Doet u ook mee om die bij elkaar te brengen? Hebt u nog ergens een miljardje of een miljoentje over?

Let wel als niet lukt om samen voldoende bij elkaar te brengen, dan zit er niets anders op dan dat u er toe gedwongen wordt. Zo is nu eenmaal onze ideale democratische samenleving!!

Politici, overheden, zullen u dan gewoon dwingen om het via belastingen te betalen. Want:” Opel wil nu miljarden steun van Europese overheden.”

Zie Elsevier

De libertarische oplossing is die steun te laten opbrengen door iedereen die dat vrijwillig wil. En eventueel door GM of Opel een mooie compensatie krijgt aangeboden.
MAAR onder geen enkele voorwaarde ook maar één euro staats- of belastingsteun.

7 REACTIES

 1. Het is nog een wonder dat je tegelijkertijd niet wordt gedwongen om een Opel aan te schaffen.
  Of nee, geen wonder; marktwerking op zijn best, je bent altijd vrij om te kiezen, natuurlijk.

 2. Tja, hopelijk krijgen ze die steun NIET.
  In België heeft Opel in het verleden al vaak steun gekregen en je krijgt er niets voor terug behalve een sluiting op termijn. Nog meer steunen is de put gewoon nog dieper uitgraven die op voorhand al nooit meer dicht te gooien valt.
  Want wat gaan ze vragen als hun 3.3 miljard weer op is?

 3. Ook lees je dingen als
  Akkoord over extra compensatie bij werkloosheid Opel Antwerpen
  http://www.hln.be/hln/nl/1316/Autobedrijven/article/detail/1065250/2010/02/09/Akkoord-over-extra-compensatie-bij-werkloosheid-Opel-Antwerpen.dhtml

  “Bij Opel Antwerpen is er een akkoord over extra compensatie bij economische werkloosheid. Dat zegt Rudi Kennes van het ABVV.
  Het akkoord bepaalt dat de extra bijpassing al ingaat vanaf de achtste dag in plaats van de negende.”

  Laat me voorop stellen dat het een drama is voor de werknemers die massaal hun baan kwijtraken, waardoor misschien de financiële gezondheid van hun gezin in gevaar komt.
  Anderzijds moet het ook gezegd worden dat ze nou al wel maanden beter ander werk zouden gaan zoeken, en bij hun ontslag voordelen krijgen die andere mensen die ontslagen worden niet hebben, en sommigen al vele dagen betaald thuis zitten.

  Wat ik niet begrijp, is waarom er hier nog mensen zijn die een nieuwe Opel kopen.
  Uit principe vind ik het wel logisch dat je als individu geen bedrijven meer steunt die je land mee onderuit halen.

 4. Krijgen we dan nog meer van “dit programma wordt u aangeboden door Opel Astra”??? Er is geen zender meer veilig voor ze. Alleen hieruit kun je al concluderen dat ze wanhopig zijn.

 5. We hebben 1 geluk. Europa staat zo hard te wankelen op haar economisch “fundament” dat het binnen niet al te korte tijd omdondert. Samen met het fractionele bank systeem gebasseerd op fiat geld, wat ook aan zijn einde is gekomen, zal dit een nieuwe tijd inluiden en wie weet wordt het een nieuwe tijd geschoeid op de Libertarische leest.

Comments are closed.