donderdag, 25 februari 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De logica van EU-bestuurders

Deze politici willen graag een zo groot mogelijke EU. Daarom werken ze hard aan uitbreiding met zoveel mogelijk landen die nu nog vrij zijn. Zo hebben ze, behalve Turkije, ook IJsland op hun wensenlijst.  Dat is een land dat failliet is, zijn schulden niet kan betalen, en dat dreigt leeg te lopen door een grote emigratie. Echt een land waarin Nederlandse belastingbetalers een hoop geld kwijt kunnen en solidair mee zijn. Zie onderstaand NOS-bericht

NOS

EC: IJsland klaar voor lidmaatschap

Update: woensdag 24 feb 2010, 16:06

De Europese Commissie zegt dat IJsland klaar is voor onderhandelingen over toetreding tot de Europese Unie. In een advies aan de lidstaten staat dat het land voldoet aan de eisen die gesteld worden aan toetreding.

IJsland hanteert al veel EU-regels en heeft een goedwerkende markteconomie. De commissie vindt wel dat het land wetten moet verbeteren, zoals die voor visserij, milieu en vrij verkeer. Verder vindt de commissie dat IJsland nog niet economisch stabiel is.

Het land heeft grote schulden door onder meer de omgevallen internetbank Icesave.

Nederland en Engeland willen de bijna vier miljard euro terug die ze aan IJsland hebben geleend om de rekeninghouders van Icesave te compenseren. IJsland wil een andere oplossing. Het stelt nieuwe onderhandelingen voor en het houdt een referendum

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Belastingen, Economie, EU, Overheid, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Zacharias schreef op : 1
  Zacharias

  De situatie IJsland gaat hoe dan ook escaleren. Als IJslandse politici een voor IJsland slecht akkoord er doorheen drukken voor het referendum 6 maart, dan worden ze thuis gelyncht. Drukken ze er geen akkoord door voor 6 maart, kunnen ze hun internationale politieke carrieres wel vergeten. Mooie spagaat. Altijd lastig als je zonder moreel kompas vaart, eens zal je verdrinken.

  Maar wat helemaal mooi is zijn de emigratiecijfers van IJsland. Heb ze even niet bij de hand, maar las dat er in 2009 een recordaantal van 12.000 mensen het eiland heeft verlaten (procentje of 3). Ik vermoed productievelingen. Kortom, het eerste domino-steentje is gevallen. Paar miljard euro verhalen op wat ouden van dagen en zwervers straks. Nog steeds moreel Wouter Bos? Teken nu het nog kan onze eigen petitie, voor afwijzing van de NL claim op IJsland:

  www.petitiononline.com

 2. Romee schreef op : 2

  Mijn tegeltje.

  Alles is logisch, maar het lijkt niet altijd logisch, omdat je
  niet altijd alles weet.

 3. Peter de Jong schreef op : 3

  Die IJslanders zitten op een goudmijn. Dit mag je nergens anders in Europa doen:
  www.youtube.com

  En voor de dames hebben ze dit:
  www.leonneal.com

  ===
  “Sometimes the light at the end of the tunnel is … a muzzle flash!”
  – Reaper PCA

 4. There's hope schreef op : 4

  Haha, dat mensen daar wegtrekken kan ik me heel goed voorstellen nadat ik de verhalen van een familielid heb gehoord die daar op vakantie is geweest vorig jaar.

  Zo ongeveer de enige kleur die je op het eiland ziet is grijs. Wel in verschillende schakeringen maar niettemin grijs, grijs, grijs.
  Mensen zijn totaal niet vriendelijk en allemaal erg teruggetrokken.
  Kan me er wat bij voorstellen. Nadat ik foto’s en filmpjes heb gezien – wat een triest land is dat. Daar is iedereen zwaar depressief dat kan niet anders.

  Maar natuurlijk horen ze bij de EU.
  Welkom, welkom.
  Ik vind Israël en China ook bij de EU horen hoor.
  Gezellig allemaal one BIG happy family.
  Geeft je echt een TROSgevoel toch?

  Oscar [6] reageerde op deze reactie.

 5. reiny schreef op : 5

  Heb je een Eurotik dan heb ik liever Erotiek hoor.

 6. Oscar schreef op : 6

  @There’s hope [4]:

  Zimbabwe en Noord-Korea bij de EU. En uiteraard ook bij de Euro-landen. De beeldenaar van het geelmetale deel van de 2-euromunt met de hoofden van Kim Yong Ill en Robert Mugabe. Ik kan niet wachten. 🙂