Als kinderen geboren worden is hun geest onaangetast en zijn ze oprecht zoals ze zijn. Later worden ze opgezadeld met de gedachten van anderen, en zullen daar mee belast worden. En dan bestaat het risico dat ze kuddedieren worden, en onder invloed van een geloof of politiek veranderen. De meeste mensen die geloven moeten iemand boven zich hebben staan, zodat ze zich daar achter kunnen verschuilen.
Ze vinden het prettig dat iemand anders over ze beschikt en accepteren een macht. Op deze wijze kunnen ze hun eigen verantwoordelijkheid afwimpelen en als ze verkeerde dingen doen zal het ze vergeven worden. Ze hebben hun vrij geest afgestaan aan de meerderheid. Ze willen enkel dienaar aan hogere machten zijn, waarvan ze geloven dat die bestaat..

Soms zou je ze wakker willen schudden, maar dat is een onbegonnen taak. Doch de laatste jaren komt er door het computertijdperk al wel verandering aan, mensen gaan zoeken en stellen vragen aan zichzelf, en je ziet daardoor ook dat de kerken leeglopen. Dat is een begin geweest van de verandering in de maatschappij, zowel positief als negatief, want mensen werden onzeker en erg op zichzelf doordat ze geen steun meer hadden in hun kuddegedrag. De mensen werden egoïstisch en ontevreden, maar zodra ze hun vrijheid van geest gevonden hebben, zal ook dat veranderen, het heeft tijd nodig. Er zijn gelovige politici die zich verzetten tegen andere geloven, en zo zijn alle oorlogen ook ontstaan. Daarom zou het goed zijn dat mensen hun vrije geest konden houden en niet opgezadeld worden met gedachtegoed van gelovigen, het brengt uiteindelijk alleen maar narigheid.

De mens mag zijn eigen waarheid zoeken, zonder beïnvloeding van geloofsystemen of regeringsstelsels, ze zullen moeten inzien dat anderen zich alleen maar bezig houden met macht te verschaffen, en de inwoners te manipuleren om aan die macht te komen. Ze zorgen dat mensen bang worden en angstgevoel krijgen, want dat versterkt hun positie alleen maar..

Dictators kwamen zo ook aan de macht, en daarmede is het logisch dat er oorlog van komt. Wij hebben ook met een dictator te maken gehad, zei het een andere, maar het machtsbelust en wellust lijkt veel op elkaar, en onderdanig zijn aan een hogere macht is gevaarlijk maar er zijn mensen die daar schijnbaar niet zonder kunnen,

Daarom is het van belang dat mensen een eigen vrije geest in hun eigen lichaam houden en zich verzetten tegen het kwaad van politiek en geloven.

Ingezonden door Reiny

8 REACTIES

 1. Reiny
  Prachtig ingezonden bijdrage
  Ik ben gelukkig nergens mee opgezadeld en belast
  Wel heb ik een opvoeding genoten dat ik mij niet moet laten opzadelen met een ander zijn (leugenachtige praktijken en gedachten) en gewaarschuwd werd,ga nooit mee in de corrupte en leugenachtige praktijken die een ander je probeerd aan te smeren want dan word je ook een kuddedier
  Mijn ervaring met deze kuddedieren leest u op
  http://www.dedoorzetter.nl
  link 100,103,121 en Video link 76
  zie ook mijn beloning link 32

 2. Doch de laatste jaren komt er door het computertijdperk al wel verandering aan, mensen gaan zoeken en stellen vragen aan zichzelf, en je ziet daardoor ook dat de kerken leeglopen

  sorry Reiny, maar de leegloop van de kerken is al sinds de jaren 60 bezig, en het internet tijdperk is daar niet verantwoordelijk voor.

  want mensen werden onzeker en erg op zichzelf doordat ze geen steun meer hadden in hun kuddegedrag

  Reiny, ik denk dat met name de onzekere mensen kuddegedrag vertonen. Daarnaast weet ik niet wat er fout is aan een gezonde portie egoisme. Juist in altruisme zit het gevaar. De fictie van altruisme zet de deur open voor misbruik. Socialisten, religies en anderen maken misbruik van de over een betere maatschappij dromende medemens. Als je toestaat vrijheden in te leveren voor een betere maatschappij wordt je bijna altijd gemanipuleerd en bereik je in praktijk het tegengestelde. Een gezonde dosis egoisme is noodzakelijk als je het over politieke doelen hebt, laat je daar niet manipuleren. Dit laat individuele daden van barmhartigheid onverlet, die zijn natuurlijk nog steeds mogelijk.

 3. Zei gisteren tegen mijn partner dat als er íets was wat ik zou willen is dat alle religieuze politieke partijen verboden worden.
  Beter nog. Alle religie zou verboden moeten worden.

  Zelf op gegroeid in religieuze kringen heb ik goddank het licht gezien en heb bedankt voor de indoctrinatie. Als iedereen eens zou beseffen hoe vrij je bent als je je niets laat opleggen door een ander. Vrij om te denken wat je wilt en je te ontwikkelen zoals je zelf wilt.
  Dan ben je vrij in alle betekenissen van het woord, écht vrij.

  Ook in het onderwijs zou religie verboden moeten worden en kinderen zouden aangemoedigd moeten worden zichzelf te ontwikkelen zonder aan regels te voldoen die ze geschikt maakt als belastingslaaf.

  Maar ach, er zou zoveel anders moeten.
  En hoewel het nog even kan duren, die tijd komt.
  HJ [4] reageerde op deze reactie.
  Oscar [5] reageerde op deze reactie.

 4. @There’s hope [3]:

  “Alle religie zou verboden moeten worden.”

  “Ook in het onderwijs zou religie verboden moeten worden…”

  Dat hebben de communisten in sommige landen geprobeerd. Het is geen succes geworden. Gelukkig maar.

  “Zelf op gegroeid in religieuze kringen heb ik goddank het licht gezien en heb bedankt voor de indoctrinatie.”

  Ik ben atheïst van huis uit. Nu ben ik een theïst. Er is heel veel onvrijheid in deze samenleving, maar gelukkig staat deze onvrije samenleving mij nog wel toe te doen wat in de samenleving die u voor staat ik niet gedaan zou mogen hebben omdat het beschouwd zou worden als een misdrijf.

  There’s hope [6] reageerde op deze reactie.

 5. @HJ [4]:

  Lol – je hebt gelijk. Ik bedoel het ook meer in de trant van dat alle religies opgeheven zouden moeten worden, het woord verboden is ietwat ongelukkig gekozen maar niettemin vind ik het in deze context ook wel weer wel geinig.

  @Oscar [5]:

  Beste Oscar, je mag geloven wat je wilt hoor. Dat mag iedereen van mij – lang leven de vrijheid 😉

  Maar waar ik voor pas is dat men anderen ermee lastig valt. En dan bedoel ik weer dat men wetten invoert vanuit een religieuze overtuigen e.d.

 6. Beste Reiny,
  Grotendeels kan ik mij vinden in je blik op het leven! Toch wil ik een kanttekening plaatsen! Ik ben van mening dat een kind zowel geestelijk alswel lichamelijk het restant is van zijn/haar verleden!
  Dus het kind is reeds voorgeprogrammeerd!! Dit klingt heftig en dat is het ook ! Dus een kind zal opgevoed worden door diegene waaruit het geboren is ,meer zit er gewoonweg niet in!!
  Als het kind zich ontwikkelt en zelf begint te denken zal het zijn eigen weg kunnen bepalen ,maar het verleden zal steeds de muziek bepalen! Toch zijn er mogelijkheden ,welliswaar zeer klein ,maar toch!
  Geen weg volgen ,welke weg dan ook ,maar op weg gaan naar het onbekende en niet gekende ,daar ligt het ,zien en zijn ,daar ligt het leven ,welke het zien en zijn ,in zich verbergt !
  Dus het leven is de weg ,welke niet door het denken te bereiken is!!
  Reiny ,ik wens je dat wat je je wenst , groet , jaap koopman schoonebeek.

  reiny [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Jaap Koopman Schoonebeek [7]: Wijze woorden , en het zit er dik in dat je gelijk hebt.
  Ik dacht altijd dat het mijn lot en de omgeving waar ik in opgroeid was geweest, maar nu kan ik van alles de schuld aan mijn voorouders geven. Gelukkiger dan ik al ben zal niet gaan , maar bedankt voor jouw serieuse reactie.
  Groet Reiny uit Leek.

Comments are closed.