JUSTICEIn Nederland gaat er geen dag voorbij of de overheid, de regering, de minister of wat voor overheidspersoon of apparaat dan ook komt in de publiciteit, vaak gewoon met baarlijke nonsens doch meestal met onheil. Als burger in Nederland word je zo langzamerhand helemaal gek van die volkomen nutteloze overheidsparasieten, want dat zijn het! Het is alsof je de hele dag rondloopt met de overheid op je rug, haar hete adem in je nek hijgend, over je schouder meekijkend bij alles wat je doet, ondertussen in je zakken speurend naar je laatste cent terwijl je je nek breekt over politie, BOA’s,  parkeercontroleurs, milieupolitie, toezichthouders, handhavers enz. enz. met de super handige PDA in de aanslag!! 
 
Veel zwaar geïrriteerde burgers houden zich inmiddels onledig met verzet tegen alle waanzin die er van deze mislukkelingen af komt, tijd en energie welke veel nuttiger en prettiger besteed zou moeten worden. Het verzet is echter volkomen terecht want geen van de regeringen van de laatste 3 decennia heeft het klaargespeeld om met wat voor zinnigs dan ook op de proppen te komen, nog erger, het land bevindt zich al jaren in een neerwaardse spiraal! In plaats van ons geld zorgvuldig te beheren en verantwoord uit te geven aan zaken die de meeste burgers willen is het een orgie van geldsmijterij aan megalomane projecten waar we per saldo niets aan hebben, het fiasco van de utopie “multiculturele samenleving”,  het overvloedig deponeren van onze zuurverdiende centen in de bodemloze put van de ontwikkelingssamenwerking” en tenslotte het zelfverrijken  met dikke salarissen, onkostenvergoedingen, bonussen en snoepreisjes !!

 Creatief burgers plukken
Nu kost dat allemaal nogal wat zult u denken, moeten ze niet zoals iedereen wat bezuinigen?? NEE ! Helaas hoeven ze helemaal niet te bezuinigen zolang u en ik nog een paar euro overhouden waar ze beslag op kunnen leggen middels nieuwe wetten/regels/tarieven enz.! Als er namelijk iets is waar de overheid, van hoog tot laag, in uitblinkt, dan is het ons op creatieve wijze ontdoen van ons geld zonder dat de meeste mensen het in de gaten hebben.

 Men is wel zo slim om datgene waar we niet buiten kunnen het zwaarst te belasten, zo betalen we al jaren “ecotaks” op onze energie, ons aardgas ; een “regulerende energiebelasting” om te voorkomen dat we er “al te scheutig” mee om gaan. Een schandalig staaltje betutteling en volksverlakkerij! De kale energieprijs is verder gekoppeld aan die van aardolie alleen schijnt deze nooit mee te dalen met de aardolieprijs, hij gaat alleen mee omhoog!!

 Een van de voornaamste melkkoeien is het verkeer. Alle inkomsten uit wegenbelasting en accijns/btw op brandstoffen plus btw op nieuwe auto’s waren niet genoeg. Daarom werd er BVB ingevoerd, met uiteraard het hoogste tarief voor dure auto’s. In 1993 werd de BVB omgezet in BPM met in het achterhoofd al het reserveren van “wisselgeld” om te ruilen bij introductie van de km-heffing.
Was de BPM al illegaal in de EU, gaf het een enorme discrepantie met autoprijzen in aangrenzende landen, het is ook belasting-op-belasting wat niet voor zou mogen komen. Behalve dat in 2009 de accijns op brandstoffen is verhoogd stijgt deze verder per 1-1-2010 om toch vooral “de index” te volgen.

Gedurende het gehele jaar 2010 zal de wegenbelasting verhoogd worden “om de BPM af te kunnen bouwen” bij de introductie van km-heffing.  Het afbouwen van de BPM zal de miljoenen burgers die uitsluitend gebruikte auto’s kopen trouwens worst wezen; dat betaalden ze toch al niet, dat gaat op in de afschrijving. Het hele “km-heffing” verhaal is pure volksverlakkerij : de vaste kosten worden stelselmatig opgevoerd omdat deze in verhouding te laag zijn om tzt te kunnen komen tot de reeds bij voorbaat flink hoog vastgestelde km-prijs , zo werkt dat in Nederland ! En, geen zorgen “Eurlings betaalt de eerste kastjes”. Oh, aardig van hem, maar waar komt dit geld vandaan dan? Niet uit zijn eigen zak nemen we aan.
De Haagse achterkamer manipulators en konkelaars gaan er verder gemakshalve aan voorbij dat we reeds lang km-heffing hebben in de vorm van schandalig hoge opslag op de kale brandstofprijzen waardoor mensen die veel rijden of auto’s hebben die veel verbruiken ook veel meer belasting betalen !

 “Zorgwekkende” zaken !
O ja, men maakt zich “grote zorgen” (zie al die schijnheilige koppen op de TV, sommigen hadden écht acteur moeten worden!) om de files, daarom moet die km-heffing er komen plus graag nog “spitsheffing”! Wie wil rijden moet nu eenmaal betalen hè?? Wellicht zou een stop op massale woningbouw langs zwaar overbelaste wegen zoals A1,A2,A9,A10, A27, A16 enz. echter meer effect sorteren. De hierdoor veroorzaakte problemen zijn immers niet te bevatten zo groot.
Thuiswerken kan misschien ook nog nader ontwikkeld worden. Verder worden in heel Nederland aan de lopende band buurthuizen en veemarkthallen gesloopt om vrijkomende ruimte toch vooral onmiddellijk vol te bouwen met woningen met alle consequenties voor het verkeer ; voor leuke locale evenementen zal dan ook geen plaats meer zijn. Maar ja, “vooruitzien” als het niet met de centen te maken heeft konden ze nog nimmer op betrapt worden!

 We krijgen er wél wat voor terug !
Wat krijgen we nu eigenlijk terug voor de miljarden die ons jaarlijks worden afgetroggeld voor het voorrecht een motorvoertuig te “mogen” bezitten? Wegenbouw is al onvoldoende sinds de ‘60er jaren. Elke met grote terughoudendheid en weerzin aangelegde nieuwe weg was reeds ontoereikend op het moment dat deze in gebruik werd genomen. Men dacht misschien “als we niet zulke brede wegen aanleggen rijdt men misschien ook minder” want plezier aan auto- en motorrijden is immers taboe in het Calvinistische Nederland.
Dat zal ook de achterliggende gedachte zijn geweest bij de aanleg van de vele duizenden nutteloze verkeersdrempels, meestal op onzinnige plaatsen, welke het Nederlandse secundaire wegennet hebben veranderd in één hele grote hindernisbaan! De volkomen onnodige extra milieuschade door fijnstof en CO uitstoot t.g.v. remmen en weer gasgeven doet er deze keer niet toe. Het milieu is wel heilig maar autootje pesten staat nog steeds 1 met stip !!

Sinds het aantreden van de “minister van verkeersboetes”, 1e klas volksverlakker Spee, komt “te snel” ten opzichte van een krampachtig vastgestelde zeer lage snelheidslimiet je trouwens te staan op de omschrijving “verkeerscrimineel”!

 De door de burgers opgehoeste miljarden zijn helaas blijkbaar onvoldoende om ons te gunnen ergens stil te mogen staan met ons duur betaalde voertuig want het is in zowat heel Nederland inmiddels “betaald parkeren” wat uiteraard weer verdedigd wordt met valse voorwendselen en pure leugens. De gemeenten weten echter wel raad met deze inkomsten en die uit “bestuurlijke boetes” zoals voor “fout parkeren” @ € 60 al zullen de burgers daar zeker niks van terug zien.

Bedrijven
Opgelicht op grote schaal worden ook de bedrijven ; elk jaar moet er betaald worden aan de “Registratiekamer”. Wat doet deze instantie (een zelfstandige dochter van het ministerie van justitie, het zal ook niet!) ? Heffingen opleggen ! Dan is er nog de Kamer van Koophandel. Behalve een suf krantje uitgeven organiseren ze cursussen voor bedrijfsmedewerkers t.b.v. eisen die speciaal voor dit doel in het leven zijn geroepen. Heb je een uittreksel nodig dan moet er voor deze druk op de knop echter weer € 11,-. betaald worden. Maak je verlies met je bedrijf, geen nood ; je moet te allen tijde BTW afdragen zodat de schatkist er nimmer onder hoeft te lijden !

 Uw rijbewijs

Het CBR is ook zo’n “leuk” verhaal. Een noodlijdende overheidsinstantie met het monopolie op rijbewijzen. Goh, de introductie van het rijbewijs voor bromfietsen en krankzinnig dure cursussen voor bestuurders die “in de fout” zijn gegaan kwam ze wel goed van pas. Het voornemen om rijbewijzen te verplichten voor tractoren zal ze evenmin windeieren leggen. Ondertussen is het aantal kandidaten dat vanwege volkomen onzinnige zaken wordt afgewezen voor het rijbewijs legio; met zo’n 50.000 examens per kwartaal ligt het slagingspercentage “1e keer” steevast onder de 50%. Voorwaar een lekkere vetpot. Het zal echter geen verbazing wekken dat ook hier de miljoenen geruisloos verdwijnen.

Besparen op computers en ICT veroorzaakten enorme wantoestanden terwijl de directie zichzelf rijkelijk bedeelde :

De salarisverhogingen van de afgelopen jaren zijn heftig te noemen. Zo verdiende de financieel directeur in 2006 nog net iets meer dan twee ton en zat hij in 2008 al op de 292.000. De algemeen directeur zat in 2006 nog op 271.000 en nu dus op 440.000 euro. Dat zijn verhogingen van bijna vijftig procent in drie jaar tijd. (bron:NOS nieuws)

 Dat zondige gokken in NL
Kijkend naar Las Vegas en Atlantic City zal een ieder concluderen dat gokken een zeer winstgevend bedrijf is. De mega hotels en casino’s worden er uit de grond gestampt. Was het in de ‘50er jaren de Maffia die het gokken controleerde, in Nederland is dat anno 2010 nog steeds de overheid. Qua bescherming van deze belangen worden er ook geen brute methodes geschuwd. Zeer gemakkelijk voor de Maffia die zich heeft opgewerkt tot overheid; alles wat concurrenten doen is immers “illegaal” hetgeen de weg effent voor rigoureuze maatregelen. Bij invallen met man en macht plus honden in buurthuizen en cafés, waar b.v. een “illegaal” pokertoernooi plaatsvindt, wordt de hele handel inclusief het geld van de spelers in beslag genomen en de organisator geboeid afgevoerd. Dit dus in een land waar TBS’ers keer op keer onbegeleid op “verlof” mogen gaan, steevast de kuierlatten nemen en allerlei zware misdaden plegen!

 Uw laatste Euro’s
Evenzeer stuitend : een gigantische organisatie, ondersteund door uitgekiende wetgeving, zorgt dat de Nederlandse weggebruiker systematisch wordt gecriminaliseerd en bestolen van zijn laatste centen wat jaarlijks zo’n € 600.000.000 in het laatje zonder bodem brengt! Hiervoor laat de politie zich schandalig misbruiken; verontwaardiging over gebrek aan respect van de burgers is daarom ongelofelijk laf en hypocriet ! Het zwaar bekritiseerde BVOM met zo’n 70 man houdt zich UITSLUITEND bezig met het generen van  verkeersboetes waar ook o.a. het CJIB speciaal voor is opgericht. Het merendeel valt zeer comfortabel onder de uitermate welgevallige wet WAHV (Mulder). Hoewel inmiddels de naam is veranderd blijft het enige doel van deze walgelijke organisatie ondubbelzinnig overeind :

Taakomschrijving
Het Landelijk Parket Team Verkeer (voorheen Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie) is een zelfstandig onderdeel van het Openbaar Ministerie (OM) dat weggebruikers controleert op verkeersovertredingen (bron: OM)

Dat een dergelijke organisatie kan bestaan in Nederland is een schande, een farce van de eerste orde: over uitholling van de Rechtstaat gesproken! Het feit dat burgers nu bezuinigen op hun goede doelen omdat er zo langzamerhand wel erg veel richting CJIB gaat, want qua bekeuren wordt de lat stelselmatig lager gelegd, kan de overheid niets schelen, geobsedeerd als men is van burgers plukken en ons geld over de balk smijten!

 Wat vinden wij daar nu van?
Buitengewoon jammer dat het gros van de bevolking liever de kop in het zand steekt i.p.v. deze dieven, leugenaars en terroristen ter verantwoording te roepen!

Absoluut ongelofelijk dat het CDA in peilingen nog steeds de grootste partij blijkt te zijn, ook D66 is weer in opkomst! De grote vraag is nu, waarom doen de burgers dit, uit zelfkastijding of domheid? 

 De plucheverslaafde karikaturen in de Tweede (slaap)Kamer moeten zich allereerst kapot schamen; de € 7000 die ze maandelijks vangen van ons geld konden niet meer verspild zijn! In de wandelgangen is het immers hoofdzakelijke partijpolitiek handjeklap over de ruggen van de burgers, de grootste wantoestanden worden doodgezwegen.

 Ingezonden door Eric Genemans

11 REACTIES

 1. Op Transparant Nederland stemmen en kijken of zij zich waar kunnen maken. Is het proberen waard aangezien al die huidige partijleden ekaars vriendjes zijn en een show opvoeren.

 2. ze belasten inderdaad het liefst dingen waar mensen het moeilijkst zonder kunnen. Zo hedden ze ooit in Frankrijk de gehate zoutbelasting ingevoerd. Dit omdat mensen zout nodig hadden voor het conserveren van bederfelijke waar.

  Alcohol, sigaretten en auto zijn dan ook favoriet voor belasting. Energie zit er aan te komen. Vreemd genoeg zit voedsel wel in het 6% tarief, kennelijk schatten ze in dat dat te ver gaat. Kunst en cultuur zitten ook in een lager tarief, maar dat is alleen om de uitoefenaars aan hun kant te krijgen vanwege de propaganda doelstelling. Dingen als braille apperatuur zitten ook in het 6% tarief. Slim, want dat leverde ze toch niets op en benadrukt de zorgrol waarmee de overheid in de moederhuid kruipt om gehoorzaamheid af te dwingen. Met veiligheid kruipen ze in de vaderhuid, zodat vadertje staat een stel gehoorzame kinderen krijgt.

 3. @PCRS als vader wens ik niet met de NL-overheid vergeleken te worden. Schaam je, mij en andere lezers hier zo te stigmatiseren.

 4. Het blijkt dat we aan zelf kastijding doen.
  Het lijkt wel of we het allemaal lekker vinden!
  Als we nou allemaal een week in bed blijven liggen!
  Maar dan ook allemaal.
  Lopen ze een hoop tax mis.

 5. Ik las niks over (soft)drugs, en waarom dat verboden moet zijn.

  De kilometerheffing zal het geld voor de aanleg ervan, infrastructuur, extra ambtenaren en gebouwen nog niet eens opbrengen.
  Dat moet ook nog eens van de “winst” af voordat het wat op kan brengen.
  Dit wordt zo een gigantische blunder…

 6. Ik ben voor deze regering, ik ben voor kilometerheffing, ik ben voor alles dat komt….Was eerst tegen, maar dat hielp niet. Misschien helpt het als we massaal voor zijn, dan stort de troep misschien eerder en sneller in…Geen protesten, geen ho’s en maar’s, gewoon alles slikken en dan stikken…Zoals een echte burge…HOER betaamt.

  http://benbijnsdorp.info/SenEp024.html

 7. De problemen zijn begonnen met de invoering van het algemeen kiesrecht. Voor die tijd bemoeide zich alleen de maatschappelijke elite met politiek, mensen die iets bijdroegen aan de samenleving, nu Jan en Alleman.

  Vroeger waren politici wijze mensen die hun sporen verdiend en hun schaapjes op het droge hadden. Al kregen ze er niets voor, ze deden het uit idealisme, voor een beter bestaan voor iedereen. Nu zijn politici vooral mensen die nergens anders goed voor zijn, typische baantjesjagers en nitwits.

  Het niveau van het debat in parlement en gemeenteraden is bedroevend en de prestaties van de overheid eveneens. Zo graaft men het eigen graf.

  ===
  “A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves money from the Public Treasury. From that moment on, the majority always votes for the demagogue promising the most benefits from the Public Treasury with the result that a democracy always collapses over loose fiscal policy always followed by dictatorship.”

  – Alexander Fraser Tyler in The Decline and Fall of the Athenian Republic.

 8. @.M
  Sorry M, maar een wolf verkleed zich nu eenmaal soms al schaap om de hapjes om de tuin te leiden.

 9. Voeger (Er was eens lang, lang geleden) stond er in Grondwet een artikel daad verbood belasting te heffen over belasting. Bij de invoering van de BTW is dit artikel héél stilletjes verwijderd.

Comments are closed.