Reacties
 1. jack schreef op : 1

  Kom eens met oplossingen i.p.v idioten te promoten die slechts de problemen analyseren om het eigen vege lijf te redden.
  Al dit inspelen op het onderbuik gevoel in het vacuum leidt ons af van het echte probleem en staat alleen maar oplossingen in de weg.

  f schiff

  Oscar [2] reageerde op deze reactie.

 2. Oscar schreef op : 2
  Oscar

  @jack [1]:

  Een oplossing is dat staat en economie volledig gescheiden worden. Waardoor kredietexpansie noch fractaal reserve bankieren noch fiatgeld een kans krijgt een rol van betekenis te vervullen in de samenleving.

  Een einde aan de FED, ECB en hun aftreksels.

  Een einde aan het fenomeen ‘wettig betaalmiddel’.

  jack [3] reageerde op deze reactie.

 3. jack schreef op : 3

  @Oscar [2]:

  Er is niets mis met een wettig betaalmiddel. Het zijn de voorwaarden die belangrijk zijn voor een wettig betaalmiddel.

  Nogmaals, je staat geen oplossing voor en je spoelt de baby met het badwater weg.

  Ik weet niet welke Oscar je bent, 1 of 2?,…maar hier wordt over dat onderwerp een discussie gevoerd.

  www.vrijspreker.nl

  Oscar [4] reageerde op deze reactie.

 4. Oscar schreef op : 4
  Oscar

  @jack [3]:

  Er is wel wat mis met een wettig betaalmiddel. En wel het feit dat mensen gedwongen worden een bepaald iets als geld te accepteren. Ik maak mensen, cassières bij supermarkten bijvoorbeeld, daar wel eens op attent door met herdenkingsmunten van € 5.- te betalen. Men mag enkel geld weigeren als het vermoeden bestaat dat het om vals geld gaat, anders niet. Zo gaat dat met een wettig betaalmiddel.

  Ik sta wel een oplossing voor. En dat is: geen overheidsbemoeienis met het geldwezen. Laat de mensen zelf bepalen waarmee zij willen ruilen.

  Ik ben Oscar de Vrijspreker. Die andere Oscar is een marxist die maar zelden reageert op de site. Zowel de stijl als de opvattingen verschillen van dag en nacht. (Waarbij ik het licht vertegenwoordig en die andere Oscar de duisternis).

  Als u dus libertarische standpunten tegenkomt bij iemand die Oscar heet, dan zijn het mijn reacties. Komt u marxistische teksten tegen dan zijn het de reacties van die andere Oscar.