Een wereld waarin een, door de Nederlandse staat getrainde,  moordenaar in OPSPRAAK komt omdat hij verdacht wordt van het verspreiden en/ of consumeren van plantenextracten.

Voor het  vermoorden van soortgenoten kreeg deze moordenaar een  medaille in de hoogste orde van de lokale despoot.

Voor het verspreiden en/ of consumeren van plantenextracten riskeert de man gevangenisstraf en eeuwige smet op zijn naam.

Dit noemen we Cult(uur).

17 REACTIES

 1. Als ik aan deze kant van de rivier iemand dood, dan ben ik een moordenaar. Maar als ik datzelfde doe aan de andere kant van het water, dan ben ik een held.
  ~ vrij naar Blaise Pascal (1623-1662)

  “When a private enterprise fails, it is closed down; when a government enterprise fails, it is expanded. Isn’t that exactly what’s been happening with drugs?”
  ~ Milton Friedman quote on Marijuana

  ===
  http://eazysmoke.com/marijuana-quotes.htm

 2. Ook is deze meneer verdacht van verboden wapenbezit.

  Zolang hij maar voor de Staat strijd, mag deze persoon alle soorten wapentuig bedienen, en er mensen mee dood maken. dan heeft de staat er geen problemen mee.

  Maar zodra hij de staat niet meer dient is hij opeens levensgevaarlijk met een wapen.

 3. Afrekening in het milieu, zou meer overheidsters moeten overkomen, zowel die van de gewapende als die van de administratieve tak.

 4. Het recht wat dom is, maakt recht wat krom is. Iemand die een ander ombrengt in zijn land is in mijn ogen een moordenaar, ook als hij door de de staat gestuurd wordt. Ik zou het verrekken om voor de staat te moorden in een ander land om daar de olie te stelen! Je eigen land verdedigen tegen indringers is andere zaak.In haiti vermoorden de UN troepen de burgers daar met een kogel door de kop om de protesten te onderdrukken. Het wordt tijd dat de burgers de wapens in handen krijgen, omdat de overheid niet zuiver op de graat is. Kijk maar naar irak waarbij balkenende nederland moreel heeft bijgelapt en zie de smerige praktijken met het verarmd uranium genocide op de burgers plegen en op hun eigen soldaten, waar zijn zij mee bezig? De pers is wel heel erg stil op dit vlak, helaas ook in handen van de macht! Ik dacht wie betaalt, die bepaalt en dat zijn de burgers en die willen die smeerlapperij niet!!!!!!!!!!!!!!

 5. Wat een leuk inhoudsloos stukje zeg.

  Maar even een vraag voor de schrijver voelt u zich dan niet mede verantwordelijk dat onze heren worden opgeleid om te doden.

  Ik zie nergens in dit artikel dat u zich heeft ingespannen om de leugens omtrent de hele inval bloot te leggen en die kennis te delen met alle andere burgers.

  Maar even heel erg kort door de bocht genomen welk spel denkt u dat er ook met deze moordmachine zoals u het noemt wordt gespeelt.

  Er zijn duizenden jaren aan oorlog voorbij gegaan maar in Afghanistan zien we dagelijks de fouten die de holbewoners ook al maakten.

  We richten buitenposten in op lokaties die strategisch gezien zo gevaarlijk zijn als het douche-putje van de badkuip.

  De meeste buitenposten vinden we welliswaar hoog ik het terrein maar uiteindelijk een een dal.gebied waar je dus weinig overzicht hebt op de omringende gebieden en het van de top naar het dal waarnemen en gericht schieten is nog altijd makkelijker dan van het dal naar de top schieten en waarnemen.

  Vaak zie je dat er totaal niet aan bovendekking wordt gedaan terwijl de vijand in het meest waarschijnlijke geval toch vanaf een hoger gelegenpositie zal willen aanvallen.

  Maar deze posities worden door potlood-sabbelaars aangewezen.
  Oke in zo´n dan heb je wat meer beschutting tegen de weersinvloeden maar ddat gegeven is minder dodelijk dan de kogel en granaten van de TALIBAN.

  Kijk ook even naar de bepakking die onze helden met zich meezeulen.Sta niet raar te kijken als ze per man al gauw 40 kilo aan onzin meesjouwen terwijl die taliban op zijn gymschoenen enkel wat wapens en munitie bij zich heeft en net zo lang de strijd aan moet als die ISAF militair.

  De meeste NAVO doden vallen mijn inziens doordat ze als pakezels worden gebruikt en die zijn nu eenmaal minder snel als een wedstrijdpaard.

  Door al die waardeloze moderne snufjes horen,zien en ruiken ze niet meer met hun instinkt het gevaar of een verdachte situatie.Nee het enige wat ze horen is de ruis op het verbindingsoortje,wat ze zien is het lampje op de kijker dat de batterij bijna leeg is en ruiken doen ze enkel nog de geur van de energie drank die we met dozen tegelijk meegeven.

  Die taliban heeft weinig in zijn buurt van deze onzinnige moderne uitrusting.Zijn kleding schuurt niet en hij hoort dus nog steeds een voertuig naderen op 3 kilometer afstand.Hij heeft geen kijken waarbij het lampje voor de energie de aandacht wegtrekt van hetgeen men wil bekijken.Hij heeft geen toilettas bij waarbij er maar liefst drie verschillende soorten after-shave en deo sticks inzitten.Hij ruikt het nog als er een herder met zijn geiten aankomt.

  Als de doorsnee nl burger echt niet achter die hele actie daar staat dan laten ze dat weinig merken.Wanneer is de laatste grote demonstratie geweest tegen deze missie.En wat is dan voor velen de aanleiding dan om die betogers gelijk LINKSE onbenullen te noemen.

  Dus als je RECHTS bent kan je niet tegen die oorlog zijn ofzo.
  De NAVO maakt het niet meer uit of ze de TALIBAN weer in het zadel van de macht moeten helpen om door dezelfde deur weer het land te kunnen verlaten.

  Zie het draaien van de konten om terugkeer van een gematigde TALIBAN regering mogelijk te maken.Nee de NAVO is daar niet voor het AFGHAANSE volk en ook niet voor ons dus voor wie dan wel.

  Maar even voor alle voor en tegenstanders.Als MARCO KROON er inderdaad is ingeluist en dat justitie en het OM dit op deze wijze naar buiten hebben gebracht wie had dan de regie over deze werkwijze en waarom.

  Wie de reacties het en der leest ziet het wantrouwen van (oud) commando´s in deze zaak.Ze hebebn het over een soort van complot of hetse.Als dat soort mensen al zo gaat denken zitten we echt in de knoei met waarheden en leugens

  Liberty 5-3000 [11] reageerde op deze reactie.

 6. Beetje flauw om militairen moordenaars te noemen. Juist na de zaken in Haiti zou iedereen met meer dabn twee hersencelen, nee, zelfs zij met schijnbaar er maar 2, toch moeten inzien dat militairen ook nog andere taken hebben.

  Het maakt vrijspreker minder onsympathiek, maar vooral geloofwaardiger in haar verhaal. Immers, veel lezers haken af door dit soort bijzaken in je verhaal erbij te zetten. Enkel zij die toch al liberaal/libertarisch zijn houd je zo over.

  Liberty 5-3000 [12] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [14] reageerde op deze reactie.

 7. @paul moezel [9]:
  “Ik zie nergens in dit artikel dat u zich heeft ingespannen om de leugens omtrent de hele inval bloot te leggen en die kennis te delen met alle andere burgers.”

  Dit artikel is bedoeld als stimulans om zelf te denken wat er bedoeld wordt. Empathie mijnheer.

  Wat de inspanning betreft om de leugens bloot te leggen.. Op welke site bent u hier??

  2+2=4

  Een moordenaar is een moordenaar.
  Misschien een aanrader om eens wat te investeren in deze reeks:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/?s=klassiekers&x=0&y=0

 8. @Armin [10]:
  “Beetje flauw om militairen moordenaars te noemen. Juist na de zaken in Haiti zou iedereen met meer dabn twee hersencelen, nee, zelfs zij met schijnbaar er maar 2, toch moeten inzien dat militairen ook nog andere taken hebben.”

  Ja, zo hadden SS soldaten ook ander taken.
  Een moordenaar is een moordenaar.

  ” Immers, veel lezers haken af door dit soort bijzaken in je verhaal erbij te zetten.”

  Moord is een bijzaak begrijp ik?
  U heeft het beginsel van deze site begrepen?

  Misschien een aanrader om eens wat te investeren in deze reeks:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/?s=klassiekers&x=0&y=0
  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Liberty 5-3000 [12]:

  Als militair domweg opdrachten uitvoeren en zonder nadenken iets opvolgen, hoe zou men dat willen omschrijven? Verstandig of gezond? En als een militair er wel goed over heeft nagedacht, dan is het duidelijk over wat voor soort mens men het hier heeft.

  Ik zie militairen als mensen die een land willen verdedigen zodra deze wordt aangevallen of mensen die mensen helpen in nood. Maar domweg opdrachten uitvoeren voor ‘de heren’ die de hele kluit voorliegen en het grote geld najagen kan ik geen compassie opbrengen…Decoreren uit naam van wat en wie?..Gij zult niet doden, god?…En wie geeft deze mensen het recht om te doen wat ze doen? Een overheid die zijn eigen volk verraadt?

 10. @Armin [10]: Wat is dat nu weer voor redenering?
  De hoofdfunctie van het leger is niet hulp verlenen, ook al doen ze dat er occassioneel wel bij omdat ze daar logistiek toe in staat zijn. Maar het zijn dus geen beroepshulpverleners die af en toe eens soldaatje spelen doch soldaten die af en toe eens iets humanitairs doen en dan nog alleen omdat het hen opgedragen wordt. Maar wie bij het leger gaat, doet dit niet met het oog op hulpverlening. Als het hem daarom te doen was, ging hij wel gewoon meteen voor bv. het Rode Kruis werken.
  Ten tweede, pleiten iemands nevenactiviteiten hem niet vrij van immoreel handelen. Anders kan van elke overheidster (of private gangster) wel iets positiefs aangehaald worden, desnoods dat ie een goede vader of minnaar is. Als dit iemand zou vrijpleiten was het cellentekort meteen opgelost. Er zou nl. nooit nog iemand veroordeeld worden.

  Armin [15] reageerde op deze reactie.

 11. @Scrutinizer [14]: Dus elke keer als een militair geweld pleegt met de dood als gevolg is dat een moordenaaractie?

  Niet elke dood is een moord bijvoorbeeld.

  Lijkt me een onverdedigbaar standpunt.

  Val liever bepaalde taken aan, ipv te generaliseren via ongenuanceerde termen als ‘moordenaar’. Dat si dom pacifistisch geklets dat enkel mogelijk is dankzij dat sort ‘moordenaars’ die elders de welvaart hier verdedigen.

  En ja, niet alle activiteiten zijn in dat rijtje te plaatsen. ZOals ik zei, val die activiteiten aan.

  Probleem is dat je dan al snel genuanceerd moet zijn, want zelfs vredesmissies zijn libertarisch niet noodzakelijk onverdedigbaar zoals ik vaak beargumenteerd heb.

  Verder concreet, zijn er bewijzen dat Marco Kroon daadwerkelijk iemand gedood heeft? En zo ja dat dat een moord was?

  Maar goed, zover komen de meeste reageerdes al niet. Die vervallen in dom anti-leger geklets.

  Dr. Pillendraaier [16] reageerde op deze reactie.

 12. @Armin [15]:

  “Dat si dom pacifistisch geklets dat enkel mogelijk is dankzij dat sort ‘moordenaars’ die elders de welvaart hier verdedigen.”

  Wie mogen dat zijn volgens jou ? “Welvaart” verdedigen ??
  Welke welvaart ? Welke ‘moordenaars’ ?

  Wat heeft het NL leger buiten het grondgebied van Nederland te zoeken ?

  “Maar goed, zover komen de meeste reageerdes al niet. Die vervallen in dom anti-leger geklets.

  Eh ? Waar heb je het in vredesnaam over ??

  Armin [17] reageerde op deze reactie.

 13. @Dr. Pillendraaier [16]:

  Wie mogen dat zijn volgens jou ? “Welvaart” verdedigen ??
  Welke welvaart ? Welke ‘moordenaars’ ?

  Mischien eerst de hele discussie lezen en dan pas reageren?

Comments are closed.