“Ah, eindelijk verstandige woorden van de PvdA”, zou je zeggen. Helaas: even doorlezen en je weet dat deze kop slechts een lokkertje is om twijfelende kiezers weer eens kennis te laten maken met het respectloze programma van een partij die maar één doel hoog in het vaandel heeft staan: “Nederland zo snel mogelijk failliet”.

Paul Tang: “We hoeven niet met goede ideeën te wachten tot de werkgroep met haar bevindingen komt. ” Zelfs de dodelijke portie arrogantie ontbreekt dus niet. Allereerst zegt Paul hier dat het idee van de PvdA niet alleen goed is, nee, het idee is zelfs zó verschrikkelijk goed dat nu al zeker is dat de miljoenen verslindende denktank niet met betere ideeën komt dan de oh zo intelligente Paul Tang.

Wat is dat geniale plan dan van onze Paulus? Wel, hij wil de zorgpremie inkomensafhankelijk maken: “Zo zal deze voor lage inkomens omlaag gaan, het scheelt enorm veel bureaucratie en bovendien wordt het zorgstelsel eerlijker.”

Om stil van te worden. Dit is het bewijs dat de PvdA niet achterlijk is, maar slechts een beetje achter loopt. Tang heeft namelijk nu pas het wiel uitgevonden, want die zorgpremie is al jaren inkomensafhankelijk.  Zo zie je op je loonstrook dat iedereen 7,05 %  (vanzelfsprekend is dit weer eens gestegen) over zijn/haar inkomen betaalt met een maximum van 2365 euro per jaar. Mensen met een inkomen onder de pakweg 33 mille betalen dus al minder.  Ook al zijn ze niet minder ziek dan mensen die meer verdienen. Integendeel zelfs, maar dat is weer een ander verhaal.

Vanzelfsprekend is die 2365 euro wel exclusief 1100 euro aan eigen bijdrage, waarmee de totale premie op zo’n 3500 euro per jaar komt. Mensen die zich echt verdienstelijk maken voor de maatschappij, denken met heimwee terug aan de tijd dat je hele gezinnetje door particuliere ziektekostenverzekeraars gedekt was tegen onheil voor nog geen 1200 euro per jaar, daar waar een koppeltje tweeverdieners nu al snel het zesvoudige kwijt is…

Maar goed, de PvdA zou de PvdA niet zijn als er niet nog een extra asociale opmerking achteraan kwam: “In ons plan zullen de lasten pas stijgen vanaf een jaarinkomen van 63.000 euro. Die kunnen dat wel opvangen.”

Wie is die Tang toch, dat hij meent te mogen bepalen dat ik nog niet genoeg “solidair” ben met mensen buiten mijn gezin? Is hij God of zo? Maar God is toch de afdeling van het CDA? En het CDA is toch tegen lastenverzwaringen?

Snap jij het nog? Of slaat die asociale onzin van Paul gewoon als een tang op een varken?

Ingezonden door RA

4 REACTIES

 1. CDA, Corruptie Direct Anders, VVD, Verrijking Via Derden, PVV Partij Voor Verarming, SGP Selectieve Graaiers Partij, CU Christelijke Uitbuiters, DP zegt genoeg 😉 GL Grootste liegers, PVDA Plukkende, Verrijkende, Draaiende Asiocialen, SP Sociopatische Profiteurs… Need I say more?

 2. Niet alleen wil de pvda de zorgtoeslag snel afschaffen, ze willen ook stevig op de AOW gaan korten…!!! Klijnsma moet er zelfs nog over “nadenken” wat ze gaat doen.
  Bekijk de uitzending van de ombudsman van afgelopen vrijdag.
  Daarin ook de tip beter uit de buurt van bepaalde plekken in Rotterdam te blijven, omdat de politie daar aan de lopende band ONTERECHTE bekeuringen uitdeelt.
  http://tinyurl.com/yh4sksd
  Tip voor stembusgangers: stem niet meer op partijen zoals beschreven.
  Nog een tip: stembuspersoneel is GEEN opsporingsambtenaar, ze hebben dus NIET de bevoegdheid naar uw ID te vragen!!!
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8619

 3. nou zit dan nog veilig.
  betaal u al een godsvermogen aan zorgverzekering.
  enige werkende in huis, een vroue en 2 kinderen.
  250 euro in de maand en krijg maar 80 terug..
  Een bittere last iedere maand die ik iedere keer maar nauweijks kan dragen.
  kan menog herinneren dat 50 euro normaal was per persoon.
  Maargoed als je via een overheid alle concurrentie tegenwerkt in verzekeringen en de prijs daarvan enorm op laat lopen, dan is een beetje teruggaven van JE EIGEN GESTOLEN GELD!! wel enigzins solidair.

  Vergeet 1 ding nooit mer overheid..het geld wat ze geven heb je zelf al aan hun onder dwang betaald.
  hoe ” solidair” ze ook willen overkomen, het zijn en blijven dieven.
  Alleen geven ze af en toe een beetje terug om maar niet van de trooingestoten te worden.

  ik wil de hele pond godverdomme terug.
  15.000 per jaar a.u.b.

Comments are closed.