Hans Hoogervorst (oud staatssecretaris / minister die (nog) niet zoals de meeste beroepspolitici een burgemeesterspost toegestopt heeft gekregen maar die bij de zoveelste overbodige autoriteit een goedbetaald baantje heeft om op uw kosten zogenaamd toezicht te houden op de markt omdat de overheid fout op fout stapelt) wijst op goedkoop geld in overvloed, beleggers die naarstig op zoek zijn naar rendement en de explosie van exotische, giftige producten  als oorzaken van de kredietcrisis.
Wie manipuleert de rente en de geldhoeveelheid? Wie zorgt door belastingen op vermogen en inflatie ervoor dat mensen die zo dom zijn om te sparen  en vermogen te accumuleren op zoek moeten naar rendement? En ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ga niet graag om met giftige producten. Tenzij ik er veel geld mee kan verdienen en als het fout gaat met hulp van de staat de kosten kan afwentelen op de belastingbetaler.

http://www.fd.nl/artikel/14096737/hans-hoogervorst-gelegenheid-maakt-bankier-dief

Hieronder  wat voorbeelden uit mijn omgeving van mensen die normaliter (ook) niet zouden stelen.
U kent er ongetwijfeld ook wel een paar. De meeste mensen die ik spreek kennen wel iemand die ten onrechte een uitkering krijgt (ik hoor vaak WAO)

Zus van een vriend van mij heeft een periode van 3 jaar schuldsanering achter de rug. Schuldeisers hebben nu geen wettelijke mogelijkheden meer om iets te verhalen op haar. Werken loont niet tijdens deze periode want alles boven een bepaald minimum gaat naar je schuldeisers.  Dus kluste ze zwart bij in verbleef in de bijstand.  Nu is ze een cursus aan het doen – op uw kosten – maar ze heeft al gezegd dat ze lekker in de bijstand blijft omdat ze heeft uitgerekend dat ze allerlei voordelen/toeslagen/ subsidies kwijtraakt als ze weer aan de slag gaat.  Ze voelt zich er niet echt goed bij, maar ja ‘ zo is het systeem he’ .
Haar ex heeft ook niet zo’n zin om wat te doen want anders moet hij (teveel) alimentatie betalen.

Haar broer heeft  in diezelfde periode 6 dagen per week soms 16 uur per dag gewerkt om zijn kroeg een succes te maken.  Tent verkocht o.a. vanwege het naderende rookverbod (Dat vervolgens nauwelijks gehandhaafd werd) Vervolgens zag  hij een groot deel van de boekwinst in rook opgaan door de fiscus.  Is nu op zoek naar een plek ver weg van Nederland om te voorkomen dat hij weer bestolen wordt. Lekker systeem.

Hij kent een ambtenaar bij Rijkswaterstaat in een hoge schaal die met behoud van salaris een jaar een studie mag doen. Volgens hem is deze man nu alleen maar op vakantie.  Betaald door hard werkende productieve mensen zoals hij.   Mooi systeem. Heel motiverend ook. Hij doet dus ook niets meer totdat hij kan ontsnappen uit NLcatraz. Gaat lekker zo met die VOC mentaliteit. Of wordt daarmee bedoeld dat je zo snel mogelijk je spullen in een zeecontainer stopt om je heil elders te zoeken?

Ken via via een agent die mensen de les leest en beboet als ze een paar kilometer/uur te hard rijden.  Terwijl dezelfde diender met 200 km/u door de polder raast om te laten zien hoe hard hij wel niet kan rijden met de auto van iemand anders ( ja, van u) . Deze agent heeft ook allerlei handeltjes naast zijn zware baan.  Oa een schoonmaakbedrijfje in een gevaarlijke omgeving waar hij  zijn minderjarige neefje aan het werk zet.  Mag natuurlijk niet, maar sommige mensen staan boven de wet.  En zwart natuurlijk, want belasting betalen is voor sukkels. Do as I say, don’t do as I do.

Kennis van mij heeft op kosten van de belastingbetaler studie medicijnen gedaan.  Maar heeft niet zo’n trek om de NL belastingtarieven op te hoesten om daarmee de opleiding van zijn concurrenten te financieren..  Gaat binnenkort naar het buitenland.  Nuttige investering voor de NL belastingbetaler.  Lekkend systeem!

Veel van zijn collegas werken maar parttime vanwege ons fijne ‘ progressieve’  belastingstelsel (zou de numerus fixus daar rekening mee houden? Of komen de wachtlijsten door marktwerking? Ik gok van niet. Moet u bij Albert Heijn wel eens lang wachten? En vergelijk dat eens met het gemeentehuis).  Hij had tijdens zijn studietijd ook goed gebruik gemaakt van ‘ het systeem’.  Kamer gehuurd, naar huurcommissie gestapt om de huur te verlagen (contractbreuk in een normale wereld) en vervolgens genoten van de wettelijke huurbescherming.  Goh, waarom zou er toch een kamertekort zijn? Zal wel komen door falende marktwerking.

Ken ook iemand die zes jaar op kosten van de staat heeft ‘gestudeerd’ (lees: gefeest/geluierd ). Heeft nu een behoorlijke schuld.  Maar als hij 10 jaar niets doet wordt dat kwijtgescholden.  Inmiddels is hij dus wel cum laude afgestudeerd als Drs.  Lethargie met als specialisme een gat in de dag slapen. Lekker systeem. Betaal ik graag aan mee, solidariteit is een groot goed.

Kwam iemand tegen met een internetshop.  Die gaat elk jaar ergens in oktober dicht. Klanten krijgen dan te horen dat het produkt niet op voorraad is.  Hij heeft geen zin om in een hoger belastingtarief te vallen en gekort te worden op toeslagen. Zijn huis staat nu te koop en hij is bezig met emigratie.  Waarom zou je in NL blijven met een internetshop en meehelpen de door anderen veroorzaakte staatsschuld af te lossen? De overheid propageert werken op afstand, maar ik vraag me af of ze dit bedoelen. Een koe die ontsnapt is niet zo lekker voor de inkomsten van de staat. Systeemfoutje, komt wel goed als er een wereldregering wordt gevormd.

Buren van mijn broer zijn tweeverdieners. Moeten wel, anders kunnen ze hun eenvoudige rijtjeshuis en de door regulering veel te dure kinderopvang  niet financieren.
Was het niet zo dat er vroeger op 1 inkomen een huis gefinancierd kon worden? Wat nou vooruitgang?  (de Staat tiert ondertussen welig, maar dat zal wel toeval zijn). Ze kunnen met moeite een auto betalen om mee in de file te staan. Suzuki (nee, geen zwarte Swift) uit het jaar NegentienNoach. Als we aannemen dat nieuwe  en duurdere auto’s veiliger zijn en we zien vervolgens dat de overheid meer dan helft van je inkomen inpikt en vervolgens autos twee keer zo duur maakt dan kun je niet anders concluderen dan dat de overheid meer kapot maakt dan je lief is.  Lekker systeem.

Om te voorkomen dat u een rotgevoel overhoudt aan dit gereutel van mij sluit ik af met een lichtpuntje.  Heel soms wordt het van u afgeperste geld goed besteed:

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Cultuur-Televisie/260117/Ministerie-stopt-belastinggeld-in-glossy-Gerda-Verburg.htm

The Red Pill

1 REACTIE

 1. Rotgevoel? Veel zaken bevestigd gekregen. Ook een aantal zaken waarvan ik denk, mwoah..

  Het zit zo:

  Ergens in de jaren 60/70 kwamen banken er achter, dat een mens buiten het systeem, geld waard is. Namelijk, als deze mens zich bevind IN het systeem, ontstaan er tekorten binnen het systeem. Raar?

  De immigratie was begonnen onder het mom van ‘vuil werk opknappen’ terwijl het iets was om de marktwaarde van huizen op te schroeven, wat weer goed was voor, jawel banken! Tekort op de huizenmarkt et voila, meer hogere leningen tegen rente.

  Toen het volgende trucje:

  De emancipatie van de vrouw. Er moest een tendens komen, waarbij de vrouwen zouden willen emanciperen, door de trend te kweken, dat zij ondergeschikt waren. Met andere woorden:

  De werkende vrouw. Met als resultaat: Huizen zijn twee keer zo duur geworden, tegen rente natuurlijk en kunnen nu alleen maar betaald worden door.. jawel tweeverdieners.

  Nog zo’n trucje is, om veel te doen aan groen. Zorg er voor dat er ergens een kikkertje gevonden wordt.. mag niet op gebouwd worden dan et viola MARKTWERKING op basis van TEKORTEN van grond en dus, jawel HUIZEN en dus HOGERE HUISPRIJZEN en daar komt ie weer.. banken die hogere hypotheken kunnen verstrekken en ik blijf jawel zeggen.. tegen rente.

  Wie is die bank? De Nederlandse Bank waar weinig Nederlands aan zit. Wie durft naar de Kvk te gaan en daar een uittreksel te halen, van de DNB? Aandeelhouders? Geprivatiseerd? Winst dus?

  Dus, dat is 1.

  2 is, om de STAAT zoveel mogelijk schuld te laten aangaan bij diezelfde bank tegen JAWEL rente.

  De staat moet er voor zorgen, dat het terugbetaald moet worden… die het vervolgens weer haalt

  Bij jawel JIJ EN IK!

  Wakker worden mensen. We worden met schuld geboren waar we nooit voor getekend hebben. Het geleende geld gaat in zakken van diegene die niet onder “JIJ EN IK” vallen.

  Dus betaal nou maar netjes, er is niets aan de hand met het Systeem, het is precies zo ingericht dat het doet wat het moet doen..

  Dat het systeem precies zo ingericht is, dat het doet wat het moet doen.

  Dat het systeem precies zo ingericht is, dat het doet wat het moet doen..

  Jawel! Iedereen weet het hier… maar denken dan dat ze een alu hoedje op moeten zetten ofzo.. of belachelijk gemaakt worden, stel je voor, dat we ALLEMAAL er wat meer over

  Het systeem gaan NADENKEN!

Comments are closed.