Gemeenten en waterschappen gaan meer samenwerken. Dat bespaart vanaf 2020 elk jaar 380 miljoen euro. Daarmee kunnen de lasten voor de burger omlaag, laten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Unie van Waterschappen (UvW) maandag weten. Zij werken de details de komende maanden uit.

Behalve dat de samenwerking intensiever kan, is het ook mogelijk investeringen op elkaar af te stemmen. Besparingen liggen vooral op het terrein van de riolering (140 miljoen) en de afvalwaterzuivering (100 miljoen). Door taken samen uit te voeren kan het nog eens 140 miljoen goedkoper.

Burgers betalen belasting aan zowel waterschappen als gemeenten voor beheer en onderhoud van het riool en de afvalwaterzuivering. Door de besparingen kunnen op termijn de rioolheffing en de waterschapsbelasting omlaag.

Ik heb over dit “nieuws” maar 2 vraagjes?

Waarom pas vanaf 2020 en wat gaan we de komende 10 jaar dan NIET besparen?

Bron:
http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/1966794/gemeenten-en-waterschappen-gaan-besparen.html?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email

6 REACTIES

  1. haha, adds door google:
    Huishoudboekje 2.0, Het slimste huishoudboekje van 2010 Direct Inzicht en Geld Besparen

  2. Tja en verder natuurlijk de leugen dat die besparing in een lastenverlaging voor de burger omgezet zou worden. Dat geloven ze toch zelf niet? Daar wordt vast wel iets anders leuks mee gedaan (zoals snoepreisjes om in het buitenland te bestuderen hoe ze daar -niet- besparen).

  3. Nou, wij van de gemeente hebben nu alvast het budget vastgesteld voor 2020. Dat hebben we met 100 procent verhoogd.
    En de truc is natuurlijk dat we dan straks zeggen 10% te besparen. Dat doen we gewoon door het zwaar overdreven budget 10% minder te overdrijven. En voila! Ach, het leven als ambtenaar kan zo mooi zijn. Nu moet ik stoppen met schrijven hier, de lunchpauze is zojuist overgegaan in koffiepauze, zodat we een verjaardag van een collega gaan vieren tot half vier. Dan moeten we weer naar huis.

  4. Door het wanbeleid hebben wij dus te veel betaald , zo zie ik het tenminste.

  5. Geen grotere onbenullen als de waterschappen en gemeenten, die met de centen van de burgers mooi weer spelen, dat zijn zij echt niet van plan op te geven.

  6. De reden hiervoor is dat er geluiden opgaan om de waterschappen op te heffen (of liever alle regels en alle ambtenaren bij een andere onderdrukkende organisatie onder te brengen). Op deze manier kweken ze good-will bij de hoogste uitvreters en kunnen ze hun zelfstandig bestaan nog wat rekken en dus makkelijker plukken.

Comments are closed.