Het lukt helaas niet elke week, maar in principe probeer ik vrijdags een artikeltje te plaatsen dat enerzijds wel iets te maken heeft met overheid, belastingen o.i.d., anderzijds een vrolijke noot heeft. Mijn bijdrage voor komend weekeinde…

BRIEF VAN EEN CREATIEVE, ONWILLIGE BETALER, wellicht een tip voor mensen die niet gecharmeerd zijn van al die verplichte betalingen. Eventuele gevolgen zijn geheel voor uw risico.

Hieronder copie van een authentieke brief, ontvangen door Belgacom !
Lees vooral het post scriptum !

Beste mijnheer van Belgacom,
Ik heb het genoegen u de ontvangst te melden van uw brief van 12 april jl. waarin u voor de derde keer betaling vraagt voor het geld dat ik u schuldig ben.
Gelieve te noteren dat ik het bedrag dat u eist absoluut niet betwist en dat ik de oprechte intentie heb u zo snel mogelijk te betalen.
Aan de andere kant echter heb ik nog veel meer schuldeisers die ik ook wens te betalen.
Het is daarom dat ik elke maand de namen van al mijn schuldeisers op briefjes schrijf en in een hoed steek, en daaruit de onschuldige hand van mijn dochtertje van drie een naam laat trekken, die dan zo snel mogelijk zijn factuur betaald krijgt.
Ik durf hopen dat uw naam binnenkort getrokken wordt.
Gelieve inmiddels mijn oprechte gevoelens van hoogachting te willen aanvaarden.
Handtekening
P.S. : Gezien de onbeleefde en scherpe toon van uw laatste brief, deel ik u mede dat u niet zal mogen deelnemen aan de twee volgende trekkingen.

1 REACTIE

  1. Leuk maar ’t is er wel eentje met een baard.
    Geloof me: zo’n brief circuleert al een jaar of 20 in de bankwereld met dan als aanhef de naam van de betreffende instelling.

Comments are closed.