Zomaar, in een stukje uit het Ziggo magazine ‘Zie’: Liever had Ziggo zenders zoals CNN International en Het Gesprek/Euronews ‘behouden’, omdat deze zenders beter bekeken worden. Dit naar aanleiding van het feit dat het Commissariaat voor de Media heeft geoordeeld dat deze zenders moeten wijken voor zenders als Rai Uno, TVE, RTBF, France2 en TV5 Monde.

Ziggo is verplicht 7 TV en 9 radiozenders door te geven, waaronder uiteraard de NL en BE staatsomroep. De resterende 8 TV en 16 radiozenders worden vastgesteld door zogenoemde programmaraden, wier advies in de praktijk een doorgifteplicht betekent. Programmaraden zijn adviesorganen die bestaan uit gewone burgers. Tot zover ‘Zie’.

Quizvraag: waar zit de contradictie?

8 REACTIES

 1. tja tegenstrijdigheden te over. Misschien moeten we de aan te schaffen boodschappen ook door een commissie van gewone burgers laten bepalen en vervolgens verplichten voor iedereen. Dat is dan ook het voorstel van de partij van de slavernij: ministerie van boodschappen

  Wel apart dat rai uno moet doorgegeven. De spreekbuis van Berlusconie kan bij de heersers hier meestal alleen maar hoon opwekken.

 2. Toch maar liever de schotel nemen? Heb je in ieder geval geen last hiervan.

 3. @R. Hartman (NI) [5]:

  Inderdaad volgens mij is dit advies echten advies. Men kan – en dat is in Groningen ookal een keer gebeurd – dit gewoon negeren.

  Plus dat men ook meer zenders kan doorgeven …

  Maar ja, dat past niet meer op dat ene frequentie’tje en dan moeten andere betaal diensten wijken en dat wil Ziggo ook niet 🙂

 4. Hier wil ik op reageren, ik ga weg bij Ziggo, ik ben razend dat CNN er niet meer is, en weet je waarom? We worden gewoon gedwongen om digitaal te kijken. Nou, mooi niet, je denkt toch niet dat ik de hele dag voor de tv ga zitten om al die onbenullige kanalen te bekijken. Trouwens ze geven de schuld aan de raad van Mulitikabel, maar op hun website staat (en de mail die ik kreeg van Multikabel) dat Ziggo zelf bepaalde dat CNN weg moest, omdat er een aantal mensen die Frans studeren hun kennis konden toetsen aan TV10. ha, ha!!!!!!!!!!!!
  Ik gooi straks mijn TV de deur uit, zoveel soeps is er ook niet te zien op tv, en ik haak af van Ziggo, wat een verschil toen het nog Multikabel was, een van de beste waren zij, maar niet tevreden, nee, we moeten groter!!!!! ja, maar nu wel de slechtste!!!!! Leven de MACHT!!!!!!!!!!!!

  R. Hartman (NI) [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Avidia [7]:
  Goed gezien!

  Het artikeltje juichte inderdaad dat deze zenders digitaal wel behouden bleven; dat was het ‘goede nieuws’. Voor de ‘Contradictie’ vond ik dat echter niet zo relevant; allerlei zaken worden ons met kromme argumentatie door de strot geduwd.

  Het gaat mij er vooral om te helpen oog te kweken voor dit soort kromme redeneringen: laat je ratio werken bij alles wat je leest, op zeker moment gaat het automatisch en stop je gewoon fysiek met lezen als er weer eens zo’n drogredenering voorbij komt.

  En dan nog lees je er soms overheen, zo sneaky zijn sommige dingen geformuleerd.

  CNN is sowieso gruwelijk socialistisch, een soort Amerikaanse NOS, en verder kijk ik überhaupt geen tv meer, luister ik geen radio, lees ik geen kranten en haal ik mijn info uitsluitend van internet. Die zenderwisseling an sich zal me dus een zorg zijn; je krijgt toch alleen maar te zien wat de ‘elite’ wil, want ‘wat je niet ziet bestaat niet’.

  Wel vind ik het onbeschoft richting de minder technische medemens, die steeds een monteur moet laten komen om de tv opnieuw te laten afstellen als er weer eens frequenties aangepast worden. Of dat nu ook weer het geval is weet ik niet. Toen ik laatst eens door mijn kanalen ‘zapte’ ontdekte ik wel dat veel zenders nu onder een ander nummertje zitten, en dat een aantal nummertjes ‘leeg’ zijn.

Comments are closed.