Politicus Martijn van Dam denkt ook verstand van voetbal te hebben. Het PvdA-Kamerlid raadt Guus Hiddink af bondscoach van Noord-Korea te worden, een gerucht dat de ronde doet. Hiddink is boos op Van Dam.

Hiddink is niet blij met ongevraagde advies van PvdA’er Van Dam

Van Dam reageerde op Twitter op de geruchtenstroom over Hiddink, die gevraagd zou zijn om bondscoach te worden van het Noord-Koreaans voetbalelftal.

Zo schreef de PvdA’er: ‘Niet werken voor de ergste dictatuur van de wereld, Guus!’

Ongevraagd advies
Hiddink, die als bondscoach van Rusland het WK in Zuid-Afrika aan zich voorbij moet laten gaan, is niet blij met het ongevraagde advies.

‘De mannetjes van die partij moeten vooral binnen bij de warme kachel blijven zitten met dit koude weer. Ik denk dat het voor de mensen van de PvdA misschien wel heel moeilijk is zich een idee te vormen van wat er aan de hand is en al helemaal over de relatie tussen Noord- en Zuid-Korea.’

En wij maar denken dat Noord Korea de natte droom is van de PVDA: socialisme in optima forma. Iedereen arm. Zoals het hoort. Toch Martijn?

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Sport/257442/Guus-Hiddink-boos-om-advies-PvdAer-Van-Dam.htm?utm_source=Nieuwsbrief_dag&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief

Ingezonden door RA

2 REACTIES

  1. Als er iemand op de wereld te bedenken valt, die de vrede tussen de twee Korea’s op vreedzame wijze dichterbij kan brengen, dan is het wel Guus Hiddink!

    Wat denkt die van Dam met zijn koude-oorlogs-trauma nu? Dat een wereld-ster en de huidige beste (bonds)coach ter wereld zich iets laat vertellen door een afgeschreven politicus met jaren 50 denkbeelden? Staat hij er wel bij stil, dat Guus ook kan kiezen voor veel betere teams en een veel hoger salaris. Als hij die baan overweegt, dan doet hij dat mijns inziens mede om de vrede tussen de twee Korea’s te bevorderen. Hij is immers al een god in het Zuiden en als hij dat ook in het Noorden wordt, dan is zijn invloed onbeschrijfelijk. Meer dan enig politicus ooit zou kunnen bewerkstelligen. En hoe zou een boycot van Guus het einde van de dictatuur ook maar iets dichterbij brengen?

    Dit is juist een kans uit duizenden! Ik hoop van harte dat Guus ingaat op het verzoek en dan in de halve finale verliest van Zuid-Korea. Na de wedstrijd zorgt hij voor verbroedering tussen de winnaars en de verliezers. Huilende spelers en officials van beide Korea’s op het veld en voor de televisie. Een begin van vrede….

  2. Sport verbroedert de mensen, maar Marcel van Dam is daar niet de goede persoon voor, omdat hij denkt de wijsheid in pacht te hebben en dat hebben meer oud politici, voor mij staat de confrontatie nog voor ogen, die hij met Pim Fortuyn had, toen had hij het gelijk ook niet aan zijn kant!

Comments are closed.