De regering heeft beloofd, beleid, dat de NL-missie in Afghanistan in augustus beëindigd wordt. De politici zijn het onderling niet eens. CDA, met Verhagen en Balkenende willen graag doorgaan met het opvrijen van hun internationale vriendjes. PvdA met Wouter Bos heeft altijd beloofd dat er nu echt gestopt moet worden. En toen??

Toen vonden ze een politieke truc. (Die wel nog officieel moet worden!)

In een debat over beleid intern in GEMEENTES zagen ze plotsklaps een oplossing:

–Alle militairen komen terug. Einde missie. Beloftes vervuld.

–Dan sturen we nieuwe militairen, die niet direct gaan vechten, een OOK NIET OPBOUWEN maar die gaan Afghaanse militairen opleiden die dan kunnen gaan vechten. En indirect vechten is wat anders dan direct vechten!!!

Beloften vervuld. Gezicht gered. Vriendjes gelijmd en de belastingbetaler mag gewoon doorgaan met betalen.

Gaat u nog stemmen? Uw mandaat geven aan dergelijke knappe probleemoplossers?

28 REACTIES

 1. Dit was te verwachten. Kabinet is nl. totaal onbetrouwbaar (corrupt). En ze zijn horig aan de VS, daarom zie je deze bewegingen. We worden weer eens als belastingbetaler belazerd. En het ergste is nog dat de kamerleden deze onzin nog geloven ook nog. Of hebben ze weer handjeklap gedaan?

 2. Het verhaal is inderdaad dat ze niet te vertrouwen zijn. Waarom moeten militairen in Afghanistan door VN-militairen (waaronder de NL militairen vallen) opgeleid worden is echter een veel interessantere vraag. Zou het zijn om de Afghanen te ‘dwingen’ Westerse normen en waarden te accepteren?

  Zucht… Het blijft een rotte wereld, die politiek… Laten we vooral genieten van ons lokale leventje hier en nu en beginnen met rechtzetten wat krom is bij ons in de Lage Landen ipv militairen naar verre oorden sturen.

 3. Zucht,
  Ja we hadden er nooit heen moeten gaan, maarnu we er eenmaal zijn kunnen we ook niet zomaar weg.
  een staand leger in afghanistan is ten gunste van ons mits deze een kleine vorm van loyaliteit of vriendelijkheid dragen jegens ons.
  Des te minder is de kans op wester haat.
  Tenslotte moeten onze ondernemers daar worden beschermd tegen islamitische militante invloeden in dat land anders gaan we meer filmpjes van rollende koppen zien .

  Het is een onmogelijke situatie geworden door er heen te gaan, die we niet oplossen door terug te trekken, nederland heeft die verantwoordelijkheid genomen en moet het ook afmaken en het land wederopbouwen.
  Beetje laf van dat ander leger maarja …

  Ik ben tegen die oorlogen en ook irak en we hadden er nooit moeten zijn.
  Ik spreek in WE vorm en dat moet ik ook laten, want WE hebben er niet voor gekozen, onze staat heeft dat gedaan dus excuus.

  Anderzijds is het ondernemerschap wat beschermt dient te worden n.a.v. die invasie een winstgevende business en weer een stapje dicdichterbij een vrijmarkt systeem.
  Als het land goede producten kan leveren tegen een concurerende prijs in de wereld is het beter voor hun en voor ons.
  Dus echt slecht is het niet

  Nogmaals…het is nu zo, en moeten kijken hoe nu te handelen, niet wat we hadden moeten doen.
  Weg gaan is nu onverantwoordelijk

  flap [26] reageerde op deze reactie.

 4. @reiny [4]: Democratie is één van de vele manieren om collectieve beslissingen te nemen. Natuurlijk is het veel beter om het individu te laten beslissen, maar als het per sé collectief moet, dan maar via democratie. Of een monarchie waarbij de monarch genadeloos wordt afgerekend als deze te ver gaat, maar van zijn luxe/weelde mag genieten als alles op rolletjes loopt. Ik denk aan Monaco bijvoorbeeld.

  reiny [7] reageerde op deze reactie.

 5. En wat “toevallig”: de ochtend na de officiële vraag van de NAVO om nog even in die zandbak te blijven, is er een “terroristische” toestand op het NS station in Den Bosch.

  Geloven jullie deze bullshit? Dit is toch te mooi om waar te zijn? De belofte om deze zomer weg te gaan uit haatjurkenland wankelt door de “officiële” vraag van de NAVO (oeoeoeoe, wat zijn we ineens belangrijk) en om vragen van de bevolking te voorkomen, plannen we meteen een gevalletje terrorisme. In Den Bosch, of all places.

  Wat mij betreft: kleuterschoolniveau om mensen te bedriegen.

  Dat nog allemaal afgezien van de volstrekt immorele kant van deze zaak, zowel de afgelopen missies als het eventueel gaan trainen van die soldaten-met-baarden.

 6. @Frenkelfrank [5]:
  Hoe ik de huidige democratie zie ; Politieke partijen zeggen waar u op mag stemmen. De personen worden door de Partij gekozen.
  Als er genoeg criminelen infiltreren in deze partij , dan kun je vermoeden dat ze de meerderheid gaan vormen.

  Momenteel zijn het de milieu organisatie die zich in alle partijen aan het inworstelen zijn . Vanuit Green peece en milieudefensie zitten ze al aardig aan de top, en dat merk je aan het beleid.
  Dat betekend dat de democratie ondermijnd is en te eenzijdig gericht..

 7. Huidige democratie is een wassen neus geworden.
  Niet alleen de politicie draaen als een paling in een emmer snot, ook de aanhang van met name Groen Links in de vorm van Renee Danen (ned bekent kleur) helpt ondergronds de bovengrondse draaikonten, gefinancieerd door OXfam Novib.
  De nederlander betaald ook nog eens mee aan zijn eigen ondergang en aan de proceskosten om een democratisch gekozen parlementarier voor de rechter te brengen. De extreem linkse activistengroep AFA (fascisten in het verleden, zijn de antifascisten van de toekomst (churchil) ), ondermijnt de democratie en gefinancieerd van belastingeld via de subsidie naar talloze clubjes
  De reden?
  DOODSBANG dat Wilders aan de macht komt, dan is het afgelopen met subsidies die NIETS toevoegen aan het maatschappelijk bestel, eerder nog tot afbraak van de maatschappelijke cohesie..

 8. We zijn gewoon bezetters! Al die onzin van ‘we kunnen de Afghanen niet in de steek laten’ Jaarlijks zo’n drieduizend burgerslachtoffers door de bevrijders, wat denk je hoe die lui dat daar ervaren. Elk jaar een nieuw 911 en dat voor hun eigen bestwil. We beschermen daar een corrupt regime van opiumhandelaren, dat niet eerlijk is verkozen. Onvoeringen en verkrachtingen zijn aan de orde van de dag. In al die jaren, dat we er zitten, is de situatie alleen maar erger geworden. Laat me toch niet lachen met dat Afghanen-helpen verhaal! We zijn daar om onze en Amerikaanse strategische belangen te verdedigen. Democratie en de mening van de Afghanen kan ons gestolen worden. Toen we indertijd de missie verlengden, was dat met de nadrukkelijke toezegging dat we echt zouden vertrekken in 2010. Nu wordt alle druk opgevoerd om ons toch te laten blijven. De discussie wordt voor ons gevoerd in de media, waarbij het beeld wordt geschertst, alsof de wereld vergaat, als we vertrekken. Dat zal echt wel meevallen. En weer een bezettingsmacht minder voor de Afghanen.

 9. En onze Nederlandse democratie? Je mag kiezen, stront of poep voor ontbijt. Werkelijke keuzen, daarover kunnen wij ons nooit en te nimmer uitspreken. De euro, de missie Afghanistan, de JSF etc. Die zaken gaan, zoals ze voor ons zijn bedacht. En wij ons maar lekker druk maken over een door Israel gestuurde politicus met zijn kopvoddentaks. Houdt de gemoederen lekker bezig en ondertussen verandert er werkelijk helemaal niets.

  Stemmen? Waarvoor dan? In Iraq mochten ze onder Saddam ook gewoon stemmen hoor. Het maakte net als hier, geen enkel verschil.

  Stemmen geeft de politici het mandaat en houdt de illusie van invloed en vrijheid in stand. Gewoon lekker thuisblijven met z’n allen. Dat is werkelijk nog het enige, wat ons rest!

  Ralphje [14] reageerde op deze reactie.

 10. Zelfde missie, alleen een andere naam.

  Opbouwmissie=vechtmissie=opleidingsmissie=vechtmissie. En zo blijven we tot 2110?

  De Taliban strijders moeten opgeleid worden tot militairen? Volgens mij hebben ze meer ervaring dan onze militairen in de kunst van het oorlog voeren.

  De Afghanen hebben 100 miljarden aan grond- en hulpstoffen. Wellicht kunnen ze onze opleiders inhuren, als ze zelf graag opgeleid willen worden.

  Wij mogen opbouwen en de US zal er wel met de lucratieve contracten vandoor gaan.

  De belastingbetaler betaalt de beveiliging van de US oligarchen.
  Leuker kunnen we het niet maken. Het huidige beleid wordt gedomineerd door het CDA. Hierin zitten geen milieuaktivisten, maar vertegenwoordigers van de olie en wapen industire.

 11. Waar moeten wij op gaan letten;
  Wij voelen het allemaal in onze portemonnee dat het overgrote deel van de belastingen en heffingen die wij aan het betalen zijn besteed worden aan;

  A; ondersteunen van financiële instellingen en banken.
  B ; Grootschalige prestige projecten.
  C ; Militaire acties in andere landen
  D; Schandalige salarissen en bonussen.
  E; Milieu oplossingen zoeken met gigantische risicovolle investeringen.
  F; een te groot en te log bestuursapparaat met te veel commissies.

  Daarom moeten er veel mensen in onze samenleving van een minimum inkomen rond zien te komen. Op onze gezondheidszorg en onderwijs enz. moet maximaal gekort worden door de lasten die het gevolg zijn van bovengenoemde uitgaven van de overheid. Daarom moet er een ander beleid komen die een redelijke aanvaardbare oplossing voor het bestaansrecht van onze maatschappij en inwoners garandeert.

 12. @Ralphje [14]: De vaak genoemde collectivistische kolderargumenten:

  1. “Als we niet bevrijd waren, zouden we nu Duits spreken.”
  Mijn commentaar op dat idiote argument is meestal: nou, alsof we momenteel lekker Nederlands spreken en schrijven.

  2. “We moeten blijven herdenken wat fout is.”
  Dus doen we nu gewoon hetzelfde, maar dan ergens anders? Dan heeft dat herdenken en “niet vergeten” ook niet echt geholpen.

  3. “We zijn bevrijd van de nazi’s.”
  Fijn, en welke roofbende hebben we daarvoor terug gekregen? Welke fijne multiculti-kul is daarvoor in de plaats gekomen?

  Prima hoor, dat mensen er na 1945 de eerste jaren opgelucht bij stilstonden, maar nu, 65 jaar later?

 13. De clou en de leugen is het huidige standpunt van het Kabinet dat er niet meer gevochten zal worden en er dan geen sprake meer zal zijn van een gevechtsmissie.

  Er is helemaal geen sprake geweest van een gevechtsmissie maar wat het was en ook nu nog gaande is is als een zuivere opbouwmissie vergezeld van militairen ter bescherming en verdediging van de opbouwers verkocht toendertijd.

  Wat de volgende missie zal zijn is een (politie)opleidingsmissie vergezeld van militairen ter bescherming en verdediging van de opleiders.
  Er veranderd dus helemaal niets aan de militaire inbreng van Nederland en het doelloze gerotzooi in Verwegistan.
  De oorzaak van de problemen zit in Pakistan en niet in Papaverstan.
  Maar hierna is het echt wél afgelopen daarzo.
  Na deze opleidingsmissie stoppen we absoluut met het vechten in Afghanisten en we gaan er alleen naar toe voor een opleiding van argrariërs om van de papaverteelt af te komen, vergezeld van militairen ter bescherming etc etc.
  Daarna een missie voor de herstel van de infrastructuur vergezeld van militairen etc., en zo nog een paar missies.
  Elke missie zal tot gevolg hebben dat er circa 20 doden gaan vallen aan Nederlandse zijde, maar dat weten we natuurlijk want dat risico loop je altijd met dit soort vredesmissies, volgens de Minister dan.
  Laat ze toch snel oplazeren dit Leugenachtige Schorumkabinet.

 14. @Hub Jongen [17]:
  Wij mogen op onze knieen danken dat ze ons vragen hoor !!
  Je mag alvast wat gaan oefenen en neerbuigend respect tonen voor deze flapdrollen die ons belazeren. Als je zwakke knieen hebt mag je ook staande weg je gal spugen hoor .!! ha ha !!!

 15. We hebben helaas een (l)aarslikkend kabinet (zie gedrag JPB bij Bush) en dat heeft totaal geen idee hoe je als een zelfstandig en trots Nederland moet gedragen. We waren potverdorie ooit een van de machtigste mogendheden en zie tot wat we verworven zijn. Een murmelend landje dat denkt door heel veel geld te spenderen mee te mogen spelen met de groten der aarde en niet weten dat we gemanipuleerd worden. Sorry, wij (burgers) weten het wel, maar ons kabinet leeft nog in de wolken. En die wolken zijn zacht voor ze, want hoe ze ook klunsen, er zijn altijd zeer lucratieve baantjes voor deze lieden beschikbaar. gvtrdarrie ik word steeds misselijker hier in the Netherlands. Misschien deze naam eens gaan veranderen?

  Paul Martens [23] reageerde op deze reactie.
  Henk-M [24] reageerde op deze reactie.

 16. Geen respect voor die genocide nazies, die een ander land onderdrukken om daar de bodemschatten te roven onder het mom ze daar een democratie te brengen, stelletje huichelaars. Wij zijn al zestig jaar bezig in afrika en het is er een grote beeste bende!De hele eerste kamer en de de tweede kamer met het kabinet kan beter solliciteren bij het Het Haagse Toneel, dan zouden zij geen slecht figuur slaan!

 17. Zijn die kwik,kwek en kwak, JPB, WB, en AR niet verbonden in een soort broederschap?
  Vrije stukadoren of zoiets?
  Mag dat?

 18. Ja had niets anders verwacht van dit corrupte kabinet!! Alleen jammer dat het volk het toch weer slikt en verder gewoon weer naar werk gaat. Ook zal NL gewoon weer als schapen gaan stemmen op een partij en zal er nooit verandering komen. Nederlanders zijn een zwak volk geworden, die dit gewoon weer pikt en slikt en lekker in de avond voor de buis Idols of andere crap gaan kijken. Het is jammer maar zo is het nu eenmaal en verandering zie ik niet gebeuren.

  Henk-M [24] reageerde op deze reactie.

 19. @MareJane [19]: Goed idee, die naamsverandering. Nederland wordt Nederig Land. De politiek stelt zich nederig en slaafs op richting de ‘grote wereld” en wij worden verwacht nederig en slaafs naar onze politiek te zijn.

 20. @MareJane [19]: @Fugy [22]: Zou Neederland zijn naam moeten veranderen omdat momenteel een stel baantjesjagers en verkwanselaars van onze identiteit aan de macht zijn?
  Zorg nou gewoon voor een minderheidskabinet CDA / VVD die alleen kan bestaan met behulp van de PVV.
  En ga alsjeblieft niet zitten miepen dat je veranderingen niet ziet gebeuren want dán zul je/jij ze ook niet zien nee al gebeuren ze wél.

 21. @Henk-M.
  Naamsverandering was cynisch bedoeld. En ik miep niet, want ik heb zeker wel mijn ogen open en zie genoeg wat er hier in de wereld plaatsvindt en wie er dirigeert. En ja, ik stem en ik hoop dat er één partij is/komt die er voor het volk is en ook doet wat zij belooft. En die de corruptie hier wil aanpakken. Een partij met fatsoen en integriteit is heel hard nodig hier.

 22. @Hoc Volearunt [3]: Ik vind dat als zij ons zo goed gezint zijn daar in die zandbak dat er wel een paar van die luxe grondstofcontracten deze kant op mogen komen in plaats van richting china en india.

  Afghanistan beschikt opeens over onvermoede grondstoffen en wij betalen met zijn allen een kapitaal zodat Karzai met zijn vriendjes dit veilig kunnen verkopen aan China.

  Naar huis met onze jongens en meisjes daar. Laat de chinezen die taliban maar opruimen, ze zijn daar ook met meer dan genoeg.

 23. Voor mensen die het niet eens zijn met de gevestigde politiek is geen partij in dit land, al helemaal PVV niet, die draaid u een rad voor ogen en u wordt er niet wijzer van.
  De PVV hoort juist bij die establischment partijen!!
  Het is geen partij, maar een STRATEGIE.

  Welke opties hebben we politiek gezien?
  NUL!
  Niet dat het wat uitmaakt, want de democratie is al ten grave gedragen, wij hebben niks in te brengen…….niks, zolang we blijven zitten voor de fletskrien tv gebeurd er niks en uwij worden langzaam berooft van onze vrijheid.
  slaap zacht

 24. Het is een “eer” als je gevraagd door VN.

  Maar voor wie is die eer dan wel, de ouders, kinderen of grootouders van de soldaten die straks sneuvelen hebben daar totaal niets aan. De soldaten die terug keren en jarenlang door psychiaters begeleid moeten worden en voor onrust in hun omgeving zorgen zijn ook geen punten waar je eer aan kunt behalen. Het komt er dus op neer dat wij voor de eer van politici onze kinderen op offeren en dat ze de bezwaren van de inwoners negeren. Respect moet je verdienen en eergevoelens berusten slecht op onderdanigheid. Met huichelarij en draaikonten sturen ze onze kinderen naar landen waar oorlog is en dan kunnen ze straks met militaire eerbetoon en tranen in de ogen van deze mensen afscheid van ze nemen.

  Zelf christelijke bestuurders gaan over lijken als ze er eer aan kunnen behalen, en de arbeiders partij gaat door de knieën als het hun beter uit komt om aan de macht te blijven. Deze mensen verdienen geen eer of enig respect van de inwoners die voor alle lasten opdraaien

Comments are closed.