Om de week af te sluiten 2 zaken in de categorie “cynische humor”. De eerste is een Powerpoint presentatie over Obama. Voor sommigen misschien helaas in het Engels, maar vertalen naar het Nederlands zou de essentie van de tekst weghalen. Als compensatie voor degenen die geen zin in Engelse teksten hebben, nog een Nederlands ambtenaren-mopje om uw vrienden, familie en kennissen te laten weten, vooral als zij ambtenaar zijn.

Klik op  obama  en daarna in het nieuwe venster nogmaals op “obama” om de presentatie te starten.
Met dank aan Perspicere voor het aanleveren van de originele tekst.

De vrolijke noot voor het einde van deze week, een ambtenarenmopje:

Sollicitatie bij een notaris.

Een notaris zoekt een nieuwe medewerker om zijn akten af  te stempelen.
En omdat op sommige formulieren wel 10 stempels nodig zijn, moet de nieuwe medewerker natuurlijk de minimale vaardigheid bezitten om tot 10 te kunnen tellen.
 
De eerste sollicitant meldt zich, gaat zitten en de notaris vraagt of hij tot 10 kan tellen.
“Ja, natuurlijk,” antwoordt de man “10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0”
“Ja goed,” zegt de notaris, “maar kun je dat ook vooruit ?”
“Nee,” is het antwoord, “Ik heb hiervoor bij de NASA gewerkt en daar telden we altijd zo.”
“Niet geschikt ! Ik wens u nog een prettige dag verder en stuurt u a.u.b. even de volgende naar binnen.”
 
De volgende sollicitant, als hij gevraagd wordt of hij  tot 10 kan tellen zegt:
“Jazeker, 1, 3, 5, 7, 9, 10, 8, 6, 4, 2. !”
Ja, maar kunt u niet van 1 tot 10 tellen in de normale volgorde ?”
“Nee,” zegt de man,  “Ik ben postbode geweest en zo heb ik altijd geteld als ik de huisnummers naliep.”
“Bedankt en tot ziens, zou u zo vriendelijk willen zijn de volgende kandidaat binnen te laten a.u.b. !”
 
De notaris weer (al lichtelijk geïrriteerd): “kunt u tot 10 tellen ?”
De derde kandidaat: “Zeker, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.”
Notaris: “Dat is geweldig, waar hebt u hiervoor gewerkt ?”
Kandidaat: “Nou, ik ben ambtenaar bij de gemeente.”
Notaris: “Bij de gemeente ? Daar sta ik van te kijken. Tot zo ver past u prima in het profiel.
Zeg eens, niet dat het nodig is, maar kunt u ook  verder tellen dan 10 ?”

Kandidaat: “Maar natuurlijk, BOER, DAME, HEER, AAS !” 

10 REACTIES

 1. Een tijdje geleden heerste er ergens in een overheidsarchief een ware muizenplaag. Op een dag werd het archief bezocht door een hoge ambtenaar, die erg schrok van wat hij aantrof en eiste dat er onmiddellijk maatregelen genomen zouden worden. Hij kondigde aan dat hij een paar weken later terug zou komen en dan moesten de muizen verdwenen zijn.

  Het personeel van het archief vond dat hun chef eigenlijk wel gelijk had en besloot op zoek te gaan naar een kat. De kat werd gevonden en in het archief neergezet, waarna het dier onmiddellijk enthousiast op jacht ging. Een paar dagen later was er geen muis meer te bekennen. De chef werd telefonisch op de hoogte gebracht van dit succes en daarmee leek de zaak afgedaan te zijn.

  Een paar maanden kwam de hoge ambtenaar opnieuw op bezoek. Tot zijn verbazing en grote ergernis renden er nu minstens zo veel muizen tussen de archiefkasten rond als tijdens zijn eerste bezoek. Verontwaardigd eiste hij een verklaring: “Hoe is het mogelijk dat het hier weer vol zit met muizen? Jullie hadden hier toch een kat rondlopen?”

  “Jawel”, was het antwoord, “maar die kat heeft nou z’n vaste aanstelling!”

  ===
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/5768042/__Muizennest_op_bureau_agent__.html?p=32,2

 2. @pcrs [7]: Okay pcrs, stond net op het punt om hem je persoonlijk toe te sturen. Dat laat ik nu achterwege. Groetjes, Paul.

 3. Een opzichter in de zoo had moeite met het uit elkaar houden van 2 paarden. Daarom besloot hij van 1 de start af te knippen. Dat werkte een tijdje, tot die weer aangegroeid was.
  Na diep nadenken, besloot hij van 1 paard de manen kort te knippen. Dat werkte, doch helaas eveneens slechts tot die weer aangegroeid waren.
  Tenslotte kwam hij op het idee om de paarden op te meten en te kijken of er misschien een verschil was. En toen kwam hij erachter dat het zwarte paard 2 centimeter langer was dan het witte.

  Peter de Jong [10] reageerde op deze reactie.

 4. @.M [9]:

  Had Jules de Korte een bijbaantje, .M? 😉

  Patrick Kicken kan er ook wat van:
  http://ambtenaar.blog.nl/werk/2009/06/08/ambtenarenmoppen-van-een-dj

  ===
  Een man komt binnen in het bureau van een ambtenaar en bemerkt dat daar een insectenprobleem heerst. “Wat zitten hier veel vliegen” zegt de man. “Ik weet het” zegt de ambtenaar “17…”

  Moos komt bij het woningbureau. Hij zegt: ‘Ik zoek een woning.’ Zegt de ambtenaar: ‘Heeft u een urgentieverklaring?’ ‘Nee,’ zegt Moos. Zegt de ambtenaar: ‘Komt u dan over twaalf jaar maar terug.’ Vraagt Moos: ”s Morgens of ’s middags?’

  Een ambtenaar bekijkt aan het eind van de maand zijn salarisstrook en ziet met opwinding dat er vijfhonderd euro te veel is bijgeschreven. Maar hij besluit er niets van te zeggen. Een maand later staat er vijfhonderd euro te weinig op zijn salarisstrook. Boos stapt hij naar zijn baas om zich te beklagen. Zijn baas: ‘Maar waarom heeft u vorige maand uw mond gehouden toen er teveel op stond?’ Ambtenaar: ‘Eén fout wil ik door de vingers zien, maar twee wordt me te gek!’

  Op de kermis staat een krachtpatser die een citroen helemaal uitknijpt. Er wordt een beloning uitgeloofd voor degene die er nog een druppel uitkrijgt. Allerlei sterke mannen knijpen in de citroen zo hard als zij kunnen, maar er komt geen druppel meer uit. Dan komt er een miezerig mannetje naar voren. Hij knijpt een hele straal sap uit de citroen. Verbaasd vraagt de krachtpatser of het mannetje aan krachttraining doet. ‘Nee hoor,’ zegt het mannetje, ‘ik ben gewoon belastingontvanger.’

Comments are closed.