Sorry, geachte lezer, dat ik vandaag 2 artikeltjes plaats op deze onvolprezen website. Ik heb die aandacht echt niet zelf nodig, maar het volgende, dat ik las op www.inoverheid.nl, wilde ik toch écht even snel onder uw aandacht brengen.

Ik citeer het volgende artikel van bovengenoemde website:

Volgens demissionair premier Balkenende moet de overheid kleiner worden en zich bescheidener opstellen. Niet zozeer uit financiële overwegingen, maar om het maatschappelijk middenveld meer ruimte te geven.

Balkendende wil dat ambities en ondernemerschap in Nederland worden toegejuicht en initiatieven worden beloond. Wil de ‘innerlijke kracht van de samenleving’ worden beloond, dan moet de overheid een stapje terugdoen.

Balkenende deed zijn uitspraken in de zogeheten Hofstadlezing, georganiseerd door Ernst&Young.
Initiatieven van burgers om hun leefomgeving te verbeteren, moeten ruimte krijgen en niet een overheid treffen die ‘alle zuurstof uit de lucht haalt door middel van eisen, regels, procedures en voorwaarden.’

‘Overheid haalt zuurstof uit de lucht’

Ook moet de overheid oppassen om de verantwoordelijkheid van burgers te veel over te nemen. Zoals kinderbijslag en de tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Volgens Balkenende sturen deze regelingen te veel, terwijl mensen hun eigen keuzes willen of moeten maken.

(einde citaat)

Ja, beste lezer. U leest het goed. JPB weet het VOOR de verkiezingen weer allemaal mooi te zeggen. Om NA de verkiezingen weer zijn eigenzinnige, hypocriete, drammerige, eigen zin door te drijven.
Waarom zou hij nu wél naar u en mij luisteren, terwijl hij enkele jaren geleden ons “nee” tegen de EU compleet negeerde?
Waarom nu wél naar het belang van de burgers kijken, terwijl hij met evenveel gemak zelf-geïnitieerde rapporten naast zich neerlegt, als de conclusies hem niet bevallig zijn?

Het toont JPB’s leugenachtige karakter maar weer eens.

Oh ja, ter vermaak nog even het plaatje groter weergegeven:

12 REACTIES

 1. Balkenende vergeet 1 belangerijk punt en door die weg te laten is iedere politici het graag met hem eens.
  DE BUDGETTEN die daar voor vrijgemaakt zijn PER DIRECT!!
  Terug naar de bevolking conform belastingschaal… zodat niet de mensen die het mindst hier aan betaald hebben het meest terug krijgen.

  Overheid trekt zich graag terug alleen willen ze wel de zelfde belasting druk handhaven

 2. “”Ook moet de overheid oppassen om de verantwoordelijkheid van burgers te veel over te nemen. “”

  Mooi. Laten we dan beginnen om al die anti privacy maatregelen terug te draaien. Die kosten handen vol geld en leveren niets op, alleen baantjes voor oud CDA politici. Maar daar zal JPB niet voor te porren zijn.

  http://privacybarometer.nl/

  Privacy barometer

  Op deze site vindt u informatie over hoe politieke partijen denken over de privacy van de burger. De mening van partijen over proefballonnen, voorstellen en wetten die de privacy raken is samengevat in onderstaande grafiek. Deze informatie kan als hulpmiddel gebruikt worden om bij verkiezingen uw stem te bepalen. De barometer wordt regelmatig bijgewerkt: bekijk laatste wijzigingen

  CDA is grootste bedreiging
  Van alle partijen trekt het CDA zich het minste aan van de privacy van burgers. Er is geen voorstel of wet geweest die de privacy raakt, waar het CDA niet voor was.

 3. “”Zoals kinderbijslag en de tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang.”””

  Afschaffen, nee dat kan niet in de kader van het gezin is de hoeksteen van de samenleving. Laat me raden een extra kinderaftrekpost bij de belastingaangifte?

  De kretologie mixer werkt weer volop. Nergens een uitwerking alleen wat proefballontjes, zo vlak voor 9 juni. Het scenario ligt al klaar om elke dag de pers te voeden. De CDA is er voor u feelgood propaganda. Alleen is de tijd voorbij, dat de CDA- kerk ons dom kon houden.

  Na 9 juni, dan ziet de wereld er anders uit, met de kennis van nu bladibla zal er van die beloftes weinig terechtkomen. CDA/JPB in optima-forma. Zo kennen we het hypocriete narcistische dictatoriaal appel.

 4. Een kleine overheid, met meer zeggenschap. Balkenende hangt deze Etzioní ideeen aan.

  De nationale overheid verliest haar besluitvormende bevoegdheid niet aan de burgers, maar omgekeerd aan het opgaan in een soort wereldgemeenschap; het afstaan van autoriteit naar boven toe. Het uitgangspunt is: hoe groter de gemeenschap, hoe groter de algemene deler, hoe beter. Met elke stap die hierin gezet wordt, neemt een verhoudingsgewijs kleinere groep beleidsmakers over een grotere groep burgers besluiten. Het democratische gehalte van de samenleving erodeert onder je ogen. Het is op zijn minst verbazingwekkend dat dit wordt gepromoot onder de noemer van ‘terug naar de gemeenschap’.

  http://www.zachariel.nl/artikelen/zachetzioni.htm

 5. Wie verzint in hemelsnaam zulke plaatjes.
  Leuk gevonden, daar niet van, maar kon Balkie niet effe een slipje om? De confrontatie met zijn derierre is me toch net iets te veel…

 6. Levensgevaarlijk, zo’n demissionair mannetje die nog aan de knoppen zit. Een ontploft kabinet moet eigenlijk helemaal weg, dan kan iedereen met de campagne bezig. Nu worden er foldertjes a la gerda (huh?) op kosten van de belastingbetaler onder libellerend Nederland verspreid.

  Hij weet het allemaal zo goed, onze nationale hopman. Volkomen ongeloofwaardig, wie gelooft die man nog? Ik ben bang hele volksstammen.

 7. @Paul Martens [2]:

  Nog nooit gehoord dat in NL een politicus zich van het leven heeft beroofd. Eerder andersom dat burgers door de politiek tot waanzin zijn gedreven en er een einde aan hebben gemaakt.

 8. @Egor [8]:
  de verkiezingen komen eraan

  Deze uitlatingen van JP passen in de categorie: hoe groter de leugen hoe overtuigender de boodschap. Toch zielig dat we in dit land ons keer op keer door de grote leugens laten bedonderen. En niet kijken naar de daden van de betreffende personen en of het rationeel klopt wat er beweerd wordt.

  Voorbeeld van zo’n grote leugen is dat we geloven dat het de plicht van de overheid is te streven naar een zorgzame samenleving en een rechtvaardige inkomensverdeling. Iedere overheid die dit soort doelen nastreeft maakt zich immers schuldig aan nog grotere leugens. Rechtvaardig is in praktijk dwang en minder voor degene die er recht op heeft en meer voor de uitvreter, met een leuk residu dat aan de strijkstok van de uitvoeringsinstantie blijft kleven.

  Dit voorbeeld is natuurlijk bekend, maar ik breng het naar voren omdat men verbaasd lijkt te zijn over deze grote leugen van JP. Socialisme, klimaatdenken en Christen democratie zijn gefundeerd op leugens en inconsistenties. We zullen derhalve nog veel meer grote leugens te verwerken krijgen de komende tijd. Bekijk het maar door een cynische bril en probeer van het tenenkrommende schouwspel te genieten. Sprookjes voor volwassenen doen het nog steeds goed. Leugens en irrationaliteit beleven nog steeds hoogtijdagen in dit hoogtechnologische tijdperk……

 9. De twee snuiters op die foto zijn beide landverraders. Vreemd dat niemand ze daar op aanspreekt.

Comments are closed.