Nederlanders behoren tot de meest tevreden Europeanen. Alleen de Zweden en Denen zijn nog meer tevreden, zo blijkt uit een onderzoek dat de minister van propaganda Europese Commissie dinsdag heeft gepresenteerd.

Een dergelijk intro op NU.nl maakt natuurlijk nieuwsgierig, want wie zijn die tevreden Nederlanders dan? Ik ken ze immers niet. Gelukkig maakt de tweede alinea veel duidelijk: “De Nederlanders zijn vooral gelukkig met hun persoonlijke situatie, het huis, hun werk, levenskosten, zorg en uitkeringen”.

Het blijkt dus dat het onderzoek is gehouden onder vluchtelingen (persoonlijke situatie), gescheiden vrouwen (het huis), ambtenaren (hun werk), bankdirecteuren (levenskosten), medisch specialisten (zorg) en gewezen politici (wachtgeld). Zo kan ik natuurlijk ook onderzoeken naar mijn hand zetten!

Ik stel voor dat we eens een eigen onderzoekje houden op Vrijspreker, waarbij mensen een rapportcijfer kunnen geven aan dit soort zaken. Na stemming worden de gemiddelden dan gepresenteerd. Hub, regel jij alvast de subsidie in Brussel?

RA

————————-

Hub:

OK RA, Maak jij de serie punten voor een poll, dan zal ik hem publiceren. Dus eerst duidelijk de stelling, (wat vindt u het belangrijkste, of zo iets) en dan kan iedereen kiezen wat hij/zij het belangrijkste vindt.
Op onze poll kunnen we geen cijfers geven, maar de volgorde komt uit het aantal keuzen.
Ik wacht af.

7 REACTIES

 1. Van commissies heb ik mijn buik meer als vol!!!! Corrupte instellingen als deze zijn er niet!!!!!

 2. Maar dat is de NL’ers ook van kindsbeen af aan geleerd om gelukkig te zijn, tenminste, ze hebben geleerd om net te doen alsof ze gelukkig zijn Veronderstel toch eens dat je omgeving ziet dat je niet gelukkig bent!! Nee, NL’ers vegen angstvallig de shit onder het tapijt en hangen al helemaal niet de vuile was buiten. Ik ben ervan overtuigd dat NL’ers door en door calvinistisch zijn, het volk is zwaar geïndoctrineerd door deze vuile judassen, alleen hebben ze dat zelf niet door, maar ogenschijnlijk past het ze wel. “u moet gelukkig zijn met het weinige dat god u heeft gegeven…en het normaal vinden dat de staat neemt”.. (NL is gekke Henkie kerk). NL’ers weten niet eens wat gelukkig zijn is, hoe kan men ze daar dan überhaupt naar vragen? Ze denken dat ze gelukkig zijn, omdat ze niet beter weten en het normaal vinden dat ze worden uitgeknepen. Suf, temperamentloos volkje…Alleen als ze in nood verkeren en een beetje te hoog van de toren hebben geblazen, dan hangt er nog wel eens bij mij iemand aan de telefoon of ik ze even geld kunnen ‘lenen’. Als je dan vraagt of ze alles wel op een rijtje hebben en of ze denken dat ik de bank van leningen ben en ik uiteindelijk ook mijn eigen strontkar moet duwen, dan zijn ze nog beledigd ook. Vraag je om zekerheden of een afspraak op papier te zetten over de terugbetaling, dan krijg ik nog kromme vragen ook zoals “vertrouw je mij niet?”…..”denk je werkelijk dat ik je het geld niet terug zal betalen?” NL’ers, ik heb er geen medelijden mee als het ze op de muil gaan en het verbaasd me niet dat ze zeggen dat ze zo’n gelukkig volkje zijn…Kunstmatig gelukkig, people of instant happyness!

 3. Een poll op vrijspreker.nl zal ook niet bepaald representatief zijn voor de Nederlandse bevolking. Men kan zich beter niet verlagen tot dit soort irritante spelletjes.

 4. Ik vind het hoogst irritante en overbekende propaganda.

  Al jaren mijd ik de kranten en TV om deze irritante leugens te onwijken. Mensen die zich laten brainwashen door die sofisten, daar krijg ik ruzie mee. Tot ze zien dat ik de waarheid spreek, dat de TV liegt. Nu.nl zit ook vol propaganda, ik kon ze daarop regelmatig betrappen, omdat ik mijn informatie meestal uit het buitenland haal, waardoor ik weet wanneer er weer een arrogant gelogen wordt door die salaris en gouden handdruk wolven.

  In de Tweede Wereld Oorlog waren de mensen ook gelukkiger, aldus de onbetrouwbare statistici. Misschien dan omdat er heden een oorlog is tegen het gezonde verstand, dat de mensen weten dat ze in ieder geval eerlijker zijn dan de politici. Een schrale troost, als men zich zo moet verdedigen tegen structurele Sovjet propaganda van het lage tuig van de richel met stropdas. Zo gemakkelijk zijn ze te herkennen aan hun paaps uniform, een das die geen warmte geeft maar erkenning door de Satans kliek die onze kinderen steelt. Onze voeding steelt voor het massa vernietigings wapen genaamt voedsel en energie monopolie, varkenspest gezwam, mond en klauwzeer ook bij mensen vastgesteld, we gaan ruimen.

  Ruimen, noemen ze het altijd, als de perverse viezerikken iets zuivers gaan bevuilen met propagandistische demoniseringen, om de indruk te wekken, dat Democratie verstandig is. Vieze Romeinen, homo’s en pedo’s die het feit verborgen willen houden. Hun zielen zijn zichtbaar in de monopolistische lozingen in de eens zo schone Rijn, Schelde, Maas, Zuidwillemsvaart, AA, nu dan een open riool voor de vriendjes van de heffers van rioolbelasting.

 5. Hub,

  Ik zou scores vragen op volgende punten:
  Tevreden met
  – vrijheid van meningsuiting
  – mate van respect voor eigendomsrecht
  – vrijheid van wapendracht
  – vertrouwen in de rechtstaat (*)
  – prijsstabiliteit
  – burocratie
  – privacy
  – vrijheidsbeperkingen (zoals rookverbod, controles schiphol, verbod op bv. druggebruik)
  – besteding belastinggeld
  – vertrouwen in MPP+overheidsters

  (*) hiermee bedoel ik of de wetten correct worden toegepast (dus los van of je het er inhoudelijk mee eens bent).

  Op elk van deze punten, kan men scoren op een schaal van 0 t/m 10. En zo kan men een (ongewogen) eindscore berekenen op 100.

  Als ik met zeer veel positief probeer te blijven (bv. NL/B is wel slecht qua vrijheid van meningsuiting maar voorlopig toch beter dan pakweg Myanmar of bv. inflatie is er wel, maar minder dan in Zimbabwe), dan kom ik op resp.
  4, 4, 2, 4, 6, 3, 4, 4, 2, 3. Eindscore: 36
  Kortom een flinke onvoldoende.

  Ik zeg er wel meteen bij dat ik niet meteen weet welk land er nou meteen veel hoger scoort.
  Ik denk dat bv. Zwitserland of Panama beter scoren, maar ben m.i. onvoldoende goed geplaatst om hen een cijfer te geven anders dan louter o.b.v. perceptie. Ik heb tenslotte in geen van beide landen zelf gewoond. Toch vermoed ik dat ze beter scoren.
  Maar verder zie ik er niet vele. Sommige wel op een enkel punt maar hetzij niet accross the board, hetzij niet significant. Stel bv. dat pakweg Frankrijk op alles 1 punt beter scoort (wat ik betwijfel, maar stel) en op 46 uitkomt, tja … moet je daarvoor gaan verhuizen?
  Ik zou graag een land zien met minimaal 7 voldoendes en een minimale eindscore boven de 65.

  Misschien kom ik er ooit achter dat bv. Zwitserland eraan voldoet. Maar dan? Kan ik er zonder visum zomaar heen? En ga ik daar een baan vinden? ’t Leven is er wel duurder, nl. Misschien maar focussen op Panama. Daar is het leven goedkoper, dus misschien kan ik er zelfs met mijn bescheiden vermogentje al rentenieren (hetgeen me in het dure Zwitserland zeker niet zou lukken).

  Nou goed, hopelijk brengt deze poll een hoop verhelderende inzichten waar we allen kunnen uit leren. Wie weet geeft die zelfs een heel andere wending aan mijn leven en dat van menig ander lezer?

 6. Leuke wetenschapertjes die dit doen.
  een politieke partij of politiek georienteerde organisatie houdt een buil subsidie geld voor hun neus met de vraag “we wilen deze uitkomst graag bevestigd zien”

  En dan is het ineens een wonder boven wonder dat dit ook lukt .
  Commissies PFF

 7. Ik ben niet voor een dergelijke poll. Libertariërs worden al snel gezien als ontevreden klagers. Dit bevestigen met behulp van een poll heeft denk ik weinig toegevoegde waarde. Ik laat mij liever overtuigen door feiten. En wat een bepaalde groep vind is zeker geen feitelijke en objectieve informatie.

Comments are closed.