Het zal u niet ontgaan zijn: het laatste nieuwtje over de IPCC. Dat wilde ik toch nog even even onder uw aandacht brengen, mocht u het gemist hebben. Gisteren las ik een artikeltje op www.telegraaf.nl en dat heb ik hieronder gekopieerd. Het oordeel laat ik graag aan u over, maar de rekenvaardigheid en logica van dit clubje slaat werkelijk alles.

Hoezo opwarming?

door Edwin Timmer

DEN HAAG –  Een wereldwijd grote afname van het aantal weerstations sedert 1990 verklaart mogelijk voor een belangrijk deel de gemeten aardse opwarming sinds die tijd.
Volgens Amerikaans onderzoek duikelde het aantal meetstations van zesduizend naar vijftienhonderd. Omdat de weergegevens van plattelandsgebieden, hoger gelegen plekken en plaatsen dichter bij de Noordpool niet langer meetellen voor het wereldgemiddelde, lijkt de berekende temperatuur te hoog te zijn uitgekomen.

Rond 1990, als duizenden stations uit de berekeningen vallen, schiet de gemiddelde temperatuur omhoog, constateren de Amerikaanse onderzoekers Joseph D’Aleo en Anthony Watts. De onthulling zet nieuwe vraagtekens bij het al zo geplaagde VN-klimaatpanel IPCC, dat blijft volhouden dat de menselijke CO2-uitstoot voor een rampzalig broeikaseffect zorgt.

VVD-Kamerlid Neppérus en PVV-Kamerlid De Mos eisen uitleg van minister Cramer (Milieu). “Blijkbaar mocht het niet kouder worden”, zegt Neppérus, die eist dat er onafhankelijk onderzoek komt naar het IPCC. “En dit keer geen slap briefje van Cramer. Misschien moeten we de internationale recherche er maar op afsturen.”

Volgens Amerikaans onderzoek is het aantal Siberische stations dat meetelt in het wereldgemiddelde temperatuurberekening gedecimeerd.

Bolivia, hooggelegen in de Zuid-Amerikaanse Andes, telt zelfs niet een keer mee. Deze koude blinde vlekken worden ingevuld met schattingen vanuit resterende stations in de buurt.

„De fel gepropageerde gevaarlijke opwarming vindt dus misschien helemaal niet plaats”, zegt PVV-Kamerlid De Mos. „Dit haalt definitief de basis weg onder alle claims dat de laatste tientallen jaren de allerwarmste ooit zijn geweest.” Ook De Mos eist onafhankelijk onderzoek, maar weet in Nederland niet meer wie dat nog zou moeten doen, omdat vele instituties banden hebben met het IPCC.

Opzienbarend is het uiteenlopen tussen de temperatuurdata van satellieten en van aardse weerstations. Terwijl de eerste amper oplopen – sinds 2001 daalt de temperatuur licht – meten aardse stations meer warmte. Volgens D’Aleo en Watts toont dit eigenlijk de groeiende verstedelijking, want meetapparatuur die vroeger in het vrije veld stond, geeft nu vlak bij asfalt, gebouwen of parkeerplaatsen een relatief hogere temperatuur af. Satellieten hebben dat euvel niet.

Volgens de Nederlands geofysicus Hans Erren beperkt de enorme daling in het aantal gebruikte meetstations de mogelijkheid om gegevens te controleren. Erren: „Dit is gewoon slordig. Als je je database niet updatet, dan ben je niet goed met je werk bezig.” Meer data, ook uit Siberische of arctische plekken, zou een realistischer beeld van temperatuurschommelingen geven.

3 REACTIES

 1. Heel leuk om over al dat IPCC geblunder en gefraudeer te lezen. Leuker is de hysterische reactie van milieufeeksen als Femke Halsema, Diederik Samson (dat is toch geen vent?) en Sjakkelien Cramer. Als die 3 ooit de kans krijgen om inquisitie en brandstapels in te voeren…

 2. Helaas.
  Het maakt allemaal niets meer uit nu.
  De belastingen zullen echt niet worden terug gedraaid.
  Mosterd na de maaltijd dus.
  Alles in educatie (??) kringen zoals tv, tijdschriften, lagere scholen zal nog jarenlang worden bestookt met deze milieupropaganda.

 3. Wat is er toch gebeurt met de oude socialistische denkbeelden, dat je juist de grootschalige landbouw en de zware industrie moest stimuleren ? Het Oostblok had lak aan het milieu, dat mensen te eten hadden ging voor! Het volk moest met het OV om het vrachtverkeer vrij baan te geven.

  De groene intellectuelen hebben dit allemaal de nek omgedraaid. Die eten minder vlees en rijden in een zuinige Toyota Prius. Die je nota bene aan je eigen windmolen kan opladen ipv aan zo’n efficiënte kerncentrale waar socialistische landen mee volstaan.

  Where did we go wrong? 😉 .

  http://chineseposters.net/images/g2-29_30.jpg

Comments are closed.