Hoewel de overheid internet maar niets vindt, houdt zij er een opmerkelijke hobby op na: het sparen van domeinnamen. De wereld van domeinkaping en merkenrecht is nog volop in ontwikkeling maar er bestaat wel een soort mores dat je alleen een domein moet aanvragen als je daar zelf iets mee wilt doen en anderen niet schaadt.

De overheid is echter thans in het bezit van een bijzondere lijst van domeinnamen waarvan het nut volstrekt onduidelijk is.

Waar zijn onze ambtelijke broeders en zusters nu weer mee bezig? Een domein over kinderzitjes? Een academie voor HRM? Blijf nu eens met jullie plakkende tengels van de markt af!

Enkele jaren geleden registreerde het bedrijf Namespace 45000 domeinnamen om deze tegen winst te verkopen aan de belanghebbenden en/of gedupeerden. Toen Namespace de rekening kreeg voor de registratie van al die namen, verdween het snel van de markt.

Natuurlijk kosten al die nutteloze kinderzitjes-domeinen de overheid ook geld, maar daar zit zij niet mee. Een verhoging van de BTW op vlees van 6 naar 19% en hup, je kunt de komende 30 jaar weer duizenden onzin-domeinen betalen.

Wellicht willen de dienaren van het volk voorkomen dat bepaalde domeinen worden gebruikt voor kritiek op de overheid of de politiek. Wat te denken van stopdebureaucratie.nl en bureaucratischgedoe.nl.

Klik gerust en zie waarom er een overheidstekort is.

In dat geval zie ik het somber in voor de belastingbetaler want er zijn nogal wat namen te bedenken die ooit mogelijk tegen de overheid kunnen worden gebruikt.

bureaucratiemaaktmeerkapotdanjeliefis.nl
alles-wat-u-afdraagt-kan-en-zal-tegen-u-worden-gebruikt.nl
overoorlogmagjeliegen.nl
doordebankgenomen.nl
hetwoordoverheidkomtvanoverheersing.nl

Afijn, ik heb de staat nu al weer genoeg dure tips gegeven.

Sen Huwa

5 REACTIES

  1. Kut-overheid.nl en de-overheid-zuigt.nl zijn ook nog vrij, evenals de versies zonder streepjes.
    Leuk voor thuis.

  2. Wekt het verlangen op om alle .com varianten te nemen en hier juist hetgeen op te hosten wat de overheid wilt voorkomen. Jammer genoeg heb ik geen onuitputtelijke inkomstenbron.

  3. Dit is echt verschrikkelijk. Met onze belastingsgeld financieren ze onze censuur. Wat doet de politie?!

Comments are closed.