Je neemt een wit sesambolletje, doet er een plakje jongbelegen kaas op, legt dat op een bordje naast een klassiek Hollandsche rundergehaktbal en wat gebakken uitjes, een likje frietsaus en wat ketchup erop en je hebt  een redelijk evenwichtige en gezonde maaltijd volgens de bekende schijf van vijf .

Maar als je diezelfde gehaktbal platslaat tot een gehaktschijf en je doet die in het sesambolletje, legt de plak kaas erop en doet daar weer de uitjes, ketchup en frietsaus overheen en je noemt het geheel “hamburger” dan heb je ineens vreselijk giftige junkfood die heel erg slecht voor je is en daarom dwingend overheidsingrijpen uitlokt.

Hamburgers en andere junkfood zouden eigenlijk verboden moeten worden of op zijn minst extra belast vindt de overheid en dat uiteraard voor de bestwil van de bevolking die doorlopend tegen zichzelf beschermd dient te worden door miljoenen politici & ambtenaren die zelf allemaal wel op het juiste gewicht zijn, niet drinken en roken en zeker geen troep eten.

Belastingheffing is de Haarlemmerolie van de socialistische heilstaat, die kan met geldstromen richting de staat ieder onrecht in het verleden, heden en toekomst ongedaan maken, de temperatuur op aarde tot op de tiende graad Celsius afstellen en maakt zelfs hamburgers gezond.

12 REACTIES

 1. Niet zo lang geleden brak er bijna een oproer uit op het ministerie van Sjakkelien Cramer.

  Mevrouw wilde op 1 dag per week vlees laten bannen in de kantines op heur ministerie en dat pikten de krokettenhappers en hamburgerschuivers niet. Wat mij betreft terecht, maar zij bevinden zich in geen enkele positie om anderen de moraal -en dieet- voor te schrijven.

  Overigens vind ik de gemiddelde hamburger in NL zo goor dat die bijna verboden zouden mogen worden. Daarom eet ik hamburgers alleen in de USA of bij een enkele verlichte geest die wel goede weet te maken. De rest moet zelf maar voor zichzelf kiezen.

  Peter de Jong [4] reageerde op deze reactie.

 2. De bekende schijf van vijf is al jaren onzin en onwetenschappelijk. Goed voorbeeld is melk en zuivelproducten.
  Volgens de schijf van vijf onontbeerlijk maar feitelijk ongezond. De hele ‘melk zit vol calcium, is goed voor je botten’ mythe is alleen maar bedacht om het melkoverschot op te maken, net zoals de uitvinding van schoolmelk. (een mooi voorbeeld van een overproducerende industrie, die niet minder gaat produceren omdat er minder vraag is, nee we gooien er miljarden europese subsidie tegenaan)
  Er zit weliswaar calcium in melk, maar niet in de goede verhouding met magnesium om goed door je lichaam te worden opgenomen, sommige studies tonen zlefs aan dat melk juist calcium ontrekt aan het lichaam. Overigens is ostereoprosis een typisch Westerse (veel melk drinkende, vergeet niet ong 2/3 van de wereld is allergisch voor melk/kan het niet goed verteren; europeanen hebben in de loop der tijd een gen ontwikkeld voor goede afbraak). Het is ook uitermate logisch dat melk niet perse gezond is aangezien het de optimale voeding is voor een pasgeboren kalf; daar bevat het alle essentiele voedingstoffen voor, niet een volwassen mens: een totaal andere diersoort. En dan heb ik het nog niet eens over de antibiotica en groeihormoon (in Amerika) die je er gratis bijkrijgt.

  Goed, een kleine uiteenzetting om aan te geven dat je beter zelf naar feiten kunt zoeken en je eigen conclusies trekken dan naar de overheidspropaganda genaamd ‘voedingscentrum’ te luisteren, hetzelfde centrum dat beweert dat vitaminesuplementen in Nederland niet nodig zijn, terwijl ieder land andere aanbevolen dagelijkse waardes geeft en bijv de aanbevolen waarde voor vit c net genoeg is om geen scheurbuik te krijgen en bovendien de meeste nederlanders niet eens aan de daarvoor benodigde 2 stuks groentenfruit toekomen.

  Richard [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Steve O [2]:

  Hi Steve O, blijkbaar ben ik niet de enige die op de hoogte is van bovenstaande.

  Wat ik mij nu afvraag is: Wanneer je dit uitlegt aan iemand, leggen ze het gewoon naast zich neer en drinken nog een glaasje melk. Zelfs mensen met reuma (ja, ik moet melk drinken van de doctor want dat beschermd mijn maagwand tegen de agressive medicijnen). Het is te triest voor woorden.

  Overigens, dit is een goede en objectieve uiteenzetting van Codex Alimentarius en een lezing ge-organiseerd door het TU Delft: http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/Viewer/?peid=f773a6e9ecca43bbb3ac92687d476568

  Een andere goede bron is “run from the cure” van Rick Simpson uit Canada.

  Kankeronderzoek is een miljarden business. Het ergste dat deze mensen kan gebeuren is dat er een medicijn gevonden wordt om kanker te genezen. Denk daar ook maar eens bij na.

  Richard
  Geen melk
  Nigari iedere dag (MagnesiumChloride)
  3 gr. Vit C.
  En dit voorjaar mijn eigen moestuin (met geneeskrachtige kruiden ;o)

  Oscar [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Richard [3]:

  Als men meer dan een gram vitamine C per dag slikt dan is het raadzaam om ook de vitamine E suppletie te verhogen.

  @Peter de Jong [4]:

  Mijn voedsel bestaat voornamelijk uit mager vlees, magere kwark, groenten, fruit, noten, volkorenpasta en zilvervliesrijst. Ik bak alles in olijfolie, ik doe aan sport en ik slik ook nog eens vitaminepillen. Ik rook niet (meer) en beperk de alcoholconsumptie tot maximaal 2 glazen drank per weekend, en maximaal 1 glas op een doordeweekse dag.

  Ik hoop op een lang lekker leven. 🙂

  Peter de Jong [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Oscar [6]: “Ik hoop op een lang lekker leven”

  Dan moet je van alles de helft gaan eten (net als Wilders 😉
  http://en.wikipedia.org/wiki/Calorie_restriction

  Wat is volkorenpasta?

  En hoe voorkom je te grote inname van schadelijke stoffen als je vlees, vis, groente en fruit eet ? (denk aan bestrijdingsmiddelen, PAKs, groeihormonen, anti-biotica, etc.).

  Ook light producten bevatten schadelijke toevoegingen en omdat mensen er meer van gebruiken krijgen ze daar ook meer van binnen.

  Meestal worden schadelijke stoffen opgeslagen in je vet. Ga je dus vermageren dan komt die troep op grote schaal vrij in je lichaam (lekker gezond, maar niet heus).

  Van alcohol schijn je overigens af te vallen als je een middle class vrouw bent (die letten meer op hun lijn en sporten meer dan Burger-class mensen).

  ===
  Back in the Stone Age:
  “You shouldn’t eat so much red meat Fred, it’s not good for your health”
  “Oh come on Barney, my father used to eat red meat all the time and he lived to the ripe old age of 35!”

  Oscar [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Peter de Jong [7]:

  “En hoe voorkom je te grote inname van schadelijke stoffen als je vlees, vis, groente en fruit eet ?”

  Gif binnen krijgen kun je nooit helemaal voorkomen.

  Als je gaat afvallen dan dien je de vitamine C en E inname te verhogen.

  Ik beperk het eten van verse vette vis en kies voor gezuiverde visoliecapsules.

  Voedingsstoffen die gifsoorten bevatten die kunnen zorgen voor een hormonale disbalans, zoals prei, eet ik enkel biologisch.

  Uit proeven met ratten is naar voren gekomen dat de suppletie met resveratrol even effectief is als calorierestrictie als het op langer leven aan komt. Gedegen humaan onderzoek staat nog in de kinderschoenen.

  Peter de Jong [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Oscar [8]: “Uit proeven met ratten is naar voren gekomen dat de suppletie met resveratrol even effectief is als calorierestrictie als het op langer leven aan komt”

  Dus je gaat nu voor de resveratrol ? Rode wijn hè, proost!

  Zilvervliesrijst en volkoren pasta (sorry, ik begreep je daarnet verkeerd) bevatten veel zetmeelrijke koolhydraten. Dat schijnt niet zo gezond te zijn, je kan beter wat meer groente en fruit eten. Of dat Dokter Frank dieet (eiwitrijk en beperking koolhydraten). En je weet het, van eiwitten wordt je slim en snel, van koolhydraten sloom en slaperig.

  Hoe ongezond volkoren producten kunnen zijn zie je bijv. aan Lu Cracottes (een light product). Om aan je dagelijkse hoeveelheid van 30 gram vezels te komen heb je 107 (sic!) crackers nodig. Je hebt dan gelijk de hoeveelheid calorieën voor een bootwerker binnen, een kop suiker en een flinke schep zout.

  Dus zonder dat droge volkoren broodje om je Big Mac wordt die vette burger een stuk gezonder! 😉

  ===
  http://www.adformatie.nl/nieuws/bericht/foodwatch-lu-misleidt/

  Oscar [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Peter de Jong [9]:

  Dan kun je beter magere kwark met tarwekiemen nemen. Tarwekiemen zitten vol met voedingsvezels en bestaan voor 27% uit eiwitten, terwijl het ook langzame koolhydraten bevat.

  Je zou eigenlijk een mager tartaartje moeten plat slaan, het bakken in olijolie, uitje erbij en dan serveren met een lycopeen-rijke dikke tomatensaus en een halve kilo broccoli, bloemkool of spruitjes. Een MacOscar™.

  Peter de Jong [11] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.