Zapatero wint van Rompuy. De halfjaarlijkse voorzitter van de EU-opperhoofden wint van de presidrnt van de EU.

Het gevecht ging er om wie van de twee als eerste de hand van Barack Obama mag schudden als deze in mei naar Madrid komt voor de volgende EU-US top. Want dat betekent wie is de belangrijkste van de twee. De roulerende president of de permanente president? De president van de EU-Commissie, Barroso, moet deze keer met brons genoegen nemen.

Wie van de drie is de “echte” president?

9 REACTIES

 1. Even ter aanvulling. De socialist die in hoog tempo Spanje de vernieling aan het helpen is heet José Luis Rodríguez Zapatero. Eigenlijk dus José Rodríguez, maar hij gebruikt o.a. om feministische redenen (o.a. omdat Rodríguez een benaming is voor een man die, terwijl zijn vrouw elders is, aan de zwier gaat) de tweede achternaam, de naam van zijn moeder. Zapatero betekent schoenmaker, en dus des te meer een reden voor een feministische sociaal-democraat als José Luis Rodríguez Zapatero om die naam te gebruiken. Deze Zapatero heeft het voor elkaar gekregen om Spanje binnen 5 jaar te transformeren tot een failliet (in financieel en moreel opzicht) multi-cul land waar de, tot voor kort nauwelijks voorkomende, zelfhaat en de, voorheen nooit overdreven grote, politieke correctheid Scandinavische proporties heeft gekregen. Een notoire leugenaar en oplichter als Woutertje Bos is bij Zapatero vergeleken bijna sympathiek te noemen.

  O, ja, en Zapatero is geen president van Spanje, maar president van de regering van Spanje(el presidente del gobierno). Staatshoofd is koning Juan Carlos.

 2. Kijk maar naar de dorpspolitiek, je wordt belazerd waar je zelf bij staat met een stalen gezicht zeggen tegen wit zwart en de zaken die spelen zijn niet transparant, daarom mogen de mensen de commissies en de vergaarderingen van de politiek niet volgen op de TV, omdat zij anders gelijk ontmaskerd worden. Zo is het met de politiek van de EU en Amerika idem dito. Geloof die heren voor geen meter met al wat zij uitkramen!!!!!!!!!

 3. De echte president is degene die NIET is geselecteerd en vervolgens NIET is benoemd.

 4. @There’s hope [5]:
  Ja, je hebt helemaal gelijk.
  Erg is alleen dat deze lui het volk uitmelken tot meer dan de helft van ieders productie.
  Eveneens erg dat er nog altijd mensen gaan stemmen en daardoor die lieden in het zadel helpen.

 5. Wie o wie vindt zichzelf dadelijk de baas?
  Let dan op ‘het handeschudden’!
  Heeft Obama de bóvenhand, dan heeft Obama gewonnen. Ziet daarentegen Zapatero kans om zijn linkerhand daar weer overheen te krijgen (de dubbele greep), dan wint Zapatero.
  Spannend hoor!!
  Tralalie-tralala … en daaraan zijn wij dan onderhorig !

 6. elke premier die gelofte en plicht aflegt ten opzichte van een feodaal ‘gepredestineerd’ persoon, is niet te vertrouwen en derhalve geen leider van het democratisch mechanisme. weg met het consumptie lijfeigenschap.

  Oscar [9] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.