Vandaag is het voor velen erg spannend, want het is tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar dat wist u waarschijnlijk al. De laatste weken is er al veel heen-en-weer gedebatteerd in allerlei media. En daar heb ik eigenlijk wat kleine vragen over…

Want wat is mij opgevallen in vergelijking met verkiezingen van “vroeger”? De media is (logischerwijs) veranderd. We worden op websites doodgegooid met flikkerende en irritante reclamebanners, vaak geheel onterecht geplaatst door dom geschreven applicaties (Google Adds) die politieke content zoeken en er dan maar een willekeurige banner bij kwakken. Maar goed, dat die vorm van media gebruikt wordt is logisch, want wie leest er tegenwoordig nog een subjectieve krant? Oh, domme opmerking: alsof er ook objectieve kranten zouden bestaan…

Alleen, wat mij opvalt is, dat ik nauwelijks meer posters voor de ramen van huizen en winkels zie hangen met daarop de uitgedragen politieke voorkeur. Schaamt men zich daar tegenwoordig voor? Heel terecht overigens, maar wanneer is dat terechte besef dan gekomen? Wanneer kwam de “klik” van: oei, het is wel heel erg dom om mij politiek geëngageerd te gaan zitten uiten via de ramen van mijn woning. Want vroeger had men daar schijnbaar geen enkele last van.

Of heeft het te maken met privacy? Juist dat woordje dat door iedere vorm van (politieke) controle met voeten getreden wordt, zou dat de reden zijn om niet meer met posters de politieke voorkeur te uiten? Terwijl het gemiddelde stemvee geen problemen heeft met alle andere vormen van de huidige communistische controle-apparaten, want: “ik heb tóch niets te verbergen” en meer van dat soort debiele uitspraken. Nee, dat kan het dus ook niet zijn. Als je “niets” te verbergen hebt, hoef je ook niet geheimzinnig te doen over je politieke voorkeur.

Oh natuurlijk. De maatschappij is na al die tientallen jaren van socialisme en multiculti zó fijn geworden, dat mensen bang zijn om die posters (met raam en al) door bakstenen vernield te zien worden? Of de auto’s bekrast te zien, omdat de bijbehorende woning een poster heeft hangen van een partij die de toevallige-voorbijganger-met-baksteen-in-de-hand niet helemaal naar de zin is? Zou dat het zijn? Bang voor anonieme vergelding? Neeeee, dat kan niet. “Onze” politiek heeft juist van die harde werkelijkheid zo’n fijne samenleving gemaakt, met respect voor andermans mening, en liefde vanuit het christendom via religieuze partijen, en gezellige multiculti via “sociaal gericht” partijen.

Of zou het zo zijn, dat mensen vroeger nog een soort “dankjewel” lieten weten aan hun lokale of landelijke voorkeur? Een “dankjewel” omdat men toen nog niet zo goed op de hoogte was van de waarheid achter de politiek en men dus écht dacht, dat politieke beloften nagekomen werden? Dus bijvoorbeeld omdat je eigen bedrijf een lekker jaartje had gedraaid, na de vorige verkiezingen VVD gestemd te hebben, hing je een VVD poster voor het raam: als “dankjewel”. Of als je als handje-ophouder dankjewel liet weten door de PvdA poster voor het raam te hangen. En nu heeft men de mogelijkheid om buiten de gecensureerde en gekleurde media om (dus via websites als Vrijspreker) wél goed op de hoogte te zijn van wat er werkelijk gaande is. En omdat iedereen zich daarin verdiept heeft, heeft men absoluut geen “dankjewel” meer over voor de hypocriete lokale en landelijke leugenaars. Of zou deze verklaring ook niet kloppen, omdat nog steeds het grootste deel van het stemvee liever voor GTST zit te zombiën, dan zich te verdiepen in hoe er over hun levens beslist wordt?

Tja, dan blijft er voor mij maar één antwoord over op die vraag. Er hangen geen posters meer voor de ramen van woningen, omdat de mensen de hele politiek kotsbeu zijn, geen vertrouwen meer hebben in welke lokale of landelijke hypocriete leugenaar dan ook en ze eigenlijk helemaal niet meer willen gaan stemmen. Als dat inderdaad zo is, heb ik vandaag een geweldige dag en hoop ik op een opkomst van onder de 10%.

7 REACTIES

  1. Aangezien de landelijke partijen de lokale verkiezingen hebben gekaapt, stem ik expres op een lokale partij :)…

  2. “flikkerende en irritante reclamebanners”. Daarvoor bestaat een prima oplossing. Installeer Firefox met de ‘Adblock Plus’ add-on. Doe daar nog ‘Flashblock’ bij en je ziet bijna geen banner meer.

    Scherp opgemerkt van die posters achter de ramen. Ik heb er ook weinig gezien. Zou het te maken hebben met dat in deze verkiezingsronde gemeenteraden zijn neergezet als filialen van de landelijke politiek?

    In mijn woondorp vol ambtenaren, steuntrekkers en moslims zal ongetwijfeld de PVDA weer de grootste worden en kan men verder blunderen met megalomane projecten als Noord-Zuidlijn, Zuidas en nieuwe eilanden vol asielzoekers; terwijl de rest van het dorp verloedert.

  3. Over ironie (en reclames) gesproken.

    Net op Dumpert een clip van George Carlin gezien waarin hij uitstekend duidelijk maakt hoe i.t.t. niet-stemmers, het juist de wel-stemmers zijn die geen recht van zeuren hebben omdat zij die nutteloze hoop politici in het zadel helpen, terwijl niet-stemmers de bui al van tevoren zien hangen.

    De ironie zat hem erin dat deze clip werd voorafgegaan door een reclamespotje met de boodschap dat… inderdaad… als je niet stemt, je geen recht van spreken zou hebben.

    De reclame ging overigens over een man die zijn fiets niet meer kwijt kon in een overvolle fietsenstalling.

    Kan iemand mij uitleggen waarom een overheid dit “probleem” wel kan oplossen en burgers/de markt zelf niet?

    Ik dacht namelijk sowieso dat dit “probleem” is ontstaan terwijl men 4 jaar geleden OOK al gewoon gestemd heeft.
    Stemmen schijnt dit “probleem” dus niet bepaald te hebben voorkomen.

    Paul Martens [4] reageerde op deze reactie.
    John2 [5] reageerde op deze reactie.

  4. @Tony [3]: Precies Tony, wat “wij” hier op Vrijspreker ook wel eens aangehaald hebben. Als je stemt, heb je jouw mandaat afgegeven aan één of andere politicus, dan moet je niet meer zeuren. Dus geen recht van spreken.
    Stem je niet, bijvoorbeeld omdat je het systeem niet ziet zitten, dan heb je juist wél recht van spreken. Want je hebt je niet overgeleverd aan het systeem door jouw stem te geven.

    Wat betreft jouw laatste opmerking: op mij komt het in 99% van de gevallen juist over, dat wanneer mensen en organisaties/bedrijven iets willen/leveren/opzetten, het JUIST de overheden zijn die het tegenwerken of met een kl*tensmoes financieel gaan belasten. Dus daarom lossen overheden niets op, zij creëren juist de problemen en belemmeringen.
    Want bedrijven zijn echt wel capabel om onderling contracten af te sluiten en om in te spelen op marktwerking. En dat kunnen we van overheden niet echt zeggen.

    Tony [6] reageerde op deze reactie.

  5. @Paul Martens [4]:
    @John2 [5]:

    Uiteraard. De logica is me al lange tijd ontgaan, maar mensen die blijven stemmen op het circus der treurnis hebben m.i. nooit al te veel logica aan de dag gebracht.
    Het ging mij ook vooral om de ironie van het stomme Nederlandse reclamespotje, de boodschap waarvan vervolgens door Carlin lekker onderuit werd gehaald. Het was bijna alsof Dumpert het erom deed.

    Voor wat betreft stemmen. Het is vergelijkbaar met de loterij (of gokken in het algemeen). Je koopt een lot, met de kans dat je wint. Als je niet wint, moet je niet zeuren dat het je geld heeft gekost.
    Als je WEL wint maar wordt belazerd is dat vervelend en heb je recht van klagen. Als je vervolgens weer doodleuk een nieuw lot koopt vraag je erom.
    Zij die door een dergelijke organisatie worden belazerd en bestolen terwijl ze nooit een lot hebben gekocht lijken mij nogal wat terechte redenen hebben om hierover te klagen.

    Het ergste van allemaal zijn voor mij nog wel die quasi-intelligente mensen die zeggen dat partijen die geen concessies aan hun principes (lijken te) willen doen om te kunnen regeren, geen “verantwoordelijkheidgevoel” hebben.
    Dit slag mensen vinden het blijkbaar heel normaal en goed dat verkiezingsbeloften op grote schaal worden gebroken, en principes verkwanseld, en stellen vervolgens dat iemand die geen heil meer ziet in stemmen, geen recht van spreken of klagen meer zou hebben.

    Rob ter Horst [7] reageerde op deze reactie.

  6. @Tony [6]: ‘De logica is me al lange tijd ontgaan, maar mensen die blijven stemmen op het circus der treurnis hebben m.i. nooit al te veel logica aan de dag gebracht.’

    Welkom in de echte wereld…

Comments are closed.