Politici praten veel. Politici zijn veelal gekozen door een deel van de bevolking en dienen dat deel ook te vertegenwoordigen. Ze zouden in nauw contact moeten staan met de mensen die zij dienen te vertegenwoordigen. Maar politici worden (op zijn zachtst gezegd) vaak niet begrepen. Hoe zit dat met marionet president Obama? Die was tenminste duidelijk met zijn CHANGE en zijn YES WE CAN. Toch???

Kijken/luisteren we naar zijn speeches over het verzorgingsplan in de VS, dan valt er nóg zo’n stopwoordje op: LET ME BE CLEAR. Obama heeft over dit onderwerp al veel gesproken, bijvoorbeeld op 20-1-2009, 24-2-2009, 16-5-2009, 15-6-2009, 9-9-2009, 21-9-2009, 10-12-2009 en 27-1-2010. En wat valt dan op?

Ja Obama, wees inderdaad eens duidelijk. En eerlijk.

8 REACTIES

 1. En ondertussen nemen bedrijven geen mensen aan. Dwz natuurlijk niet alleen hierom, maar enquetes toonden aan dat veel grote maarook kleinere MKB bedrijven liever geen mensen aannemen totdat ze weten wat de cap-and-trade, maar vooral Obamacare gaat kosten. Zijn plan omvat namelijk naast een forse belastingverhoging voor de midden en hogere inkomens een boete systeem voor ondernemers die geen zorgverzekering aanbieden volgens de obamacareplannen.
  (Dit terwijl velen juist of onderhandels hebben om een collectief contract te krijgen voor hunwerknemers, of zoals de mijne, de werknemers een bonus in geld geven zodatze zelf hun verzekering kunnen afsluiten. Bepaalde ‘goeden’ worden dus beboet.)
  Men wil dus eerst weten wat de loonkostenstijging zal zijn alvorens te gaan inhuren.

 2. Mensen die zelf telkens een bepaalde eigenschap zeggen te hebben, bevestigen juist het gebrek eraan.

  Zoiets als de chef die tegen zijn “ondergeschikten” schreeuwt: “Ik ben hier de baas!”

 3. Obama lijkt vooral bezig te zijn met lief en populair gevonden te worden. Zo ver ik heb gezien is meneer een niet onverdienstelijk NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) beoefenaar, maar zonder inhoud kom je ook met NLP niet ver.

  Dan is de hamvraag voor 2010 (nou ja, voor februari dan): wie krijgt de Nobelprijs voor de Vrede? Wordt het Osama Bin Laden, Bernie Madoff, Robert Mugabe of alle bankiers van Wall Street? Als Obama, het IPCC en Arafat deze prijs konden krijgen, kan iedereen in aanmerking komen. Wat mij betreft gaat de prijs naar Prins Carnaval, of desnoods naar Prins Pils de Villabouwer

 4. Hiij levert anders mooi voor 6 miljard $ wapens aan Taiwan en ontvangt gewoon de Dalia Lama, wat wil China ?
  Wie koopt de rotsooi die ze maken eigenlijk.

 5. en niet te vergeten, hij geeft ook een heleboel hoop. (daar begon hij althans mee)
  Ja van hoop kun je leven. de zoveelse illusie dus.
  Daar is hij dus heel goed in, hij levert niets dan illusies, en inderdaad zijn op (waarschijnlij) NLP gebaseerde inschattingsvermogen en spraak (via oortjes) gebruikt hij ten alle tijden.
  Emiel Ratelband zou eens met hem moeten converseren, kijken of deze twee blaaskaken elkaar af kunnen troeven.
  Dat is namelijk het enige wat hij doet op basis van dit vermogen.
  Via spraak en mooie glimlach iedereen naar zijn pijpen laten dansen.

 6. Republikeinen zijn oorloghitsers en fanaten die graag de oorlogsindustrie een behoorlijk handje helpen, plus dit keer werden onder de vlag van Georgie de banken ook nog even flink geplunderd. Democraten zijn wat oorlog betreft niet zo heel fanatiek, maar leggen zich meer toe op het milieu en andere sociale issues. Beide partijen kosten de doorsnee burger gewoon te veel geld. Feitelijk zou je ze een schop moeten verkopen, maar als ik voorzichtig mag kiezen dan heb ik toch liever de democraten, maar alleen als het echt niet anders kan. Ik heb een smerige pest hekel aan oorloghitsers en mensen die alleen maar wat graag een ander mee willen zuigen in de ellende die ze aanrichten. Uiteindelijk kost oorlog in deze omvang ons knalhard veel geld, we zullen het nog wel merken. Het gezeik over CO2 waar de democraten mee lopen te leuren, het speeltje van de democraten, is om te kotsen.

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.