Fouten worden te goeder trouw gemaakt, ze sluipen er onbewust in en hebben niet tot doel om anderen te misleiden.

Fouten die bewust worden gemaakt heten oplichterij en hebben de bedoeling om een door de opsteller gewenste misleidende werkelijkheid bij een bepaalde doelgroep weer te geven, ouderwetse propaganda dus.

Het IPCC heeft jarenlang de kluit bewust keihard belazerd om de broeikaswaanzin als waarheid weer te geven, dat is intussen heel duidelijk geworden en ze zijn betrapt met de broek op de enkels.

Zwaar overgesubsidieerde klimaatonderzoekers en politici hadden hier de mooiste zwendel lopen sinds de aflatenhandel van de Kerk in de middeleeuwen en waarmee intussen duizenden miljarden aan milieubelastingen zijn binnengeharkt en heel veel macht naar de overheden is gegaan terwijl er nog heel veel meer belastinggeld en staatsmacht in het verschiet ligt.

Deze profiteurs laten zich zo’n prachtig zwendeltje niet zomaar afpakken vandaar dat er in die kringen druk aan de operatie “schadebeperking” wordt gewerkt.

Het is nu alle hens aan dek.

De eerste stap is om de jarenlange desinformatie en propaganda van het IPCC te neutraliseren door die als “fouten” te kwalificeren en daarmee af te zwakken, men gaat de “fouten” in de klimaatrapportages van het IPCC onderzoeken en dat klinkt aanzienlijk onschuldiger dan dat men de bewuste jarenlange oplichterij van die jongens eens grondig onder de loep gaat nemen. Er vloeit geen bloed en iedereen kan gewoon blijven zitten.

Verder is “zwendel” zo definitief en de daders aanwijsbaar, herkenbare personen hebben de boel immers besodemieterd en dat is het einde van het verhaal terwijl “fouten” door niemand bewust zijn gemaakt en hersteld kunnen worden en daar mikt de milieulobby op.

De strategie is dat de onderliggende waarheid dat de aarde rampzalig opwarmt door menselijk CO2 en dat broodpolitici de planeet moeten redden met behulp van belastingheffing en dwangmaatregelen gewoon overeind blijft en dat er wellicht geheel per ongeluk hier & daar wat onschuldige foutjes zijn binnengeslopen in de IPCC-rapportages.

Niks aan de hand dus, foutje bedankt en we gaan gewoon door waar we gebleven zijn.

7 REACTIES

 1. Ach, gelukkig meet men niet met 2 maten (*proest*). Dus als wij, brave burgertjes, een foutje maken in onze belastingaangifte, worden we daar ook vast niet op afgerekend. Dan onderzoeken ze dat op een lieve manier (kopje thee erbij?) en komen wij er ook vast wel mee weg… zonder consequenties.

  Of als aan 2 zijden van de weg een bord staat waarop vermeld, dat 70 de maximaal toegestane snelheid is in km/uur, dan heeft mijn foutje om de getallen op die borden (links en rechts van de weg) bij elkaar op te tellen ook vast geen consequenties…

 2. De hele retoriek om het klimaatgelul heen is ook zo doorzichtig:

  * Wie er in gelooft = goed = links = redder der menschheid = onzelfzuchtig = onfeilbaar = houd van dieren en mensen.

  * Wie er niet in gelooft = slecht = rechts = egoist = asociaal = leugenaar betaald door de olieindustrie = moet ontslagen worden waar men ook werkt = gevaar voor samenleving.

  De werkelijkheid is dat de gelovigen hier de criminelen blijken te zijn. In welke landen wordt er nu strafrechtelijk onderzoek gedaan naar deze zwendel? Niet in NL in elk geval.
  Wladimir van Kiel [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Wladimir van Kiel [3]:
  Soms geven “hoge” functionarissen van de VN dat ook toe.
  In het boek van Vaclav Klaus, “Blauwe planeet in groene kluisters” staan bvb veel citaten, waaronder van voormalig adjunct-secretaris generaal Maurice Strong:
  “Is niet de enige hoop voor onze planeet, dat de industriële beschaving in elkaar stort? Is het niet onze plicht om dat te verwezenlijken?”

 4. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) opent een Meldpunt waar mensen terecht kunnen als ze een fout in de IPCC rapporten hebben gevonden.

  Het Planbureau lijkt haar tegemoet te willen komen door de kans op het vinden van nog meer fouten zo klein mogelijk te houden.

  Een manier om dat doel te bereiken is door alleen meldingen over fouten te accepteren als die gevonden zijn in de hoofdstukken 9 tot en met 16 in het rapport (2007) van Werkgroep 2 van het IPCC

  Enkele citaten uit:
  http://www.klimatosoof.nl/node/1109

 5. De complete vernietiging van de middenstand doormiddel van een belastingstelsel dat elk produkt belast is waar ze naar toe willen.

  Belasting op voedsel, benzineverbruik, puntenslijper of een badhandoek. Zelfs als er geen direct verband is tussen het produkt en de zogenaamde CO2 uistoot dan nog moet je betalen. Want het vervoer van die badhandoek of puntenslijper is ook slecht voor het milieu.

  Mensen zullen lang moeten werken om alleen al in hun primaire levensbehoeftes te voorzien.

  Uiteindelijk zullen er nog maar twee klassen bestaan, de rijken en de armen. De IPCC is een klein maar belangrijk radartje in het grote geheel.

Comments are closed.