In het Verenigd Koninkrijk, waar camera’s zo’n beetje alles registreren, is Tony Blair onlangs verschenen voor de commissie van Chilcot.

Na 6 uur babbelen was o.a. duidelijk, dat Blair geen spijt had van zijn handelingen die er toe hebben geleid dat tegen de 700.000 mensen tegen hun wil van hun leven werden beroofd.

Er waren ook nog een handjevol mensen die protesteerden tegen deze oorlogsmisdadiger, waarbij men niet geheel te spreken was over de manier waarop e.e.a. in “de juiste banen” was geleid. Zie de tweede video. Ook kun je je natuurlijk afvragen, of deze Wij van WC-eend-commissie meer dan een deuk in een pakje boter gaat trappen. In ieder geval zijn ze naar het schijnt niet te beroerd om dingen onder de pet te houden.

Frappant is het, dat Blair gewag maakt van een “failed state” (ongeveer in het midden van de eerste video), waarmee bij op Irak doelt. Ik zou eerder willen stellen dat het andersom is. Blair en anderen die achter zijn krankzinnige doctrine staan, mogen vooralsnog blij zijn, dat er geen ander land is dat het Verenigd Koninkrijk (en de VS, Nederland, etc.) als een “failed state” ziet en de zaak even recht komt zetten.

Het gore lef waarmee dit mispunt dergelijke opmerkingen maakt, alsmede de volgzaamheid van velen, vervult mij met walging. Ik zal er dan ook geen traan om laten indien hij, samen met andere lakeien zoals Balkenende c.s. ongevraagd toebedeeld krijgen wat zij bij honderdduizenden anderen hebben veroorzaakt: een voortijdig einde van hun leven. Ze zijn geen haar beter dan andere oorlogsmisdadigers zoals Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot, Churchill, Bush, etc. etc. Dat ze mogen rotten in de hel (zo die bestaat).

Daily Mail artikel.

Telegraph artikel.

[HTML1]

[HTML2]

7 REACTIES

 1. Helemaal mee eens. Blair is een oorlogsmisdadiger en hopelijk zijn er wat Irakezen die het Britse rechtssysteem tegen hem weten te gebruiken. Men is in de UK nogal dol op ‘libel’ (laster) rechtzaken en wie weet zit er meer in het vat.

  Niet onvermeld mag blijven dat Blair kort na zijn aftreden als dikbetaalde consultant ging werken voor Goldman Sachs. Of was het voor JP Morgan Chase? Die lijken zo veel op elkaar. “Doing God’s Work”.

  Over God’s werk gesproken. Dat kom je vanzelf bij Blair’s recente bekering tot het katholicisme. Probeert ome Toon straks zalig verklaard te worden? Daar acht ik hem megalomaan genoeg voor.

  Maar bij deze is hij in het zonnetje gezet als “Creep of the Week” bij de Vrijspreker. Gefeliciflapstaart.

 2. Het gemak waarmee de politici die besloten hebben Irak aan te vallen wegkomen met hun vertelde leugens verbaast me. De geloofwaardigheid is ernstig ten gronde gericht, er zijn 100-duizenden mensen gestorven, er zijn miljarden dollars verdwenen, de oorlog is nog gaande en het einde is nog niet in zicht.

  De ironie is dat met veel machtsvertoon Saddam en kornuiten opgehangen zijn, terwijl de oprichters van Guantanamo Bay, zij die martelpraktijken goedkeuren, gewoon hun ontbijtje doen en met een grote auto naar het werk gaan.

  Hoe kan in een, wat wij toch claimen, een beschaafd land dat deze misdaden zonder slag of stoot afgedaan worden met een ‘ach, foutje, maar het eindresultaat had altijd gelijk moeten blijven’?

  Voor mij is de geloofwaardigheid en het vertrouwen in dit soort mannen (Balkenende incluus) volledig verdwenen.
  Hub [3] reageerde op deze reactie.

 3. @bill [2]:

  “Hoe kan in een, wat wij toch claimen, een beschaafd land dat deze misdaden zonder slag of stoot afgedaan worden met een ‘ach, foutje,….”

  Heb je al eens bedacht met hoeveel gemak het gros van de mensen “geweld” accepteren om hun wensen te vervullen?
  Dat doen ze op zogenaamde “democratische” wijze en sturen ze de politie af op degenen die niet willen gehoorzamen.

  Daar ligt het begin van het escalerende geweld.

  bill [7] reageerde op deze reactie.

 4. @John2 [4]:

  Dat zullen “we” zelf moeten doen. Zolang “men” het allemaal maar voor zoete koek slikt, denkt dat het wel voorbij zal waaien (not), een keer de schouders ophaalt en weer verder gaat met de dagelijkse beslommeringen, kunnen dergelijke lowlifes in maatpak hun gang blijven gaan.

  “Iemand” hebben “we” niks aan, want die zal gewoon op dezelfde voet verder gaan zodra die aan de macht is. Daar draait het nu juist om..

 5. Die blair zal zijn trekken toch nog wel een keertje op zijn brood krijgen, want dit muisje heeft een lang staartje genocide op burgers plegen,als hij daar mee weg komt kan je beter de deur van het recht spreken dicht doen, dit is volledig onnodig geweest dat geweld. De oorlogsindustrie moest weer geld kunnen vangen en zo blijven wij maar in dat cirkeltje zitten! Die boeven moeten aan de ketting gelegd worden. In de top blijken dan allemaal boeven te zitten!

 6. @Hub [3]:
  “Heb je al eens bedacht met hoeveel gemak het gros van de mensen “geweld” accepteren om hun wensen te vervullen?
  Dat doen ze op zogenaamde “democratische” wijze en sturen ze de politie af op degenen die niet willen gehoorzamen.”

  Ja Hub, daar heb ik al eens over nagedacht en ik ben tot de conclusie gekomen dat het type mensen dat dat accepteert, die mensen zijn die tevens aan de macht zijn of macht willen – als jij dit als ‘gros’ ziet dan zijn we het eens.

  Mij lijkt het is alsof zij een gen in hun DNA hebben dat hen in deze richting drijft, want het is een terugkomend verschijnsel. Zo zouden in mijn simpele model terroristen hetzelfde gen hebben als bepaalde politici. Maar dit is nu te hypothetisch om op door te gaan.

Comments are closed.