeel, met behulp van onze creativiteit en ambitie moeten we meer en meer en beter produceren zodat alle mensen meer kunnen consumeren en beter en gelukkiger en gezonder kunnen leven.

Dit alles maakte een sfeer waarin de mensen weer respect voor elkaar kregen en bewondering voor degenen die de vooruitgang hielpen tot stand te brengen.

Bovendien kwam hierdoor het inzicht dat de mens helemaal geen ondergeschikte is van de een of andere staat. Het idee dat een overheid kon bepalen of je wel of niet over een denkbeeldige lijn mocht, bleek belachelijk. Het idee dat overheden je kunnen vertellen wie je vrienden of vijanden zijn en wie je moet gaan doodschieten, is volkomen idioot.
Eveneens het idee dat iemand moet werken voor anderen die oneerlijk of te lui zijn om zelf te werken, is nonsens.

De belangrijkste verandering was dat mensen zichzelf en anderen weer als individuen zagen en waardeerden.
Er ontstond echte vrijwillige samenwerking om samen meer te bereiken, of om iemand in nood weer op weg te helpen.

Het ging er niet meer om waar iemand vandaan kwam, welke kleur zijn huid of in welke religie hij was opgevoed.
Het enige dat belangrijk is, is hoe iemand zich gedraagt. Daar gaat het om!

Hopelijk ontwaken steeds sneller en steeds meer individuen en ontdekken ze dat ze “Mens zijn”.

8 REACTIES

 1. Mooi hoopgevend stuk, laten we hopen dat het ooit werkelijkheid wordt!

  Wat we daarvoor naar mijn mening sowieso niet nodig hebben is Wilders, alhoewel hij met veel van zijn economische standpunten ons doel dichterbij brengt, en de overheid met 50% wilt verkleinen (o.a. ministerie van Economische zaken sluiten, evenals OCW), én zichzelf libertariër noemt, zie ik hem liever niet in de regering.

  Los van zijn enge, anti-vrijheid, anti-moslim geschreeuw, vraag ik mij namelijk af of hij persoonlijke vrijheid voor andere mensen dan moslims wel zo belangrijk vindt. Hij heeft het regelmatig over “Nederlandse normen en waarden”. Dat vind ik eng. Hij is tegen het rookverbod in de horeca, prima. Tegen kilomterheffing, prima. Voor het homohuwelijk, abortus, en euthanasie, prima!

  Maar ik vraag me dan wel weer af wat ik bij Wilders te zoeken heb als ik bijvoorbeeld een goede actiefilm of -game wil spelen. Is dat ook tegen de Nederlandse “normen en waarden”? Ik vermoed het niet bij Geert, maar ik vertrouw hem niet helemaal op dit punt…

  Hoe dan ook, zoals ik zei, mooi hoopgevend bericht, en ook ik wens iedereen hier een gezond, gelukkig, en VRIJ 2010 toe!

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [2]: Een van de redenen dat ik twijfel aan het belang dat Wilders aan de persoonlijke vrijheid hecht, is dat Bart-Jan Spruyt, een bekende conservatief-christelijke filosoof (niveau SGP als ik zo lees wat hij zegt) in het begin een half jaar hielp bij de PVV, in de hoop een “brede, conservatieve partij” op te kunnen zetten.

  Hij (Spruyt) is weliswaar weggegaan na een half jaar en is nu tegen wilders, maar het feit dat hij überhaupt iets in meneer Wilders ziet vind ik al zeer verdacht.

  Nu is Wilders geen conversatief persoon van het niveau van Spruyt, zo schijnt hij niet gelovig te zijn, en heb ik in een intervieuw gelezen dat hij graag naar popmuziek luistert (Spruyt wil dat verbieden!), maar het blijft twijfelen bij die man.

  Wat het nog erger maakt is het feit dat Wilders gesteund wordt door organisaties zoals de “American Freedom Alliance”, niet echt de meest progressieve clubs op de aardbol volgens mij. Van die laatste club heeft hij zelfs een belangrijke prijs gewonnen.

  Ondanks dat Wilders naar mijn mening een eng persoon is, zouden +- 25 zetels in de kamer geen kwaad kunnen. Als hij net als de SP uit de coalitie wordt gehouden, en dat wordt hij op zeker, zouden die zetels als een goede springplank kunnen dienen. CDA en VVD, 2 partijen die waarschijnlijk deel uit gaan maken van het volgende kabinet, zullen met zijn steun belastingverlagingen e.d. kunnen doordrukken.
  De kilometerheffing en het rookverbod kunnen er met hulp van de VVD met een beetje mazzel uitgewerkt worden.
  Op het vlak van de persoonlijke vrijheid, zoals abortus, euthanasie, hierboven genoemde films/games etc, zal de VVD hem tegen kunnen houden als hij iets wil doen. De VVD zal hier door geholpen worden door de oppositie, of in ieder geval de PvdA, de SP, Groen Links, en D66.

  Al met al denk ik dus dat het goed is als Wilders met veel zetels in de kamer komt, zolang VVD, PvdA, SP, Groen Links, en D66 maar genoeg zetels halen om eventuele beperkingen van de persoonlijke vrijheid weg te stemmen. De economische hervormingen kunnen dan hopelijk snel worden doorgevoerd.

 3. @Hub Jongen [2]:
  Een definitie van een moslim en elk ander gelovig mens is als volgt.
  Zij zien licht waar een ongelovige niets ziet of het moet bijgeloof aan het werk wezen.
  Dat laatste verenigt alles tegen wat niet geloofd, en de oorzaak was wat heet the dark ages waar veel gelovigen op een stoel of aan paal het leven eindigde zoals up to date in Iran als het geloof afwijkt van de spel regels van de dominee/priester.

 4. Contradictie in terminis is Geert Wilders, soms behoorlijk voor vrijheid en minder overheid! Maar andere punten van hem WAO, zorg, etc zijn weer flink socialistisch. Het lijkt me dat de PVV vooral populistisch is en zich vaak aanpast aan de mening van het grootste gedeelte van de bevolking.

  @bas
  Ik zie de islam al heel lang niet meer als religie maar als een totalitaire militaire politieke ideologie met expansiedrift (een missie).

 5. “Het ging er niet meer om waar iemand vandaan kwam, welke kleur zijn huid of in welke religie hij was opgevoed.”

  Dit is een walgelijke linkse illusie. De essentie van individuele vrijheid is het eigendomsrecht en in iedere vrijstaat bepaalt de eigenaar wat er binnen zijn territorium mag gebeuren en wat niet, en wie hij toelaat en wie niet. Als je bruine ogen hem niet aanstaan of hij wil dat je blauwe veters draagt dan kan dat.

  Ook in een vrijstaat zullen mensen worden gediscrimineerd om hun afkomst en ideeën. In een gated community met uitsluitend neonazi’s loop je als jood niet prettig. En in een commune van linkse anarchisten zal je een zware tijd hebben om andere mensen te verbieden gratis van je huis en van je auto gebruik te maken.

  De huidige verloedering is nu juist ontstaan, doordat Jan en alleman maar werd toegelaten om gebruik te gaan maken van de verzorgingsstaat. Het is van 2en 1: of je laat iedereen de eigen broek ophouden en opent onvoorwaardelijk de grenzen (waarna zich vanzelf de gated communities vormen), of je kiest voor een minimale verzorgingsstaat en zorgt voor een stringent toelatingsbeleid (zoals Wilders ook voorstaat).

  De huidige combinatie van verzorgingsstaat en open grenzen is een surefire recept voor rampen.

 6. vandaag 4 januari is in ieder geval duidellijk geworden dat de kilometerheffingskastjes ook gebruikt gaan worden om snelheidsovertredingen te kunnen vaststellen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/5703680/__Zwarte_doos_auto_bewijs_in_zaak__.html

  En dan is dit nog maar een fabrieksuitvoering..

  ts : sorry voor het zosnel een einde maken aan een positief 2010 maar ik kon zo snel het goede topic niet vinden. Het staat u uiteraard vrij om deze reactie te verplaatsen naar het daartoe bestemde topic.

Comments are closed.