De staat Zuid Carolina, stelt nu verplicht dat elke terroristische organisatie zich registreert en een vergunning aanvraagt.

In het kader van goed geregeld en humor, maar dit is werkelijk de harde praktijk!

moeten alle subversieve organisaties of individuen, zich laten registeren en registratie leges van vijf dollar betalen. Dus terroristen die de VS omver willen gooien, dienen zich eerst te laten registreren, want anders kunnen ze tot $ 25.000 boete krijgen en tot 10 jaar gevangenis straf.

De wet waar het om gaat is The state’s “Subversive Activities Registration Act,”

Stelt dat ‘ieder lid van een subversieve organisatie, of van een organisatie onder buitenlandse controle, elke buitenlandse agent en iedereen die voorstaat, onderwijst, adviseert of ten uitvoer brengt, begeleidt, afneemt of omvergooit de regering van de Verenigde Staten, zich moet registreren bij de minister van defensie.
A PDF of the registration form can be found here, courtesy of FitsNews.

Lief he, die naïeve simpelheid dat je als almachtige staat, alles kunt regelen en registreren en dat dan alle problemen zich (vanzelf?) oplossen!

Misschien een aardig idee om hier of in de EU ook maar een lobby te beginnen dat dit hier ook hoognodig moet worden ingesteld.

9 REACTIES

 1. Ik vind het wel handig. Dus als ik het Good Life Liberation Army aanmeld als ’terroristisch’, krijg ik dan subsidie, wapenvergunning en een green card?

  En als geregistreerde organisatie kan ik de inwoners van Zuid Carolina natuurlijk aanslagen (what’s in a name?) sturen om ‘bijdragen’ te betalen.

  LOL, het land van de onbegrensde mogelijkheden…

 2. De VS kent een aantal van de meest vreemde wetten ter wereld. Maar ja, het is ook het land waar je een T-shirt kan kopen met in het etiket de waarschuwing “Do not iron while wearing”.

  Vijf jaar geleden trokken twee Engelse studenten dwars door de VS met de bedoeling in iedere staat een idiote wet te breken. In Utah, dat ver van zee ligt, riskeerden ze gevangenisstraf door met een gehuurde boot op walvisjacht te gaan.

  http://socyberty.com/law/25-crazy-laws-from-around-the-world/
  http://www.bored.com/crazylaws/
  http://www.dumblaws.com/

  Oscar [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Peter de Jong [2]:

  Niet alleen is het in Utah verboden om op walvissen te jagen…het is ook verboden om GEEN melk te drinken. Lastig als iemand een lactose allergie heeft.

  Je mag er ook niet vissen terwijl je op je paard zit. En als je in Salt Lake City over straat loopt met je viool, zorg dat zij in een koffer zit of in een plastic tas, want als ze in een papieren zak zit dan riskeer je een boete.

  Dat je pas op je 50ste met je neef of nicht kan trouwen is natuurlijk een zeer onrechtvaardige inbreuk van natuurrechten, maar helemaal niet zo erg absurd. Op 50-jarige leeftijd kunnen de meeste vrouwen geen kinderen meer krijgen.

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 4. Gelukkig zijn de meeste Amerikanen zich bewust van deze “blue laws” en gaan ze toch vissen ter paard omdat geen agent ze zal beboeten. Het klinkt absurd, maar we moeten daar allemaal erg om lachen. Ik rij deze week nog naar Alabama om daar heel illegaal na zonsondergang Pinda’s te kopen op Woensdag.

  De wet uit S.C. is er een die meegaat met dezelfde wet dat je je wapens moet registreren als law abiding citizen. Zo kan de politie dan zien welke crimineel ook zijn wapen laat registreren, want een wet is een wet en natuurlijk houden criminelen zich aan de wet.

  Ondertussen wacht ik op de registratie van de Democraten en de Republikeinen onder deze nieuwe wet. Het ziet er naar uit dat deze groeperingen de grootste terroristen zijn.
  Ook dat gaat de Amerikaanse bevolking steeds meer inzien. Het begint te komen, ik heb vertrouwen.

 5. Het maakt me in elk geval blij dat ze daar in de U S of A ondanks alles hun humor nog niet verloren hebben.

 6. @Paul Martens [7]:
  dat was een van de redenen om dit artikel te plaatsen: als ambtenaren dit soort domme dingen kunnen verzinnen, waarom zouden de meeste andere wetten dan wel op intelligentie zijn gebaseerd?

 7. Wat iedereen links of rechts moet vaststellen is dat vrijwel alle geslaagde aanslagen van de laatste 40 jaar zijn uitgevoerd door lieden die lang en breed onder waarneming lagen van inlichtingen en veiligheidsdiensten.

  Infiltratie was daarbij een belangrijk middel.Echter de infiltranten waren vaak de meest radicale leden die op die manier de sympathie voor die groepen moest ondermijnen.

  Opvallend is dat alle deze lieden op het cruciale moment buiten de waarneming vielen.Toeval bestaat niet dus het niet ingrijpen ter voorkoming van de aanslag is een misdaad op zich.

  Maar ja voor inlichtingen en veiligheidsdiensten betekend een succesvolle aanslag een zekerheid op meer middelen,bevoegdheden en invloed.

  De Hofstadgroep is een interresant voorbeeld voor zowel links als rechts omdat het de werkwijze van dit soort diensten weergeeft.Valse vlag operaties kunnen immers aan beide zijde van de politieke overtuiging worden uitgevoerd om de groep in discrediet te brengen.

  Door te agressieve akties kun je de groepen zelf splitsen en veroorzaak je een onderlinge strijdt zoals die is gevoerd tussen de IRA en de REAL IRA.

  De leden van de Hofstadgroep waren stuk voor stuk potentiele informanten die al tijden belastende verklaringen over elkaar aflegden lang voordat er sprake was van actieve dreiging.

  De groep werden de wapens min of meer opgedrongen en wie eenmaal een steen heeft zal hem bij een gevecht ook gaan gebruiken.

  Dus wie van de Hofstadgroep een TIME.LINE maakt ontmaskert de regiseurs achter de misdaad.Zij die het meest van de zaak hebben geprofiteerd,de inlichtingen diensten

Comments are closed.