Hans van Mierlo is overleden, toch nog 78 jaar geworden ondanks levenslang zwaar alcoholmisbruik.

Dat  hij nog zo oud is geworden zal voornamelijk te danken zijn aan de dubieuze levertransplantatie die hij in 2000 heeft weten te ritselen toen zijn eigen door de alcohol verwoeste lever werd vervangen door die van een donor.

Levertransplantaties zijn kostbaar en worden niet aan mensen boven de 60 gegeven en zeker niet aan types waarvan je al meteen zeker weet dat zo’n donorlever vrij snel door overmatige alcoholconsumptie zal worden verwoest maar omdat regels alleen voor de proleten gelden en niet voor partijprominenten kreeg de toen 68-jarige Hans hem toch. Waarschijnlijk is de patiënt die de lever anders had gekregen hierdoor ter dood veroordeeld maar dat offer was kennelijk het redden van deze briljante vernieuwende geest wel waard.

Van Mierlo is opgekomen in de jaren 60, hij zou met D66 de vastgeroeste politieke cultuur wel even omploegen was zijn boodschap en net als Obama verkondigde hij de “change” en net als Obama kon hij het heel mooi vertellen maar uiteindelijk is het allemaal niks geworden en is het bij wat decibellenproductie gebleven: D66 heeft helemaal niets weten te veranderen en heeft helemaal niets nergens aan vernieuwd maar heeft zich al heel snel door het systeem laten absorberen en draait sindsdien volledig mee in de vele vage regentencurcuits van deze bananenstaat.

Zoals alle andere politieke partijen is ook D66 de poort naar vette overheidsbaantjes voor de partijprominenten geworden waaronder uiteraard Van Mierlo zelf. Menig rechter, burgemeester, officier van justitie en vele andere hoge ambtenaren hebben hun baantje aan het D66-partijboekje te danken.

Wat mij betreft is er weer zo’n waardeloze politieke rioolrat heengegaan die nooit iets zinnigs heeft gepresteerd en zijn leven lang via de staat op de belastingbetaler heeft geparasiteerd en wat mij betreft mag de duivel hem heel lang warm houden.

35 REACTIES

 1. nou lees ik op http://sexandhepc.com/ dat je hepatitis c ook van onveilig wippen kunt krijgen. Ik ga hier niet suggereren dat Hans onvoorzichtig bij de hoeren in Bosnië is geweest of zo, dat zou zo’n hoogstaand persoon natuurlijk nooit doen, maar het geeft te denken.
  Ik vraag mij overigens af waarom en bezoekende minister van BZ opeens dringend een bloedtransfusie nodig zou moeten krijgen in Bosnië of all places.

 2. Het is niet juist dat van Mierlo niets nieuws in de politiek heeft ingebracht.
  Dikwijls wordt vergeten dat hij met succes het gewouwel in de Nederlandse politiek heeft weten in te brengen.

 3. @HJ [29]: En hier de ‘gerectificeerde’ column:
  http://www.theovangogh.nl/metro_19.html

  Overigens wordt in de ‘rectificatie’ (wat was Van Gogh toch een woordkunstenaar) ook Wladi’s drempel-leeftijd van 60 jaar genoemd:
  Ik meende te hebben begrepen van specialisten op het gebied van levertransplantaties dat ’t hoogst ongebruikelijk is als er dames en heren ouder dan zestig voor zo’n operatie in aanmerking komen. Of, zoals een vriend van Van Mierlo die mij deze week belde, zuinigjes toegaf: “Er worden keuzes gemaakt.”

Comments are closed.