In 1998 begon de jonge libertarische en “conspiracy minded” Alex Jones, naast het radio maken met het maken van films. Zijn eerste film was getiteld: America: Destroyed by Design. Als ik de eer had om de Nederlandse versie te maken dan wist ik in ieder geval de titel al:

Driekracht Der Destructie.In Nederland is gekozen voor een focus op de vernietiging van het enige plekje waar in dit land nog een beetje vrijheid te vinden is: de eigen woning.

Hoe wordt het spel gespeeld? Wat is het doel en wat het middel?

1) Vernietiging woongenot en privacy: Invoering van een landelijke PandBrigade (bijna voltooid)

2) Vernietiging leefomgeving en destructie huizenprijs: Landelijke invoering Staats-Gebruikersruimten (startfase, maar landelijke plannen liggen klaar)

3) Vernietiging huizenmarkt d.m.v. extra vastgoedbubbels: Landelijke invoering “Haags Vangnet”  (BubbelNet) (Minister Eberhard van der Laan, PvdA, is enthousiast voor landelijke doorvoering)

Net zoals bij de PandBrigade en de Staats-HarddrugsGebruikerruimten worden de plannen voor het BubbelNet dus op gemeentelijk niveau bekokstoofd om vervolgens snel landelijk te worden ingevoerd.

Het gevolg is dat je zowel in je huis (PandBrigade) als buiten je huis (junks, GebruikersRuimten, vaak cameratoezicht) een sterk verminderd gevoel hebt van privacy en woongenot.  Daarnaast dondert je huizenprijs in elkaar en zit je al snel met een onverkoopbare woning.

Dit alles werkt natuurlijk goed door op de psyche. In combinatie met een wankele half communistische economie kan dit voor een ondernemer/werknemer al snel een verlies van inkomen betekenen.

Henk Kool maakt de cirkel rond door een gemeentelijk fonds als jouw nieuwe hypotheeknemer te laten fungeren. Dat dergelijke “beschermende” maatregelen in de V.S. al hebben laten zien dat ze zorgen voor vastgoedbubbels op de iets langere termijn, is op Vrijspreker.nl al vaak uitgelegd,  maar uiteraard van minder belang. De banken, die al een rot fundament hebben, smullen ook van het bekende corporatistische idee van wel de lusten, niet de lasten .

De in Nederland intens gehate vastgoed investeerder (met eventuele werknemers) die na jarenlang sparen actief is op executieveilingen worden ambtenaarkundig buitenspel gezet. Ze maken een kapitalistische, egoïsme gedreven winst.  De veel belangrijkere communistische winst, is dat er weer een individu jarenlang verstrikt raakt in de ambtelijke molen (gemeentelijke kredietbank), dat er weer een individu het predicaat zielig en hulpbehoevend  opgedrukt kan krijgen. Ook op de lange termijn worden de rode vruchten nog geplukt:  in de komende jaren worden er in alle PvdA gemeentes dergelijke geld verslindende gemeentelijke fondsen opgezet om de volgende generatie ook weer de nodige vastgoedbubbels te bieden.

De eerder genoemde Alex Jones spreekt in zijn films over de Bilderberg ontmoetingen ( Balkenende gaat ook ) , een wereldregering (Minister van Financiën Wouter Bos: “De G20 kan landen nog nergens toe verplichten, het is nog geen wereldregering” )  en geeft aan wat hun beweegredenen zijn.

Als u al het bovenstaande even rustig in u laat opnemen kan de conclusie niet anders zijn dat de constante druk in Nederland om afstand te doen van onze eigendomsrechten en vrijheid geen politieke kwestie is. Het schijnt immers niets uit te maken of Links of Rechts aan de macht is (VVD heeft schijnbaar enthousiast op BubbelNet gereageerd), het proces gaat door. De conclusie kan niet anders zijn, dan dat er niet gewerkt wordt vanuit een (manke) ideologische gedachtegang om Nederland te verbeteren. Nee, de doelbewuste gedachtegang is om de Nederlandse middenklasse te vernietigen en een kleine groep makkelijk controleerbare paupers over te houden.

Omdat de Vrijheidsfilosofie in Nederland veel minder bekend is dan in Amerika, dient eerst de “installed base” van vrijheidsstrijders, libertarïers, anarcho-kapitalisten, nachtwakerstatisten etc. sterk vergroot te worden voordat er oplossingen komen. Veel charme heeft het misschien niet, maar met een beperkte bemanning is internet propaganda de beste (maar niet volledig benutte) tool die we hebben. Dat het bewustwordingsproces werkt is zeker, het verzet tegen de pandbrigade begon met één artikel op Vrijspreker.nl en eindigde bij aandacht van diverse landelijke traditionele media en machtige  collectivisten die der verantwoording werden geroepen.

Ingezonden door Devidas

8 REACTIES

 1. Is emigreren gewoon niet de beste oplossing, oké het is wat ver gegrepen maar bij mij begint het wel een stapje naar de werkelijk te komen. Ik vraag me sterk af wat de middenstander hier tegen gaat doen?

  Ik wens de mensen alvast sterkte toe, aangezien de meeste mensen het blijkbaar allemaal oké vind (die ik spreek en probeer te overtuigen, word zo vermoeiend telkens als een gek worden bestempeld en aangekeken) en allerlei nutteloze zaken belangrijker vind dan wat er zich afspeelt.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Fugy [1]:
  “…..o vermoeiend telkens als een gek worden bestempeld en aangekeken.. ”

  Ik ken dat gevoel uit ervaring. Het went echter en het kan je gevoel voor zelfrespect wel vergroten. Jij ben dan een van de mensen die zijn verstand en logica gebruikt. Die anderen lopen achter de massa aan die nog steeds denkt dat de aarde plat is!

  .M [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [2]: Mee eens, echter met een kanttekening:
  Het leidt er ook toe dat je op een bepaald moment sociaal geisoleerd raakt, wat weinig bevorderlijk is voor je loopbaan of commercieel succes. Dus juist het opvoedkundig je mond roeren, haalt je financieel achteruit waardoor je met wat pech vroeg of laat zelf in een staatsafhankelijke positie komt, en alzo ten prooi valt an wat je nou net trachtte te bestrijden. Je zit dus met een catch 22: zeg je niks dan heeft het onkruid vrij spel en woekert het maar voort, hoop je echter als “missionaris” mensen te overtuigen, dan haal je jezelf vaak onderuit zonder anderzijds al te veel impact hebben te gehad op het onkruid. Want laten we wel wezen: de artikelen over de pandjesgestapo die hier begonnen vond ik een zeer lovenswaardig initiatief en ik steunde de auteur van harte en was gaarne bereid te storten om bij te dragen in eventuele kosten van een rechtzaak. Maar … wat heeft zijn schrijven nu uitgehaald? Er was wel wat aandacht, tot in de MSM aan toe zelfs. Dat is knap. Maar … is de pandjesbrigade afgeschaft? ‘k Dacht het niet. En zijn andere escorterende maatregelen uitgebleven? Neen, kijk maar naar wat Kool net flikte. Uiteindelijk waren de 6 pandjesbrigade artikelen voor de roverheid niet meer dan een storm in een glas water en gaan zij gewoon voort met hun destructieve plannen.

  Ik vrees dan ook dat Fugy wellicht de op individueel niveau meest practische oplossing heeft. De vraag blijft natuurlijk waarheen dan. Een echt libertarisch paradijs bestaat niet, maar je kan kiezen voor het minst erge land. Het ooit zo geprezen Dubai lijkt inmiddels behoorlijk van zijn sokkel te zijn gedonderd. Singapore dan maar? Of Panama?

  Peter de Jong [4] reageerde op deze reactie.
  Devidas [8] reageerde op deze reactie.

 4. @.M [3]: “De vraag blijft natuurlijk waarheen dan. Een echt libertarisch paradijs bestaat niet…”

  Niet zo somber .M Het Free State Project in New Hampshire loopt al aardig en ook in de rest van de VS zijn er nog genoeg plekjes in het minder bevolkte gedeelte waar je een teruggetrokken leven kan leiden zonder bovenmatig te worden lastiggevallen door je medeburgers.

  Heb je genoeg geld dan zijn er ook in landen als China (w.o. Hong Kong), Brazilië, Zuid-Afrika mogelijkheden. Verder hebben de mensen in Australië en New Zealand een behoorlijk libertarische mentaliteit (mijn neef en zijn vrouw die hier onlangs over waren uit New Zealand stonden letterlijk perplex over de communistische toestanden in NL).

  Heb je een beroep dat je in hoofdzaak via het internet kan uitoefenen dan kan je natuurlijk ook lekker onder de palmen op een eilandje in de Pacific gaan zitten.

  En als je een eigen boot hebt kan je gemakkelijk kiezen onder welke vlag je vaart. Dit is de luxe oplossing: http://www.aboardtheworld.com/

  ===
  Secession links:
  http://www.libertarianfaq.org/index.php?title=Political_Philosophy

  World Freedom Atlas:
  http://freedom.indiemaps.com/

  CIA World Factbook
  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/

  NationMaster
  http://www.nationmaster.com/index.php

  .M [5] reageerde op deze reactie.

 5. @.M [5]:

  Het World Factbook van de CIA heeft de meest up-to-date landeninfo. De economische paragraaf per land is zeer informatief (begrotingstekorten, staatsschuld e.d.) en je kan gemakkelijk landen vergelijken. NationMaster geeft o.a. criminaliteitscijfers per land.

  Er zijn ook een aantal landen in de wereld waar libertariërs (klassiek liberalen) in meerdere of mindere mate actief zijn in de politiek. Dat zegt op zich weinig over het politieke klimaat in zo’n land, maar het geeft wel aan dat er in principe een voedingsbodem bestaat voor het libertarische gedachtegoed. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de VS met de Libertarian Party, maar ook de UK, België, NL, IT, Australië en NZ kennen een actief contingent libertariërs.
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_libertarian_political_parties

  Opvallend is, dat landen die van het communisme naar het kapitalisme zijn overgeschakeld (o.a. Rusland, China) inmiddels een grote mate van economische vrijheid kennen. Je moet echter wel op goede voet staan met de nog altijd omvangrijke overheid.

  Datzelfde geldt voor Singapore, dat onder de sociaal-democratische leider Lee Kuan Yew (een soort Chinese Wim Kok) een grote welvaart heeft bereikt (rijker dan NL) en dat wss model heeft gestaan voor het huidige China. Singapore is een typische socialistische politiestaat* met toch veel economische vrijheid.

  ===
  *) Het zal je opvallen, dat deze stadstaat brandschoon is en zeer veilig.

  Op iedere straathoek van Singapore staat een politie-agent. Er wordt zeer streng opgetreden tegen wetsovertreders. Ik heb meegemaakt, dat een winkelier van een buurtsuper een winkeldief ontdekte en via een stil alarm de politie waarschuwde. Binnen vijf minuten kwamen er drie agenten de zaak binnenstormen, die sloegen de dief zonder een woord te wisselen in de boeien en gooiden hem achterin de auto, waarna ze met piepende banden wegscheurden. Dus geen ellenlange discussies zoals hier.

  Ook kan je er in het weekend midden in de nacht meisjes van 17-18 helemaal alleen door donkere gangetjes van de metrostations zien lopen langs grote groepen jongens met vetkuiven en leren jacks. Die zie je wel kijken naar die mooie meisjes, maar er gebeurt nooit iets. Dat laten ze wel uit hun hoofd, want de politie treed ongemeen hard op tegen aanranders.

  En enkele jaren terug werd kauwgom verboden met zeer hoge geldboetes, omdat er mensen waren die uitgekauwde kauwgom onder de trapleuningen van de metrostations plakten ipv deze in een van de vele prullenbakken te gooien. Er ontstond toen uiteraard een grote zwarte markt voor kauwgom, maar de overheid trad daar bijna net zo streng tegen op als tegen drugs (op drugsbezit staat de doodstraf).

 6. @Peter de Jong (20-02-10, 10:52)

  Lee Kuan Yew is voor mij 100x een groter kaliber dan de communist Wim Kok. De beste man heeft het land door 40 jaar knokken praktisch zelf opgebouwd. Als je het hebt over economische vrijheid is het land bijna libertarisch te noemen. Sociale vrijheid is natuurlijk een ander verhaal, daar zijn zeer sterke verbeteringen nodig. Maar blijf realistisch, kijk naar de positie waar Singapore zich in bevond een halve eeuw geleden (en vergelijk het met Nederland). Het waren voornamelijk arme boeren en een handje vol handelaren. Bekijk ook de interviews die Lee Kuan Yew geeft op, op YouTube zwerven er een paar goeie rond.

 7. @.M [3]:

  Iemand zei het al eerder, waar het vooral om gaat het is het blootstellen van de perverse en criminele activiteiten van de roverheid. Maar ook: het grote publiek bekend maken met het libertarisme, en met het opstaan voor je persoonlijke vrijheid en eigendom. Als we daarop blijven hameren komt er vanzelf een sterke beweging op gang, daar ben ik van overtuigd.

Comments are closed.