De werkelijke kosten van het kijken naar spelende rijke kinderen in de sneeuw …

[HTML1]

10 REACTIES

 1. Niet alleen de gladiatoren maar ook de toeschouwers hoor je praktisch nooit iets zeggen over de kosten, en over waar het geld vandaan komt.

 2. Heel goed en helder verhaal. Vanmorgen had ik het toevallig met een collega hier over. Die had ook wel door dat het allen maar geld kost, en niks oplevert.

  En dan ook nog, voor zoveel geld, zo’n ongelooflijk stelletje prutsers daar in Vancouver; het is niet eens amateurisme te noemen. Maar ja, politiek correcte socialisten, wat valt daar nu van te verwachten?

  Nederland wil graag in 2018 de nationale schuldenlast fors verzwaren door dan die ongein hierheen te halen. Ik duim nu al dat ofwel van dat onzalige plan wordt afgezien, ofwel de kandidatuur mislukt. Maar in het laatste geval gaat er evengoed erg veel geld door het putje…
  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.
  John2 [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [4]: Het verbaasde me, maar er is zelfs een wiki pagina van

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands-Belgische_kandidatuur_voor_het_WK_voetbal_2018

  In juli 2009 maakte het Nederlandse kabinet bekend om 4,5 miljoen euro te investeren in de wk-kandidatuur. Dit bedrag maakt onderdeel uit van een bedrag van 13,5 miljoen euro dat de overheid investeert in de kandidatuur van zowel het WK-voetbal als de Olympische Spelen van 2028.[12] De Belgische regering legde eerder ook datzelfde bedrag op tafel voor de WK-organisatie, zodat de totale investering van beide overheden 9,0 miljoen euro is.

 4. Snappen jullie het dan geen van allen? Blijkbaar niet.
  Sport, en in het bijzonder topsport bestaat alleen maar ten faveure van het bedrijfsleven. Door sport kunnen zij de meest kwalijke en minderwaardige produkten als hoogwaardige kwaliteit verkopen. En wij, wij trappen er allemaal in.
  Sterker nog, wij financieren die waardeloze boel ook nog omdat
  de kosten die bedrijven aan deze topsport besteden
  doorberekend worden in de prijs van de waardeloze produkten
  die ze verkopen.
  We zouden eigenlijk moeten stoppen om produkten te kopen
  waar reclame voor gemaakt wordt. Maar blijkbaar willen we met zijn allen veel en veel te veel betalen voor produkten die eigenlijk de helft goedkoper zouden kunnen maar die zo duur zijn door de kosten van die reclame.
  Wij zijn allen grote sukkels die geen beter lot verdienen.

 5. @Jantje [7]: Wel eens van zelfbeschikking gehoord?
  Wel eens nagedacht over een leven ZONDER alsmaar op anderen te willen/moeten leunen?
  De “jeugd van tegenwoordig” al eens goed bekeken? Vertrouw jij die jeugd de zorg over jouw luiers toe, die voor 95% verwende gamende losers? Nee nee, niet UW kinderen, die zijn natuurlijk wél uit het juiste hout gesneden: actief en maatschappelijk betrokken en zo.

  En natuurlijk wat Hartman (reactie 8) zegt: zelf de keuze hebben op een waardige manier afscheid te nemen als je zelf vind, dat het leven onwaardig wordt.

Comments are closed.