Als de aarde opwarmt, moet je extra betalen voor de opwarming. Als het ondertussen toch steenkoud blijkt te zijn, betaal je je blauw aan de energieheffingen. Koud of warm: u gaat altijd dokken.

Bepaalde rapporten van zogenaamde wetenschappers zijn vaak een ideale aanleiding om belastingen te verhogen.

Nu schijnt er een relatie gelegd te worden tussen vleesconsumptie en de uitstoot van CO2. De overheid bedacht zich geen week en de eerste voorstellen liggen al klaar om de BTW op vlees te verhogen van 6 naar 19%.

Ik eet reeds mijn hele leven geen vlees en daarom durf ik te zeggen dat mijn lichaam dat niet nodig heeft. Maar voor velen is vlees nutritioneel van groot belang. Toen de tijdelijke maatregel van de omzetbelasting werd ingevoerd, werden primaire levensbehoeften zoals levensmiddelen terecht onder het lage BTW-tarief gebracht.

Nu lijkt het eten van vlees opeens een schadelijke luxe geworden en gaat de overheid er blijkbaar totaal aan voorbij dat vlees voor veel Nederlanders een primaire levensbehoefte is.

Dat hele broeikas-verhaal staat momenteel reeds ter discussie vanwege frauderende wetenschappers en geldbeluste politici. Het is duidelijk geworden dat wetenschappelijke rapporten lang niet altijd integer zijn opgesteld. Elk rapport dat de overheid gebruikt over bijvoorbeeld UMTS, de Mexicaanse griep of Climate change, staat zwaar ter discussie. Er klopt vaak geen hout van. Er is mee gesjoemeld en de uitkomsten stonden vooraf vast. Wat daar wetenschappelijk aan is, weet ik niet.

Bioloog Midas Dekkers becijferde eens dat het krijgen van één kind veel milieu-vervuilender is dan het rijden in de grootste auto en het weggooien van alle verf-resten in de gootsteen. Kortom: er zal vroeg of laat wel een kindbelasting komen.

Trouwens, elke keer als je uitademt, wat adem je dan uit? Precies! Kassa.

Sen Huwa

7 REACTIES

 1. OPEN DIE BOEKHOUDINGEN!
  – van zorgcentra’s en ziekenhuizen
  – verzekeraars!
  – van kleuterschool tot universiteit
  – stichtingen en verenigingen
  – belastingdienst
  – gemeentes
  – verzin zelf wat.

 2. Hadden de overheidssouteneurs en de door hen zwaar gesubsidieerde en liegende beterwetenschappers nu allemaal geroepen dat de aarde door uitstoot van COdos kouder wordt, dan was het nu absoluut bingo voor ze geweest…Maar helaas, de oplichters gokten op het verkeerde paard…De milieumaffia kan zich dan wel van de domme houden en doen alsof de neus bloed, maar al die kleumende mensen spreken boekdelen en bewijzen toch echt dat de aarde afkoelt en niet opwarmt en men lult als een kop zonder kippetje. Van mij part warmt de aarde op, dan kan tenminste de CV een slinger naar beneden geven en mijn uitgespaarde centen gebruiken voor een skivakantie in Rusland daar zal het ze een rotzorg zijn of de aarde opwarmt of afkoelt..

  Nirgendwo sonst gibt es mehr Milliardäre als in Moskau, nirgends wird Reichtum provokanter zur Schau gestellt. Hier gibt es Mädels und Mittelstreckenraketen, Klunker oder Kaviar, wenige lupenreine Demokraten, aber viele lupenreine Karat.
  Moskau vergisst 70 “graue” Jahre, will alles und zwar sofort.
  Graues Häusermeer, Servicewüste – das war gestern. Heute kann man in Moskau um drei Uhr morgens einkaufen, um vier Uhr dinieren, sich um fünf Uhr die Haare schneiden lassen. Jeder hat eine Idee, wie sich irgendwie Geld verdienen lässt. Nicht nur Bonzen schwelgen im Konsumrausch. Auch Durchschnittsverdiener haben Einkaufen als Hobby entdeckt. Unteroffiziere der russischen Armee verdienen sich als Wachleute in bzw. vor edlen Einkaufspassagen, Nachtklubs oder auf wilden Partys ein Zubrot. Im Mutterland der Emanzipation, der Kosmonautinnen und Ingenieurinnen, Chefärztinnen und Bauarbeiterinnen sind Frauen wieder Schmuckstücke: Jung und langbeinig schmücken sie kleine, ältere, reiche Männer, die befragt, womit sie ihr Geld verdienen, nur lakonisch antworten: “Business!”.
  Sie leben schwer bewacht hinter hohen Zäunen: die Businessmen, die Superreichen. Und sie genießen das Leben mit einer Mischung aus Größenwahn und Gier, leben, als sei Sparen eine Schande. Wer da nicht mithalten kann, ist auf Mitleid angewiesen. Babuschkas trifft es vor allem. Sie kämpfen in einer der teuersten Städte der Welt ums Überleben.
  Das GUM, früher das staatliche Universal-Kaufhaus, ist heute eine hippe Einkaufspassage: Früher bekam man dort aus dem Textilkombinat Die Bolschewikin graue Sackkleider in Übergrößen, Filzstiefel und Süßigkeiten der Schokoladenfabrik Roter Oktober. Inzwischen schweben Moskauerinnen auf atemberaubenden Absätzen durch die Stadt, es haben sich hier Gucci und Pucci, Schweizer Uhrenfirmen und amerikanische Nobelmarken einquartiert.
  Dabei wissen Moskowiter aber: der Zar ist nicht weit, und dem darf man nicht in die Suppe spucken. Wer Geschäfte machen will, muss sich aus der Politik heraushalten. Jeden Abend und Morgen stehen Moskauer ergeben im Stau, denn der Zar braust auf einem Mittelstreifen vorbei, der schon zu Zeiten des real gewesenen Sozialismus für die Nomenklatura reserviert war. Das hat sich nicht geändert. Und dass nur wenige aufmucken auch nicht.
  Moskau ist verdammt anstrengend, wild und unberechenbar. Im Mittelalter war die Stadt fast 200 Jahre mongolischen Eroberern tributpflichtig. Manche wissen bis heute nicht genau, ob man hier schon in Asien oder doch noch in Europa ist. Eine Mischung eben aus Grausen und Entzücken. Moskau ist im Kreis der Weltstädte angekommen. Wo war noch mal dieses New York?

 3. de komende generatie kinderen zijn de nieuwe melkkoeien,dus krijgen mensen die kinderen nemen daar een subsidie voor(kinderbijslag).een bijkomstig voordeel is dat mensen die kinderen hebben makkelijker te manipuleren,sociaal te chanteren zijn om er volgzame loonslaven van te maken.ze hebben meer te verliezen dus bieden ook minder weerstand.

 4. Leuke gedachte over de ‘uitadem’-belasting. Maar het kan nog gekker. Over afzienbare tijd is de lucht -dankzij de overheidsinspanningen om met uw en mijn geld- de lucht zo schoon te krijgen dat we een ‘inadem’-belasting krijgen, een zuurstofheffing voor iedereen die wil ademen. Zo zie je, het kan nog gekker. En, het zou mij niet verbazen als het nog eens zover komt.

 5. Ik denk dat de regering graag een co2 belasting wil op het uitademen
  Gelukkig produceer ik meer so2 dan co2.

Comments are closed.