En ze hebben gelijk. Het is daarvoor nuttig om nog eens te overwegen wat de feiten zijn. Daardoor duidelijk wordt dan weer extra duidelijk hoe politici de maatschappij ontwrichten doe de individuele rechten van mensen te schenden.

Het gaat om de eenvoudige situatie waarin een Nederlandse Spaarder ( NLS ) zijn spaarcenten op een IJslandse Bank ( IJB) wil zetten. In een vrije maatschappij is er dan een afspraak, contract, tussen NLS en IJB. (Plus een gelijktijdig proces met Engelse spaarders)
We leven echter in een betuttelmaatschappij waarin overheden grote rollen spelen, die het inzicht vertroebelen.
Zo vraagt de NLS eerst aan de Nederlandse Bank (DNB) of het wel veilig is, en DNB geeft die geruststelling. Ook de IJslandse regering geeft een garantie tot 20.000 euro.

Maar nu gaat IJB failliet en op de een of andere manier worden aan NLS de 20.000 euro vergoed, maar NIET het bedrag daarboven.

Dan komt de Nederlandse overheid in de figuur van Wouter Bos, die ook de rest vergoedt en de hoop dat hij dat terug kan vorderen van de IJslandse regering (dus van de IJslandse belastingbetaler).

De IJslandse regering bepaalt dat ze inderdaad hun burgers zullen dat bedrag zullen laten betalen. Zij willen immers graag dat IJsland in de EU wordt toegelaten, en dat zou zonder die betaling wel eens moeilijk kunnen zijn.

Maar dan zegt de IJslandse President NEEN! Hij vindt het terecht onjuist dat de burgers moeten opdraaien voor een foutgelopen afspraak tussen NLS en IJB. Een afspraak waar ze in feite niets mee te maken hebben.
De President laat de kwestie voorleggen aan het volk in een referendum. En het volk zegt inderdaad NEE tegen deze betaling.

Wij hebben een petitie georganiseerd waardoor iedereen steun kan betuigen aan de IJslanders. Daarop hebben nu 650+ personen gereageerd. En u kunt nog reageren op:   PETITIE IJslanders

Uit veel reacties in de media blijkt dat voor een groot deel de bezwaren en de tegenstemmen komen doordat men de bedragen te hoog en te belastend voor het IJslandse volk vindt. ( 98 euro per maand voor de komende 8 jaar volgens http://kosu.org/2010/03/despite-no-vote-britain-expects-iceland-to-pay/

Natuurlijk is dit te veel, te hoog, te lang. Maar dat is niet de essentie. Het doet er niet toe of dat bedrag nog hoger of lager zou zijn. Waar het om gaat, is dat de meeste van die betalers helemaal geen partij zijn! Zij hadden met die afspraken tussen NLS en IJB niets te maken. Zoals een IJslander het juist uitdrukt in:
“…… The depositors in this bank would have taken the profit if things had worked out, I wouldn’t have got a penny. So, my reasoning goes, let the speculators take the loss and let me keep my hard earned cash. When Germany wanted to regulate banking and finance, our PM, (self proclaimed saviour of the world), ridiculed the idea. Look on the bright side Icelanders, you may now be prevented from joining the EU, perhaps the biggest set of crooks, swindlers and duplicitous politicians since the fall of Rome. Keep your money and keep your independence.” Posted By :Baz

Dit zijn echter uitzonderingen. De politici zowel in Nederland, Engeland als in IJsland praten nog steeds verder om compromissen te vinden. En zoals de situatie nu is, een wereld waar niet het (natuur)Recht spreekt, maar de macht, is de kans groot dat de politici het wel weer weten te ritselen. Ten koste van de IJslandse burgers.

Hetzelfde principe speelt in Nederland. Daar heeft de overheid het geld betaald aan de NLS in de verwachting dat de IJslandse burgers wel zouden betalen. ALS dat niet zou doorgaan, is er simpel een “tekort”. En wie dacht u dat dan dat tekort moet betalen? Net zo, mensen die niets mee te maken hadden.

Mogelijk zouden we dan een petitie kunnen maken met het doel om in ieder geval dat deel niet te betalen, of om minimaal tot een verbod te komen dat politici dergelijke besluiten, beloftes in de toekomst nog eens kunnen doen.

2 REACTIES

 1. *Waar het om gaat, is dat de meeste van die betalers helemaal geen partij zijn! Zij hadden met die afspraken tussen NLS en IJB niets te maken.*

  Dat is inderdaad de essentie. Mensen die helemaal niks met de handel en wandel van die bank te maken hebben en er dus ook geen voordeel aan hebben gehad worden als een gedwongen onderpand voor de uitstaande schulden misbruikt.
  Dat is de criminele kern van dit fractionele schuldensysteem met garantiestelling vanuit de overheid.
  Daaruit blijkt ook de verwevenheid van de overheid en bankenwereld.

  Hoe komt het dat Zalm, Kok, de Waal, Linschoten en andere politici een vette baan bij de banken krijgen?
  Vanwege hun kennis of vanwege hun speciale verdiensten voor die bankenwereld?

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @GB [61]:

  “Vanwege hun kennis of vanwege hun speciale verdiensten voor die bankenwereld?”
  Door hub “kennis” konden ze de banken in de problemen brengen waardoor de staat ze kon overnemen en we nu met staatsbanken zitten!!!

Comments are closed.