Deze week komen de EU-opperhoofden weer bij elkaar. Op dit moment is er erg veel druk om tot een oplossing te komen van het Griekse Drama. Het drama waarin de Griekse overheid veel meer geld uitgeeft dan ze ontvangt en dus een enorm tekort veroorzaakt. En daar tussendoor nog er over liegt, zelfs tegen de collega’s.

Voor eind mei moet er 20 miljard euro, en voor eind van het jaar 50 miljard euro betaald worden. En dat geld hebben ze (nog) niet!

De EU-Commissie zet nu de EU-provincies onder druk om (belasting)geld beschikbaar te stellen. En al tonen de politici van de meeste provincies zich daartoe bereid, hun achterban voelt daar niet zo veel voor. In een Kamerdebat blijkt bvb de Tweede Kamer tegen hulp is, terwijl Jan Kees de Jager zegt dat dat inderdaad niet moet gebeuren BEHALVE ALS BLIJKT DAT HET NODIG IS. Normaal heet dit “kiezersbedrog”.

Vanuit Brussel communiceren onze Commissarissen dat wij wel verantwoordelijk zijn: “It is essential that when we deal with a euro area country there is a European lead and a European responsibility,” EU economy commissioner Olli Rehn said at a conference in Brussels on Friday (19 March EUobserver)”.
Met andere woorden: Als de Griekse overheid onverantwoord geld uitgeeft en in de problemen komt, bent u verantwoordelijk en u moet meer belasting betalen om ze te helpen!.

Omdat de burgers van de diverse provincies echter al dat smijten met (belasting)geld zat beginnen te worden, spelen de politici een voorzichtige rol. Zie hebben als alternatief dat Grienland wel geholpen moet worden, maar liever moet het niet zo duidelijk voor de burgers zijn waar dat geld vandaan komt. De oplossing die ze voor ogen hebben, is om die hulp te laten komen vanuit het IMF.
Ook hier zie je weer het kiezersbedrog, want het IMF wordt ook gefinancierd door de belastingbetalers.

Omdat het IMF over de hele wereld werkt, hadden politici liever de hulp uit een zelfstandig Europa laten komen. Daarvoor zou dan een EMF, Europees Monetair Fonds opgericht moeten worden. Maar het blijkt dat de tijd daarvoor te krap is. Daarvoor moet een volgende smoes, sorry “aanleiding” gevonden worden. Vandaar dat er weer teruggekoppeld wordt naar het IMF. Die overigens graag willen, want hun macht wordt er alleen mar groter door.

Ondertussen blijven Barroso en Van Rompuy trekken om de macht. Zo hebben ze nu weer afgesproken dat se samen de EU zullen vertegenwoordigen op G20 en dergelijke bijeenkomsten. De onderwerpen waarover de een of de ander spreekt, verdelen ze onderling.
Op belangrijke bijeenkomsten als de G20 en dergelijke, wordt de EU (dus “wij”) nu vertegenwoordigd door een tweekoppig koppel??/monster?? Op zich een interessant schouwspel als het niet zo tragisch was en ten koste van de mensen in de EU.
Zie:  Van Rompuy and Barroso to both represent EU at G20.

Met al dat gedoe kun je dan verbaasd kijken naar het verkiezingscircus in Nederland en je afvragen waarom mensen nog gaan stemmen. De meest democratische procedure in Nederland van de laatste decennia was wel het referendum voor de EU-grondwet, dat massaal werd afgestemd. Maar de politici belazerden het volk door die wet een andere naam te geven, (Verraad van Lissabon) en zo toch hun zin door te drijven.
En de kiezers slikten het.

De tijd besteed aan verkiezingen is verspilde tijd. Laten we om te beginnen die tijd liever besteden aan het zoeken naar wegen om uit die EU te treden.

7 REACTIES

 1. Een omhooggevallen luchtballon als Jan Kees de Jager is het schoolvoorbeeld van incompetentie en slaafs lakei-gedrag. Van hetzelfde kaliber als de rest van onze zogenaamde heersers: een keiharde Nederlandse mening binnen een paar dagen compleet omdraaien naar een boterzacht EU standpunt. Onder druk, natuurlijk.
  http://nederlandvrij.com/?p=64
  http://nederlandvrij.com/?p=67
  Zoals wij met de EU grondwet zijn belazerd, zo worden wij dat nu weer met de “Herstelwet Zuid-Europa”.
  Ongetwijfeld zal Nederland in het gareel getrapt worden, we hebben immers al zoveel gezichtsverlies met het referendum, Afghanistan en Wilders’ uitlatingen geleden! We mogen straks al niet eens meer aanschuiven bij de G20 en mogen ook al niet meer meedoen met internationale missies wegens onbetrouwbaarheid en homo’s in de legertop. Nederland wordt aan alle kanten bedreigd, nog het meest gestimuleerd door onze demissionaire zakkenvullers!
  Er is maar één mogelijkheid: overnieuw beginnen.
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/

 2. Sommigen zullen die Barroso wel een slimme vent vinden maar hij is natuurlijk een regelrechte schurk! Zie tekst hieronder (een gedeelte van een persbericht).
  Een burger moet eens proberen een bepaling op slinkse wijze te omzeilen, dan heb je de poppen aan het dansen!
  Die bepalingen zijn natuurlijk niet voor niets gemaakt!

  Barroso roept Europa op tot noodhulp
  19 maart 2010, 21:20 | ANP
  BRUSSEL (AFN) – Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft vrijdag de EU-lidstaten opgeroepen het zo snel mogelijk eens te worden over financiële hulp aan het noodlijdende Griekenland. De maatregelen kunnen dan worden ingezet zodra dat nodig is.

  Het moet volgens Barroso gaan om leningen van afzonderlijke eurolanden onder gezamenlijke coördinatie en onder strikte voorwaarden. Een bepaling in het EU-verdrag die de lidstaten verbiedt elkaar financieel te helpen, kan op deze manier worden omzeild. Het instrument zou in de toekomst ook voor andere landen kunnen worden gebruikt.

  Barroso heeft dat vrijdag gezegd tijdens een bijeenkomst met journalisten. ,,We kunnen de huidige situatie niet langer laten voorbestaan”, waarschuwde de Portugees.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. Ik ben het eens met het topic.
  Waarvoor zou je nog stemmen.
  1 pot nat dat kliekje.
  Of het nu de pvda is of het CDA.
  same shit different ashole.

  Wat ik me ook altijd afvraag is waarom men nooit eens zijn mond opentrekt over de staatschuld die wij hebben.
  In 2000 was het geloof ik iets van 250 miljard.
  10 jaar verder met bak ellende en we zitten op ca 374 miljard.
  En de burgers werden aan alle kanten uitgemolken.
  Dan heb je zo een goochemerd van de SP die beweert dat nederland rijk is.
  Hoezo rijk.
  We kunnen niet eens de staatschuld aflossen.
  Wie rijk is,dat zijn die corperatie’s,bankwezen,en elitaire elitemensen die zich verrijken met belastingcenten.
  Elke dag betalen we ik meen 2 miljoen alleen al aan oorlogje voeren en het leger.
  Dan nog elke dag ca 47 miljoen wat erbij komt aan staatschuld.
  je heb feitelijk niks aan de politiek.

  Ze verdelen allleen maar en graaien meer en meer door onzinnige belastingwetjes op te stellen.

  Het volk gaat weer braaf stemmen aankomende verkiezingen.
  Snappen werkelijk geen moer van de politiek.
  Het is eerder een toneelstuk met waardeloze acteurs.
  De enigste politici die niet liegt,is diegene die zegt van een andere politici dat het liegt.

 4. @Frankie [2]:

  “….onder gezamenlijke coördinatie en onder strikte voorwaarden…….

  Precies, daarmee vang je de essentie wat ze willen.
  “gezamenlijke coordinatie” betekent hevige dwang,(machtuitbreiding) van de dictatuur in Brussel.
  “strikte voorwaarden” is de verpakking voor de burgers. Weet je wel, het zal “in marmer gebeiteld” worden, zoals ze ons beloofden dat begrotingstekorten NOOIT hoger dan 3 % zouden worden.

 5. Het is prima om na te denken over deze materie, maar dan moet je ook een alternatief aanbieden! Hoe zal de Economie van NL er dan uit gaan zien? Om over alle consequenties daaromtrend nog maar niet te spreken! Leuke brainstormer, lijkt mij?

Comments are closed.