Egeltjes hebben in de loop der tijden geleerd om zich bij dreigend gevaar op te rollen en te vertrouwen op de bescherming van hun scherpe stekels.

Dat heeft altijd goed gewerkt tegen hun natuurlijke vijanden zoals vossen, roofvogels en andere roofdieren maar is minder effectief tegen de recente vijand, de auto, want die rijdt ze gewoon plat, ondanks de stekels. Toch schijnen die beesten moeite te hebben om zich aan te passen aan dat nieuwe autogevaar, ze blijven de vertrouwde reflex gebruiken in plaats van opzij te springen en daarom komen we regelmatig platgereden egeltjes tegen.

Broodpolitici blijken een soortgelijk euvel te hebben: ze hebben zich in de loop der jaren aangepast aan een bepaalde leefomgeving en wisten daar altijd te overleven maar kunnen erg moeilijk wennen aan het nieuwe gevaar dat hun soort bedreigt: de mondige burger.

De mondige burger is voor hun wat de auto is voor egels en hun stekels zijn propagandacampagnes in de staatsmedia, het demoniseren van tegenstanders van hun systeem en als laatste redding in nood het inzetten van de wet via rechters van het kaliber Roland Freisler en als dat allemaal niet helpt gewoon doen of het probleem niet bestaat in de hoop dat het vanzelf, al of niet met wat hulp de een of andere Volkert van de Graaf, voorbij zal gaan en alles weer bij het veilige oude blijft.

Broodpolitici blijven zich net als de egeltjes instinctief oprollen omdat dit sinds Thorbecke altijd wel goed heeft gewerkt maar omdat de omstandigheden tegenwoordig radicaal aan het veranderen zijn worden ze platgereden en eindigen als politieke roadkill en na de laatste verkiezingen liggen de platgereden politieke lijken overal.

De PvdA heeft niet alleen 700 raadszetels verloren, een aantal van hun Nederlandse kandidaten die bovenaan de plaatselijke lijst stonden is daar door allochtonen, die eigenlijk alleen maar als lijstduwer op de lijst zijn gebruikt om zoveel mogelijk buitenlandse stemmen te trekken, weggedrukt omdat die onverwacht met voorkeurstemmen van vrienden, familie en mede-allochtonen zijn verkozen.

Dat was wel even slikken bij de PvdA, het allochtone stemvee blijkt de truc door te hebben en speelt het spel volledig mee voor eigen gewin terwijl dat helemaal niet de bedoeling was.

Het CDA ziet de overreden politieke overblijfselen van zo’n 200 raadsleden op de weg liggen terwijl premier Balkende al geheel opgerold ligt en binnenkort zal worden platgewalst, net als Wouter Bos trouwens die het catastrofale verlies van zijn partij niet gaat overleven.

Binnenkort liggen deze heren broederlijk naast egeltje Kant die als eerste is aangereden en hopelijk eindigt de hele kaste van broodpolitici als platgereden politieke roadkill.

Ik voor mij zal indien mogelijk nog eens extra op het gaspedaal drukken als het hun ondergang bespoedigt.

20 REACTIES

 1. Loon naar werken voor die oplichters met een dikke plaat voor hun kop. Liegen en bedriegen met een staal gezicht, we weten immers niets anders meer van de heren politici, kijk maar in brussel het zelfde laken en pak en die kliek groeit tegen de verdrukking in, maar graaien en paaien, maar daar zal een einde aan moeten komen of we gaan allemaal aan de ruzie ten onder! Weg met die overheid, die enkel de zaken bedriegt en zich zelf ten koste van de gemeenschap verrijkt en hen tot slaven wil maken!

 2. “…die onverwacht met voorkeurstemmen van vrienden, familie en mede-allochtonen zijn verkozen.”

  Dat vond ik nou heerlijk om te lezen van de week. De pleitbezorgers van de glorieuze multiculti samenleving worden achteloos aan de kant geschoven door hun eigen knuffelallochtonen. Knuffelallochtonen welke er ongegeneert voor uitkomen alleen maar geinteresseerd te zijn in hun eigen belang en de belangen van hun eigen soort. Gedrag van kolonisten.

  Maar met de landelijke verkiezingen voor de boeg kan de PVDA zich alvast opmaken als volgende ronde “highway pizza”.
  Wladimir van Kiel [6] reageerde op deze reactie.
  Armin [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Bon Vivant [5]: het is wel een interessant verschijnsel want PVV-haters hameren erop dat de PVV geen ervaren mensen heeft en de overige partijen wel maar nu worden allerlei buitenlanders via voorkeurstemmen naar de top van de PvdA-lijsten geduwd en dat moeten dan de nieuwe raadsleden en wethouders worden, ook zonder enige ervaring. Daar gaat dat argument.

  Ik vermoed dat het toch niet erg zal zijn omdat linkse mensen alles mogen en rechtse mensen niks.

  LvM [8] reageerde op deze reactie.

 4. @Bon Vivant [5]: Dat was bij de vorige verkiezingen ook het enige pluspunt van de genocide zetel die D66 binnenhaalde bij de voroge parlementszetels.

  Dat Bakker die een van de hoofd verantwoordelijk was voor de val van het kabinet, in ieder geval niet terugkwam. Hij stond namelijk op plaats 3.

 5. @LvM [10]: het is niet realistisch om ons helemaal losmaken van de dagelijkse werkelijkheid en de bijbehorende gebruikelijke terminologie.

  We kunnen hier tegen elkaar het libertarisme blijven preken maar dat zal echt geen zoden aan de dijk zetten.
  De PVV is het best beschikbare breekijzer tegen dit systeem en dan is het zinnig daar gebruik van te maken.

  PVV wil de belastingen verlagen door massaal subsidies te schrappen en aangezien de hele linkse kerk van subsidies leeft zal dat de doodsteek voor die bedrijfstak zijn.

  Stapje voor stapje, eerst de PVV aan de macht en dan zien we wel verder. Anders blijft het huidige systeem aan de teennagels hangen om te overleven en dan gaan we allemaal in 1 grote bang ten onder.

  LvM [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Wladimir van Kiel [11]:

  Nu sterf ik liever een snelle dood dan dat ik verlengd lijdt, met als uiteindelijk gevolg net zo goed die dood.

  Het systeem is fundamenteel corrupt, ik dacht dat iedere libertariër het daar wel over eens was. De enige manier om criminelen te bestrijden is door niet op ze te stemmen.

  Nu zijn we over de discussie over de morele corruptheid van stemmen al lang heen, dus die ga ik niet nog eens voeren. U wilt een langzame dood sterven, en u neemt mij en iedereen er in mee. Tegenhouden mag en kan ik u jammer genoeg niet.

  Peter de Jong [13] reageerde op deze reactie.

 7. @LvM [12]: “De enige manier om criminelen te bestrijden is door niet op ze te stemmen.”

  Dit is een serieuze misvatting, LvM. Met boeven (PVV?) vang je boeven, zoals je weet.

  In Helmond was de opkomst laag (44%). Daardoor was ook de kiesdeler klein (812 stemmen/zetel). En aangezien je met 25% van de kiesdeler aan voorkeursstemmen al een plaats omhoog schuift op de lijst is er in Helmond bij de PvdA nu het onvermijdelijke gebeurd: onder de nummers 1 t/m 6 was eerst 1 allochtoon, door de lage opkomst en de voorkeurstemmen zijn dat er nu 5 (zie: http://www.fd.nl/artikel/14355967/pvda-helmond-partij-allochtonen ).

  In gemeenten met veel allochtonen leid je advies om niet te gaan stemmen er zo onherroepelijk toe dat daar binnenkort de sharia kan worden ingevoerd. Landelijk idem dito. Alleen de PVV kan dit nog stoppen door mensen die vroeger nooit stemden nu naar de stembus te trekken.

  Tel uit je winst! 😉

  ===
  “One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors.”
  – Plato (427-347 BC)

  Armin [14] reageerde op deze reactie.

 8. @Armin [14]:

  Blanco stemmen helpt niet. Een blanco stem is een ongeldige stem. Hij telt wel mee voor het opkomstpercentage, maar de kiesdeler wordt alleen bepaald door het aantal uitgebrachte GELDIGE stemmen.

  Het is wel mogelijk op een politieke partij te stemmen die blanco stemmen verzamelt. Die partij krijgt dan wel zetels, maar kan die leeg laten. Zo wordt het veel lastiger voor de overige partijen om een meerderheid te vormen. Zie:

  http://www.lijstblanco.nl/
  http://www.burgersinactie.nl/
  http://www.bstem.nl/index.php
  http://www.lijst14.nl/

  ===
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Blanco_stem

  Oscar [16] reageerde op deze reactie.

 9. @Peter de Jong [15]:

  Dat idee heb ik een jaar of 10 geleden gehad. Een partij met de naam Blanco die in de Tweede Kamer zitting neemt, maar vrijwel nooit komt opdagen en nooit haar stem uit brengt in de Tweede Kamer.

  Als er een goede campagne achter zit zou het heel goed mogelijk zijn om een zetel of 10 blanco mensen in de Tweede Kamer te krijgen.

  Ik ben benieuwd naar de regeerbaarheid van Nederland met 40 PVV-ers, 10 blanco mensen, 3 leden van de pedopartij, clown Bassie, Emile Ratelband, Johan Vlemmix en die kerel die op een affiche een vrouw in de borst knijpt in de Tweede Kamer.

  Men zou dan kabinetten bestaande uit PVDA-CDA-VVD-D66-CU en Groen Links moeten smeden om een meerderheidskabinet te kunnen vormen.

  Peter de Jong [18] reageerde op deze reactie.

 10. @Oscar [16]:

  Ja, dat klopt. Als je bij driekwart van de 20% niet-stemmers (TK-verkiezingen) blanco stemmen zou ronselen, dan gaat het om bijna 2 miljoen stemmen. Het opkomstpercentage schiet dan naar 95% en de kiesdeler wordt ca. 80.000 stemmen per kamerzetel ipv ca. 67.000 nu.

  Je blanco-partij komt dan met 23 zetels in de kamer, terwijl het zetelaantal van de huidige partijen bij gelijkblijvende aanhang nog maar 67/80 deel is (30 zetels nu wordt dan 25).

  Het wordt dan vrijwel onmogelijk om nog werkbare meerderheden te vormen en de resulterende minderheidsregering zal zich alleen nog maar kunnen bezighouden met het ‘op de winkel passen’.

  Oscar [19] reageerde op deze reactie.

 11. @Peter de Jong [18]:

  Met 23 Blanco-zetels in de kamer zou je binnen de kortste keren hevige ‘oppositie’ kunnen verwachten van, bijvoorbeeld, Alexander Pechtold.

  Het lijkt me sensationeel. PVV met 40 zetels, 23 blanco zetels, een stel vertegenwoordigers van ‘maffe partijen’ in de kamer.

  Op naar een coalitie PVDA-CDA-VVD-D66-Groen Links-SP-CU-PvdD-SGP (76 zetels) !

 12. Dat egeltjes zich oprollen en vertrouwen op de bescherming van hun scherpe stekels, is een streven.

  Tenslotte ook bij het ontbreken van auto’s zijn er allerlei ‘gevaren’ waarbij de vermeende bescherming van scherpe stekels het laat afweten.

  Omvallende bomen, overstromingen, omlaag rollende rotsen en nog van alles en nogwat.

  Hoe het ook zij, te streven is er.

Comments are closed.